Τελευταία... κόκκινη γραμμή η εξουσία
19/05/2016 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τελευταία... κόκκινη γραμμή η εξουσία

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι μέσα στα μεσάνυχτα κατατέθηκαν 7.500 σελίδες ενός νομοσχεδίου που θα αλλάξει τη ζωή όλων μας. Θα αλλάξει τη ζωή και πολλών από τους βουλευτές που θα το ψηφίσουν την Κυριακή και δεν θα ξαναδούν τη Βουλή ούτε από την τηλεόραση.

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ενδεχομένως στις χιλιάδες σελίδες να υπάρχουν και πολλές διευθετήσεις, ρουσφέτια, ύποπτες ρυθμίσεις και περίεργες διατάξεις. Άντε βρες και ανακάλυψε σε 7.500 σελίδες γραμμένες με νομικίστικο τρόπο, τι αλλάζει και που.

Παραβλέπουμε και το γεγονός ότι αυτό το τεράστιο και τόσο σημαντικό νομοσχέδιο κατατέθηκε μεσάνυχτα Τετάρτης και θα ψηφιστεί σε τρεις ημέρες. Σκεφτείτε μόνο ότι ο «κόφτης» αυτός ο τόσο σημαντικός μηχανισμός θα έπρεπε να συζητείται εβδομάδες στη Βουλή και να ελέγχεται πλήρως από ειδικούς και δημοσιογράφους.

Αυτό που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε με κανένα τρόπο είναι το γεγονός ότι αυτή η αριστερή κυβέρνηση συνεχίζει να μοιράζει σανό στους πολίτες λέγοντας ότι κάνει αναδιανομή υπέρ των φτωχών κι ότι εφαρμόζει αυτά για τα οποία την ψήφισε ο ελληνικός λαός τον Σεπτέμβριο.

Αν δει κανείς στα τηλεπαράθυρα τους «σκληρούς» Συριζαίους, αυτούς δηλαδή που παίρνουν κομματική γραμμή ακόμη κι όταν είναι στην τουαλέτα θα διαπιστώσει ότι έχουν μια συγκεκριμένη στρατηγική. Τους κάνουν κριτική οι άλλοι αλλά το παραμύθι που πουλάνε είναι το ίδιο: «Ναι, αλλά ήξερε ο ελληνικός λαός γιατί μας ψήφιζε τον Σεπτέμβριο».

Και το άλλο φοβερό: Όταν τους λες ότι ψηφίζουν μέτρα και υπογράφουν συμβάσεις που κατήγγειλαν επί Σαμαρά σου λένε με στόμφο: «Ναι, αλλά εμείς κάνουμε… αριστερές αλλαγές».

Είναι τραγικό αλλά η κυβέρνηση αισθάνεται δυνατή σε τέτοιο βαθμό που νομίζει ότι μπορεί να εμπαίζει τον ελληνικό λαό. Γιατί πόσο αριστερή είναι η φορολόγηση της σταθερής τηλεφωνίας, ουσιαστικά δηλαδή του ίντερνετ αφού κάθε γραμμή στο σπίτι υπάρχει μόνο για το διαδίκτυο;

Πόσο αριστερό είναι να αυξάνεις τους έμμεσους φόρους που πληρώνουν όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες; Εκτός κι αν κόψεις τον καφέ, την μπύρα, δεν βάλεις καύσιμα στο αυτοκίνητο, πουλήσεις το σπίτι σου ή το οικόπεδο για να μην πληρώσεις ΕΝΦΙΑ, δεν πας διακοπές για να μην πληρώσεις χαράτσι στα ξενοδοχεία, δεν βάλεις συνδρομητική μόνο και μόνο για να βλέπεις την… ΕΡΤ αφού θα κλείσουν και μερικά κανάλια με το νόμο Παππά.

Όλα αυτά ασφαλώς και δεν είναι… αριστερά πράματα. Ούτε αυτή η κυβέρνηση έχει οτιδήποτε το αριστερό, το προοδευτικό, το αναπτυξιακό. Αυτή η κυβέρνηση πρόδωσε τον ελληνικό λαό τόσο πολύ που ο Εφιάλτης της ιστορίας μοιάζει με «μαθητούδι» μπροστά στον Τσίπρα. Είναι τέτοια η υποδούλωση της κυβέρνησης Συριζοψεκασμένων στους δανειστές που καμιά άλλη κυβέρνηση, σε πολύ χειρότερες συνθήκες, δεν αποδέχθηκε ένα τόσο καταστροφικό πακέτο.

Κι όλα αυτά για να κρατηθεί στην καρέκλα της εξουσίας για λίγους ακόμη μήνες. Και μάλιστα χωρίς να πάρει τίποτε για το χρέος. Αυτή είναι η αγωνία του πρωθυπουργού σήμερα. Να πάρει έστω μια αδιόρατη υπόσχεση για ρύθμιση του χρέους κάποια στιγμή ώστε να πει στους πολίτες «σας έβαλα φόρους, αλλά έλυσα το θέμα του χρέους». Κανονικό κουτόχορτο δηλαδή ετοιμάζουν τα επικοινωνιακά παπαγαλάκια του Μαξίμου.

Όσο για την οικονομία; Δεν είμαστε και πολύ αισιόδοξοι. Αυτά τα μέτρα θα οδηγήσουν σε δύο κατευθύνσεις: Η πρώτη είναι ότι δεν θα πληρώνει κανείς, θα αδειάσουν τα ταμεία και θα μπει αμέσως σε εφαρμογή ο κόφτης με νέα μέτρα. Και η δεύτερη ότι θα συνεχιστεί η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και η ύφεση που τσακίζει το μέλλον όλων μας...