Συριζοκρατικού μανδαρινιστάν τέλος...
03/06/2019 16:27
Του Γεώργιου
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συριζοκρατικού μανδαρινιστάν τέλος...

Οι συνεπαγωγές είναι πολλές, θεωρούν ότι η αποχή υπήρξε αυτοφυές γεγονός απολιτικής συμπεριφοράς, θαρρεί κανείς τους ότι ο τρόπος με τον οποίον η διακυβέρνησή τους ευνόησε την πιο άγρια εκδοχή nomenklatura (που η βιβλιογραφία φαντάζει ήπια μπροστά σε ό, τι παρουσίασε το συριζοκρατικό μανδαρινιστάν) συνεπάγεται... πολιτικοποίηση.

Απόλυτος ενδείκτης του τι συνέβη σε επίπεδο καθημερινών ανθρώπων, είναι η πράξη απέναντι σε ισχυρούς πολιτικούς τους αντιπάλους με υποδομή κομματική και δη με προοπτική εξουσίας (βλ. νοβάρτις κλπ.).

Ας πολλαλασιάσει κανείς αυτή την συριζαία αισθητική σε επίπεδο απλών πολιτών χωρίς κομματικές “πλάτες", απλώς και μόνο επειδή δεν θεωρούσαν ως "οικείους".

Άξιοι άνθρωποι που κατά παράβαση των κανόνων της πάγιας διοικητικής συμπεριφοράς και με όρους "face control" αντιμετωπίστηκαν με πρωτόγνωρη λογική ρεβανσισμού πέρα και έξω από τύπους δημοσιότητας, αίσθηση δυνατότητας προσφυγής στους θεσμούς έναντι του δυναστικού κράτους, στο πλαίσιο επιχείρησης χειραγώγησης των πάντων από το κόμμα.

Ευτυχώς, η βουλιμία τους για εξουσία τους οδήγησε σε πολλά λάθη, αντιφατικές συμπεριφορές και άλλες καταστάσεις που τους εκθέτουν.

Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι κάτι πρωτόγνωρο, θαρρεί και η απλή εναλλαγή στην εξουσία συνεπήγετο αλλαγή ολόκληρου πολιτικού συστήματος και καθεστώτος λειτουργίας της κρατικής σφαίρας επί τα χείρω.

Οι πρακτικές που κατά καιρούς έχουν αναφερθεί από μέρους μου πχ. της... ομοφωνίας δια της μεθόδου του "δημοκρατικού" συγκεντρωτισμού, της κινηματογραφικής απεικόνισης μέσα από "τις ζωές των άλλων" μιας άλλης εποχής, της επικαιροποίησης των αλληγοριών του Όργουελ, δεν είναι τυχαία αλλά επιβεβαιώσιμες στην πράξη νοοτροπίες στο κομματοκράτος της απερχόμενης εφιαλτοκρατίας.

Μια όποια επόμενη κυβέρνηση και σοβαρή αντιπολίτευση (ελπίζω να πάρθηκε το μήνυμα για την αποστροφή απέναντι στο συμπολιτευόμενο του πράγματος στην εφιαλτοκρατία 2015-2019) να διαμορφώσει εκείνα τα θεσμικά αντίβαρα που δεν θα επιτρέψουν ξανά τέτοια αλαζονική και άσχημη, τραγική θα έλεγα, συμπεριφορά από οποιαδήποτε κομματική νομενκλατούρα θεωρήσει ότι έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα και βρέθηκε να παίζει "ρόλους" αντιλαμβανόμενη εαυτόν ως επί γης "θεό".

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι το αντίδοτο "ΣΥΡΙΖΑ" οδήγησε σε καλύτερα αντανακλαστικά την ελληνική κοινωνία και δεν θα ξαναδούμε στην χώρα τέτοιες θλιβερές επιλογές της συγκυρίας.

Η ύβρις δεν μπορεί να είναι τόσο ασύδοτη και σίγουρη για την παρουσία της εφεξής.