ΣΥΡΙΖΑ: "Ιδανικοί αυτόχειρες" τριάντα ημέρες πριν από τις εκλογές
07/06/2019 12:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: "Ιδανικοί αυτόχειρες" τριάντα ημέρες πριν από τις εκλογές

Έχοντας φάει δέκα μονάδες στο "κεφάλι" και μόλις τριάντα ημέρες πριν από την επόμενη κάλπη, την κρησάρα των εθνικών εκλογών, στον ΣΥΡΙΖΑ, συγγενείς τε και φίλοι, δεν μοιάζουν μόνον αμετανόητοι αλλά και κυνικοί του βολέματος.

Οι εικόνες από την χθεσινή Βουλή με "γιουρούσι" βολεμάτων λίγο πριν από την διάλυσή της, κάνουν το δημοσιογραφικό κλισέ "όργιο ρουσφετιών" να ορρωδεί μπροστά στο μήνυμα που εξέπεμψαν: Φεύγουμε που φεύγουμε, ας τακτοποιήσουμε τα χρωστούμενα στα "δικά μας παιδιά".

Οι "τακτοποιήσεις" ημετέρων, για όσους παρακολουθούν την πολιτική σκηνή αυτής της χώρας για κάμποσα χρόνια προφανώς και δεν είναι συριζαικό εύρημα. Κάθε άλλο. Ωστόσο σαν λεφούσι κινήθηκαν χθες με φρενήρεις ρυθμούς, προς διορισμούς, μετατάξεις, σε ένα πρωτόγνωρο ( όχι επί της ουσίας αλλά επί της διαδικασίας) πάρτι ρουσφετιών λίγο πριν την απώλεια της εξουσίας, βάζοντας "ταφόπλακα" στον κυβερνών κόμμα για τα περί ηθικού πλεονεκτήματος, απέναντι στο "παλιό" πολιτικό κατεστημένο, το οποίο επικαλέστηκε ακόμη και χθες ο Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην πλευρά του "νέου" και ενώ στη Βουλή εκτυλίσσονταν σκηνές απαράμιλλης πολιτικής "βουλιμίας".

Κι ενώ μόλις προχθές, ο κ. Τσίπρας έκανε την ανάγκη φιλότιμο και διατράνωσε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι "κι όμως γυρίζει" αναφερόμενος στην εκλογική συντριβή του κόμματός του στις ευρωεκλογές, ο "αποχαιρετισμός" στη Βουλή των νυν κραταιών, σε επίπεδο εντυπώσεων τουλάχιστον, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε μάλλον το ποτήρι.

Αφού είχαν κάνει το γύρο του διαδικτύου και των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ επί ώρεςοι εικόνες αλλοφροσύνης στη Βουλή με τις απανωτές τροπολογίες για μετατάξεις και ρουσφέτια θυγατέρων και φίλων,ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να αντιδράσει βάζοντας "φρένο" στα ρουσφέτια των τελευταίων ωρών.

"Δίχτυα" στο Δημόσιο

Λίγες ώρες πριν , 'έριξε στον ώμο την αντιμνημονιακή του μπέρτα και βγήκε σε "κλεφτοπόλεμο" με τους κακούς τεχνοκράτες των Βρυξελλών οι οποίοι - κατά τον ίδιο- ορέγονται αν αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ να οδηγήσουν την χώρα ξανά σε μνημόνια και λιτότητα, αυτή τη φορά και μέσω απολύσεων στον Δημόσιο Τομέα.

Η επίκληση των απολύσεων από πλευράς του πρωθυπουργού, τις οποίες συνέδεσε ευθέως με τον πρόεδρο της Ν.Δ , μόνον τυχαία δεν είναι.

Οι εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους Δημοσίους Υπαλλήλους ήταν πολύ κατώτερες του προσδοκώμενου για το κυβερνών κόμμα που είδε να το εγκαταλείπουν ακόμη και εκείνοι τους οποίους την ψήφο θεωρούσε δεδομένη στις κάλπες.

Η κινδυνολογία με τη μορφή "προειδοποιήσεων" θα είναι το νέο - εντός πολλών εισαγωγικών- αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές ελλείψει άλλου.

Η "θετική" εξιστόρηση των κυβερνητικών πεπραγμένων από το 2015 έως και σήμερα καθώς και το "βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια", δεν "πιάνει" στο εκλογικό ακροατήριο, ως με οδύνη ανακάλυψαν στο Μαξίμου, το βράδυ των ευρωεκλογών.

Εφεξής η επιχείρηση "δαιμονοποίησης" της Ν.Δ και προσωπικά του προέδρου της θα είναι στο πρώτο πλάνο του προεκλογικού αφηγήματος του ΣΥΡΙΖΑ έως τις 7 Ιουλίου.

Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει υπό άκρα μυστικότητα η Κεντρική Επιτροπή για να εγκρίνει υποψηφιότητες στα ψηφοδέλτια.

Πηγή:capital.gr