Τα ξένα Μέσα για την εκλογή Μητσοτάκη
11/01/2016 13:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα ξένα Μέσα για την εκλογή Μητσοτάκη

Την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως νέου προέδρου της ΝΔ σχολιάζουν πολλά ξένα Μέσα.

Ο Guardian αναφέρεται στο γεγονός, τονίζοντας ότι οι ψηφοφόροι του κόμματος τον επέλεξαν "ελπίζοντας να ανανεώσει την τύχη τους και να αμφισβητήσει τον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που είναι ακόμα δημοφιλής, παρά το γεγονός ότι επέλεξε την λιτότητα. Στο προφίλ του νέου προέδρου του κόμματος, η εφημερίδα αναφέρεται ιδιαίτερα και στην οικογένειά του (και ειδικά στον πατέρα του και την αδερφή του), αλλά και στο γεγονός ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών βγήκε δεύτερος πίσω από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Όπως σημειώνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης "αναμένεται να ασκήσει μεγάλη πίεση στον Τσίπρα ενόψει της κρίσιμης κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού". "Ένας πρώην τραπεζίτης ο οποίος έχει ασκήσει έντονη κριτική στους συνδικαλιστές, ο Μητσοτάκης έχει αποκαλέσει τον Τσίπρα ψεύτη, αλλά επίσης έχει υπονοήσει ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του σε θέματα εθνικής σημασίας, υπό συγκεκριμένους όρους" γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Αντιπροσωπεύει τη νέα γενιά των πολιτικών της δεξιάς στην Ελλάδα και έχει δεσμευθεί να οδηγήσει το κόμμα του προς το κέντρο της πολιτικής σκακιέρας, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. "Έναν χρόνο αφού έχασε την εξουσία στην Ελλάδα, το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εξέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 47 ετών, γιο ενός πρώην πρωθυπουργού, ως νέο ηγέτη του" γράφει. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει επίσης στην οικογένειά του και στη δράση του κατά την θητεία του στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο Μητσοτάκης θα ηγηθεί της ελληνικής αντιπολίτευσης. Δεσμεύεται να μην υποστηρίξει τη μεταρρύθμιση του υπό κατάρρευση κρατικού ασφαλιστικού συστήματος, αναφέρουν οι Financial Times. "Η νίκη Μητσοτάκη αποτελεί καλά νέα και είναι ένας έξυπνος και ικανός οικονομικός μεταρρυθμιστής, τον οποίο συμπαθούν στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο" τονίζει στην εφημερίδα ο Mujtaba Rahman του Eurasia Group.

Οι Έλληνες συντηρητικοί εξέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη νέο ηγέτη τους, ελπίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει τις προοπτικές τους και να αντιπαρατεθεί στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, γράφει το Reuters. Ο 47χρονος Μητσοτάκης, μεταρρυθμιστής βουλευτής και γόνος μίας από τις ισχυρότερες πολιτικές οικογένειες, αναμένεται να ασκήσει πίεση στον 41χρονο Τσίπρα εν όψει μίας κρίσιμης ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, σημειώνει. Πρώην τραπεζικό στέλεχος, που υπήρξε επικριτής των πρακτικών των συνδικάτων και της κρατικής σπατάλης, ο Μητσοτάκης έχει αποκαλέσει τον Τσίπρα "ψεύτη", αλλά επίσης άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να συνεργασθεί μαζί του επί εθνικών θεμάτων υπό ειδικούς όρους, αναφέρει. Οι Έλληνες συντηρητικοί εξέλεξαν τον νέο ηγέτη τους ελπίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να αναζωογονήσει τις προοπτικές τους και να αντιπαρατεθεί στον αριστερό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει.

theguardian, afp.com, ft.com, reuters.com

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.