Τέλος εβδομάδας στη Βουλή τα προαπαιτούμενα
05/06/2018 15:47
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τέλος εβδομάδας στη Βουλή τα προαπαιτούμενα

Θέμα ημερών είναι η κατάθεση του νομοσχεδίου- μαμούθ με το οποίο η κυβέρνηση φιλοδοξεί να κλείσει τα προαπαιτούμενα της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του Μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και να καταθέσει τον Μεσοπρόθεσμο Προϋπολογισμό για τα έτη 2019-2022.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής που έκανε ήδη γνωστό προ ημερών ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο ΠτΒ Νίκος Βούτσης, το επίμαχο νομοσχέδιο που θα δοκιμάσει άλλη μια φορά την συνοχή των κοινοβουλευτικών ομάδων τόσο του ΣΥΡΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ θα έρθει με την μορφή του επείγοντος και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιουνίου. Η κοινοβουλευτική ‘τρεχάλα’ γίνεται με τελικό στόχο να έχουν κλείσει όλα πριν το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Η κατάθεση του νομοσχεδίου-μαμούθ που θα περιλαμβάνει διατάξεις για όλες τις νομοθετικές εκκρεμότητες (δημοσιονομικά, φορολογικά, εργασιακά, ιδιωτικοποιήσεις, κλπ) αναμένεται οποιαδήποτε στιγμή τις επόμενες ημέρες αν και κοινοβουλευτικές πηγές επιμείνουν πως αυτό θα γίνει μεθαύριο Παρασκευή.

capital.gr