Τα «παπαδοπαίδια»
05/07/2016 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα «παπαδοπαίδια»

Τεράστια η επιτυχία της κυβέρνησης και θα λέγαμε ότι είναι προσωπική επιτυχία του υπουργού της προπαγάνδας Νίκου Παππά, ο διαγωνισμός για την τηλεόραση και τις άδειες. Η ανακοίνωση των 11 σχημάτων που θα διεκδικήσουν τέσσερις άδειες, μπορεί και περισσότερες αν συνεχιστεί ο διαγωνισμός, απέδειξε ότι αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς στον συγκεκριμένο τομέα αλλά και ότι κατάφερε να μαζέψει τη σάρα, τη μάρα και το κακό συναπάντημα θέλοντας να φτιάξει τη δική της διαπλοκή.

Όπως έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν, και πριν μάθουμε για παίκτες στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, το να διώξεις από την αγορά τον Ψυχάρη, τον Μπόμπολα ή τον Αλαφούζο για να βάλεις μέσα τον Μαρινάκη, τον Σαββίδη, τον Βρυώνη ή τον Καλογρίτσα, ε, αυτό δεν το λες και επιτυχία. Δεν το λες κάθαρση, ούτε απομάκρυνση των νταβατζήδων στο πλαίσιο του ανηλεούς αγώνα της... τίμιας αριστεράς.

Από τους 11 μνηστήρες της «Πηνελόπης» της αριστεράς τι έχουμε: Τους παλιούς που ήδη λειτουργούν κανάλια, δηλαδή Μπόμπολα, Ψυχάρη, Αλαφούζο, Κυριακού, Βαρδινογιάννη, Καρατζαφέρη, Κοντομηνά. Μια αγνώστων λοιπών στοιχείων κυπριακή εταιρεία η οποία για να κρύβει τους ιδιοκτήτες της... κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Ακόμη και... τουρκική φάβα λένε οι κακές γλώσσες, ενώ άλλες λένε ότι πίσω της βρίσκεται γνωστός επιχειρηματικός όμιλος στην Ελλάδα.

Ακόμη, έχουμε τον Μαρινάκη, γνωστό επιχειρηματία – εφοπλιστή, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού αλλά που (δεν) έχει σχέση με τα Media, δεν έχει μπλέξει ποτέ με τη δικαιοσύνη, δεν έχει μπλέξει με καυγάδες, μίση και πάθη. Ένας καθ' όλα έντιμος εφοπλιστής με λίγα λόγια.

Τον Σαββίδη του ΠΑΟΚ ο οποίος λένε οι κακές γλώσσες τα έχει «σπάσει» με τους Ρώσους αν και συναντήθηκε πρόσφατα με τον Πούτιν και αναζητά διεξόδους και εξουσία στην Ελλάδα.

Τον Χρήστο Καλογρίτσα, παλιά καραβάνα των κατασκευών και όχι μόνο, με αγαστές σχέσεις με τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και το ΚΚΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το γιο του, που κατεβαίνει στον διαγωνισμό τον έχει ονομάσει Βλαδίμηρο προς τιμήν του Λένιν.

Όσο για τον Φίλιππο Βρυώνη; Είναι αυτός που αγόρασε τον πάλαι ποτέ 902 Αριστερά στα FM που σήκωσε θύελλα, ενώ έχει έδρα στην... Αλβανία.

Για τον Καρατζαφέρη τι να πει κανείς. Άλλοτε τακτικός επισκέπτης στο Μαξίμου, έμπλεξε με διάφορα δικαστικά αλλά δεν πτοείται.

Συμπέρασμα: Έχουμε μια ομάδα των παλαιών νταβατζήδων, της λεγόμενης «παλαιάς διαπλοκής» από τη μια. Κι έχουμε τον Μαρινάκη, τον Σαββίδη και τον Καλογρίτσα από την άλλη, οι οποίοι προφανώς πληρούν τις προδιαγραφές που έχει θέσει η κυβέρνηση για διαφάνεια των δραστηριοτήτων τους, καμιά σχέση με τη διαπλοκή, είναι άξιοι, έντιμοι, πλούσιοι και θα κάνουν τις επενδύσεις που θέλει ο Παππάς. Μάλιστα, λόγω του ονόματός του ο υπουργός – καναλάρχης θα μπορούσε να τους βάλει να του... φιλήσουν το χέρι σαν καλά «παπαδοπαίδια».

Ο διαγωνισμός δεν θα διεξαχθεί από κάποια ανεξάρτητη επιτροπή τύπου ΕΣΡ αλλά από τη Γενική Γραμματεία, εκεί δηλαδή που κατοικοεδρεύουν οι κολαούζοι του υπουργού Προπαγάνδας.

Πείτε μας λοιπόν. Υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας να πιστεύει ότι ο διαγωνισμός είναι διάφανος; Ότι θα προκύψει κάτι καλό από αυτό το έκτρωμα που έφτιαξε ο Τσίπρας; Ότι θα φύγει η διαπλοκή και θα έρθουν «καθαροί», ανεξάρτητοι και υγιείς επιχειρηματίες;