Τελευταίος «άσσος»... η σκανδαλολογία
31/03/2019 11:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελευταίος «άσσος»... η σκανδαλολογία

Εις τα εξ ων συνετέθη διαλύθηκε τελικά η απέλπιδα προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει την κατρακύλα της κυβέρνησής του.

Όσοι διάβασαν τις τελευταίες δημοσκοπήσεις- όχι τις προπαγανδιστικές- θα διαπίστωσαν ότι η αντεπίθεση του… Ηγέτη απέτυχε παταγωδώς καθώς δεν κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του και να μειώσει την διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία.

Δυστυχώς για τον… λαοπρόβλητο η νέα παραπλάνηση των πολιτών μέσω της ισχνής ελεημοσύνης, της κουτσουρεμένης σεισάχθειας, των μαζικών προσλήψεων ημετέρων, της πομφόλυγας της καθαρής εξόδου από την κρίση και της... προοδευτικής απεύθυνσης δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στην εξίσωση βάλτε και την επαίσχυντη συμφωνία, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συνεχίζει σταθερά να την καταδικάζει.

Τα παραπάνω κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως την απόλυτη πανωλεθρία του Τσίπρα.

Ο άλλοτε σωτήρας βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο και μπροστά στα αδιέξοδά του θα παίξει τον τελευταίο «άσσο» που του απέμεινε μπας και μετριάσει την επερχόμενη συντριβή. Αυτόν της σκανδαλολογίας.

Ωστόσο, θα μοιράσει λίγη ακόμη παροχολογία, όπως οι ατέρμονες δόσεις ή ενδεχομένως το δώρο Πάσχα ή ό, τι άλλο σκαρφιστεί, όμως στο επίκεντρο για δημιουργία προεκλογικών εντυπώσεων θα βρίσκεται η σκανδαλολογία.

Η αρχή έγινε με τα δάνεια των κομμάτων. Μια υπόθεση που έχει κακοφορμίσει και δεν πουλάει, καθώς ιδιαίτερα όσον αφορά τη ΝΔ έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις και τα οικονομικά της έχουν νοικοκυρευτεί.

Όπως πληροφορούμαστε ακολουθεί η γνωστή σκευωρία της Novartis.

Από την ερχομένη Δευτέρα λοιπόν, εκτός απρόοπτου, ετοιμαστείτε να ζήσετε σκηνές απείρου κάλλους.

Όπως μαθαίνουμε, η τελική φάση της διαπόμπευσης των πολικών αντίπαλων των κυβερνώντων αναμένεται να είναι αθλιότατη.

Θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα των αυταρχικών καθεστώτων που λατρεύουν προς άγραν ψήφων.

Δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε αν δείτε κάποιους από τους… εμπλεκόμενους να σέρνονται σιδεροδέσμιοι για ευνόητους λόγους.

Άλλωστε, είναι γνωστό ότι όταν το θηρίο είναι πληγωμένο κάνει τα πάντα για να επιβιώσει. Πόσω μάλλον ο Τσίπρας και η παρέα του…

Κατά την άποψή μας, η τελευταία βρώμικη εκστρατεία σωτηρίας της πρώτης φοράς αριστεράς θα αποτύχει ακριβώς όπως απέτυχαν και οι προηγούμενες.

Και ο πλέον αφελής αντιλαμβάνεται πια ότι η υπόθεση της Novartis είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά κι ότι από πίσω της κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες.

Γνωρίζει επίσης, ότι πρόκειται περί καραμπινάτης ραδιουργίας διότι αν υπήρχε έστω και το παραμικρό τεκμήριο ενοχής, οι... κατηγορούμενοι θα έβλεπαν εδώ και καιρό την ανατολή του ήλιου πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Θα συστήναμε λοιπόν στους πανικόβλητους που μας κυβερνούν να αναστείλουν το νοσηρό σχεδιασμό τους γιατί αναμένεται να βρεθούν προ εκπλήξεων βλέποντας την ψαλίδα με την ΝΔ να ανοίγει κι άλλο.

Αν ανατρέξουν πίσω στο παρελθόν, έκθαμβοι θα διαπιστώσουν, ότι ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ που τόσο προσπαθούν να αντιγράψουν, στο τέλος παρά τα αδιάσειστα στοιχεία ενισχύθηκαν από το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Ας φανταστούν πόσο θα ενισχυθεί ο Μητσοτάκης και η ΝΔ από την σκευωρία της Novartis όπου την θέση των αποδείξεων ενοχής έχει πάρει η κυβερνητική προπαγάνδα.

Πάντως, το γεγονός ότι ο Τσίπρας αποφάσισε να βγάλει τώρα το τελευταίο όπλο από την φαρέτρα του, δείχνει ότι ίσως να μην εξαντλήσει την τετραετία όπως διατρανώνει και να κάνει τις εθνικές εκλογές τον Ιούνιο. Σενάριο που πρώτο είχε αποκαλύψει το Antinews και το τελευταίο διάστημα διαρρέει το Μαξίμου και αναπαράγει η αντιπολίτευση.

Είναι προφανές ότι εφόσον δεν κάνει όλες τις εκλογές μαζί τον Μάιο, το προεκλογικό του αφήγημα μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει ξεφουσκώσει. Επιπρόσθετα, ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός νέου Ματιού ή κάποιας άλλης καταστροφής.

Άρα, το πιο λογικό είναι να χρησιμοποιήσει τις εκλογές του Μαΐου ως... δείκτη μαυρίσματος και έπειτα να παίξει τα ρέστα του επαναλαμβάνοντας το δόγμα... ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν για να περιορίσει την ήττα.

Επειδή όμως η λογική δεν είναι κι από τις αγαπημένες λέξεις του Τσίπρα, εγκλωβισμένος στα αδιέξοδά του και στην πλάνη ότι μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα είναι πιθανό να το παλέψει μέχρι τέλους.

Ένας ακόμη παράγοντας που θα παίξει ρόλο για τις τελικές αποφάσεις του Τσίπρα, είναι ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό που ξεκινάνε τον Ιούνιο. Εάν οι... σύμμαχοί μας αποφασίσουν να επισπεύσουν τις διαδικασίες επίλυσης ώστε να επιταχυνθούν παράλληλα και οι διαδικασίες εξόρυξης των κοιτασμάτων στη ευρύτερη περιοχή, είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα προτιμήσουν να το κάνουν με το αγαπημένο τους παιδί. Που σημαίνει ότι θα πέσει απαγορευτικό για πρόωρες εθνικές εκλογές με στόχο αφενός να οδηγηθεί το όνειρο των... συμμάχων για συνεκμετάλλευση Αιγαίου και Ανατολικής Μεσογείου ένα βήμα πιο κοντά, αφετέρου να προκύψουν τα απαραίτητα τετελεσμένα για να μην μπορεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να ελιχθεί.

Θα επανέλθουμε…