Τα σπίτια στα κοράκια και οι συνταξιούχοι στην πυρά
16/12/2015 00:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα σπίτια στα κοράκια και οι συνταξιούχοι στην πυρά

Η αναμενόμενη ψήφιση από τους 153 βουλευτές της κυβέρνησης, του πακέτου των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης του 1δις ευρώ την Τρίτη το βράδυ δεν αποτελεί είδηση. Άλλωστε εκεί που θα κριθεί η αντοχή της κυβέρνησης του Τσίπρα και του Καμμένου είναι το ασφαλιστικό στις αρχές του επόμενου χρόνου όταν και θα συμπέσει χρονικά με την τελική ρύθμιση των κόκκινων δανείων για την αρπαγή των οποίων από τα «κοράκια» άνοιξε το σημερινό νομοσχέδιο.

Από την συζήτηση στη βουλή ουσιαστικά μια είδηση υπάρχει πολύ σοβαρή και αυτή δεν είναι παρά η «απαισιοδοξία», ουσιαστικά ομολογία του Τσακαλώτου ότι η τελική ρύθμιση των κόκκινων δανείων στις 15 Φεβρουαρίου είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει έναν επώδυνο συμβιβασμό όχι όπως θα τον επιθυμούσε η κυβέρνηση. «Θα διαπραγματευτούμε για τα στεγαστικά δάνεια, τα δάνεια των μικρομεσαίων και τα καταναλωτικά αλλά μπορεί να κάνουμε συμβιβασμούς που δεν θα έχουν τον ταξικό διαχωρισμό που θα θέλαμε» είπε ο Τσακαλώτος.

Πρακτικά ο υπουργός οικονομικών ομολογεί ότι είναι φούμαρα τα περί προστασίας της πρώτης κατοικίας για τους πιο αδύναμους που λέει ο Τσίπρας.

Σήμερα απελευθερώθηκε η πώληση των κόκκινων δανείων των μεγάλων επιχειρήσεων και των στεγαστικών δανείων που δεν αφορούν την πρώτη κατοικία. Στις 15 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί η δεύτερη φάση της ρύθμισης των κόκκινων δανείων που τώρα εξαιρέθηκαν, όπως τα στεγαστικά πρώτης κατοικίας, τα καταναλωτικά και τα κόκκινα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το βαρύ πακέτο είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό των αγροτών και στο μεταξύ ψιθυρίζεται ότι μπορεί και να χρειάζονται νέα μέτρα για να καλυφθούν τρύπες και σε κάθε περίπτωση απ’ ότι φαίνεται η λογική των δανειστών είναι να υπάρξει εμπροσθοβαρής εφαρμογή του μνημονίου. Κατά συνέπεια το κρίσιμο διάστημα για την κυβέρνηση είναι οι δύο πρώτοι μήνες του 2016. Ίσως εκεί κριθούν τα πάντα.

Αυτό προφανώς γνωρίζουν και στο ΣΥΡΙΖΑ και κατέθεσαν και το νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα» που στην ουσία του είναι τρίχες κατσαρές. Ούτε καν για τυρί στη φάκα δεν μπορεί να νοηθεί προκειμένου να καλοπιάσει επίφοβους κυβερνητικούς βουλευτές να μην καταψηφίσουν στα επόμενα νομοσχέδια.

Εκτός και αν θεωρείται μέτρο αντίβαρο στις νέες μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ η καύση των νεκρών, αφού δεν θα έχουν όπως πάμε ούτε τα έξοδα για την κηδεία τους οι άνθρωποι.

Κοινώς με το μνημόνιο ο ΣΥΡΙΖΑ παραδίδει στα funds τα σπίτια και με τα παραμύθια του παράλληλου προγράμματος στέλνει κυριολεκτικά στην πυρά τους συνταξιούχους. Α, παρεμπιπτόντως υπάρχουν και κάτι ευνοϊκές ρυθμίσεις για ημέτερους μετακλητούς υπαλλήλους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Φρουρός avatar
  Φρουρός 16/12/2015 01:31:52

  Έναν χρόνο κυβερνάει ο Τσίπρας και έφερε στη χώρα τα κοράκια.
  Μόνο αν επιστρέψει ο Σαμαράς θα έρθουν στη χώρα τα χελιδόνια.
  Υ.Γ. Ο George Soros (κοράκια) είχε πατήσει πόδι στη χώρα επί Παπανδρέου.
  Επί Σαμαρά εξαφανίστηκε. Τώρα επί Τσίπρα ξαναεπιστρέφει.

 2. Άλυτη Εξίσωση avatar
  Άλυτη Εξίσωση 16/12/2015 12:22:23

  Εντάξει μωρέ τώρα.... Πως κάνετε έτσι; ΌΛΑ τα μνημόνια, επιβλήθηκαν με αποκλειστικό σκοπό την ικανοποίηση των κάθε είδους, βουλιμικών κι αδίστακτων κοράκων.
  Σημασία έχει οτι ο ήλιος της ανάπτυξης όπου να΄ναι ανατέλλει κι αυτό, το αποδεικνύει η πρόσφατη απόφαση των σοφών μας ταγών, να ξεκινήσουν την ...επανορθωτική πολιτική, από την πλέον ...αδικημένη κοινωνική ομάδα των πιστών πελατών-οπαδών-ψηφοφόρων τους, που αγωνίζονται ακάματα, από το μετερίζι του αξιοκρατούμενου και παραγωγικότατου, Δημόσιου τομέα. Μπορούμε πια να ελπίσουμε, να χαμογελάσουμε, να αισιοδοξούμε.
  ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ, ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ !! :-)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.