ΣΥΡΙΖΑ: Γραφείο υπεράσπισης μπαχαλάκηδων
14/12/2015 15:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ: Γραφείο υπεράσπισης μπαχαλάκηδων

Πάνος Λάμπρου, ο υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, συνομιλητής με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Δικαιοσύνης (πλην των τρομοκρατών του Κορυδαλλού) τώρα και… δικηγόρος των μπαχαλάκηδων.

Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος παραμένει στη θέση του. Κι όμως, αυτός ο τύπος εμφανίζεται και επικεφαλής της τάσης των «53» και την Τετάρτη διοργανώνει εκδήλωση για τον… αριστερό δρόμο στα χρόνια της κρίσης.

Η αποκάλυψη από το Πρώτο Θέμα ότι λειτουργεί ως γραφείο εξεύρεσης δικηγόρων για μπαχαλάκηδες που καίνε την Αθήνα θα έπρεπε να τινάξει στον αέρα τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως στην κυβέρνηση ποιούν την νήσσαν.

Κάποιος άγνωστος τηλεφωνεί στον ΣΥΡΙΖΑ, συνομιλεί με τον Λάμπρου και του λέει ότι ο 15χρονος γιος του έκαψε την Αθήνα και είναι φυλακισμένος κινδυνεύοντας με κακουργήματα. Ζητά βοήθεια, χωρίς να τον ξέρουν, και το… κόμμα του υπόσχεται ότι θα κάνει τα πάντα να τον βοηθήσει. Συνομιλεί με δικηγόρο του τομέα για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΣΥΡΙΑ που του λέει ότι θα βρεθεί δικηγόρος ενώ ο Λάμπρου του ξαναλέει να μην έχει άγχος γιατί το έχουν ξανακάνει.

Δηλαδή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί γραφείο υπεράσπισης μπαχαλάκηδων, ανθρώπων που δεν τους γνωρίζουν, που τους λένε ότι έκαψαν την Αθήνα, έριξαν πέτρες και μολότοφ. Κι όμως, αυτοί που υποτίθεται ότι τόσα χρόνια δεν έχουν σχέση με τα επεισόδια στην Αθήνα, αμέσως σπεύδουν να τους υπερασπιστούν. Αυτό, εκτός από πολιτικό δεν είναι και ποινικό αδίκημα;

Κι αν αυτός ο υποτιθέμενος «μπάχαλος» είχε κάψει τη Marfin και είχε σκοτώσει ένα – δύο αθώα παιδιά; Κι όμως, ο αγωνιστής των δικαιωμάτων Λάμπρου έχει την κάλυψη του πρωθυπουργού. Θαυμάστε τον.

Ακολουθούν οι διάλογοι.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΠΑΝΟ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εχει συλληφθεί ο αδελφός μου στην προχθεσινή διαδήλωση και δεν έχω τη δυνατότητα κάποιου δικηγόρου. Τι μπορώ να κάνω;

ΛΑΜΠΡΟΥ: Εχει συλληφθεί το παιδί στα προχθεσινά;

ΔΗΜ.: Ναι, στα Εξάρχεια.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Και τι ηλικίας είναι το παιδί;

ΔΗΜ.: 15 ετών.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Ααα, είναι από τους ανήλικους.

ΔΗΜ.: Ναι, είναι από τους ανήλικους.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Θα σου δώσω εγώ μία δικηγόρο, σημείωσε 6972..., λέγεται Κ...Κ... Είναι δικηγόρος, εδώ στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι συντονίστρια των Δικαιωμάτων, θα της πεις ότι μίλησες με εμένα, με τον Πάνο τον Λάμπρου, θα της πεις το και το. Μην ανησυχείς, οπωσδήποτε θα βρούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει νομική υποστήριξη του παιδιού.

ΔΗΜ.: Είναι μικρός ο αδελφός μου και τον έπιασαν και είναι κατηγορούμενος και για εμπρησμό...

ΛΑΜΠΡΟΥ: Για όλα τα καλά του Θεού που λέμε.

ΔΗΜ.: Και για εμπρησμό, είχαν και μάρτυρες.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Είναι μέσα το παιδί τώρα;

ΔΗΜ.: Ναι, είναι μέσα. Είχε πετάξει κάτι πέτρες, μια μολότοφ. Πού πήγε και έμπλεξε μ’ αυτά; Αλλο η διαδήλωση, άλλο να πάει να σπάει και να πετάει μολότοφ.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Τώρα μην το ψάχνεις, άσ’ το. Γράψε και το κινητό το δικό μου να το έχεις 6944... Πάρε όμως και την Κ..., να μην κάνουμε το σπασμένο τηλέφωνο.

ΔΗΜ.: Σας είπα όμως ότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Βρε παιδί μου, θα της το πεις αυτό, ότι δεν υπάρχει αυτή η οικονομική δυνατότητα, τι θα κάνουμε με δικηγόρο. Πες, μίλησα με τον Πάνο, ξεκίνα με αυτό, ότι μιλήσαμε μαζί. Δεν υπάρχει δυνατότητα, τι κάνουμε.

ΔΗΜ.: Ξέρει, φαντάζομαι, αυτές τις υποθέσεις, έχει χειριστεί.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Βρε ξέρει, ξέρει, δεν σου λέω τυχαία ένα όνομα. Μπορεί να το αναλάβει η ίδια, μπορεί να σε παραπέμψει αλλού, θα το δούμε. Πάρε την Κ... και θα βρούμε άκρη.

Αμέσως μετά επικοινωνούμε με τη δικηγόρο που μας σύστησε ο κ. Λάμπρου, η οποία μάλιστα είναι Συντονίστρια Δικαιωμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως μας πληροφόρησε ο ίδιος:

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλησπέρα, η κυρία Κ... Κ...;

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ K.K.: Μάλιστα.

ΔΗΜ.: Σας παίρνω εκ μέρους του κ. Πάνου Λάμπρου.

K.K.: Μάλιστα.

ΔΗΜ.:Συνέλαβαν προχθές τον αδελφό μου στη διαδήλωση, είναι ένα από τα ανήλικα παιδιά. Μίλησα με τον κ. Λάμπρου και μου έδωσε το κινητό σας γιατί χρειάζομαι νομική βοήθεια και μου είπε να καλέσω εσάς.

K.K.: Είπατε ότι ο αδελφός σας είναι ένας από τους ανήλικους που έχει συλληφθεί;

ΔΗΜ.: Ναι, ναι. Είναι 15 ετών, κατηγορείται για εμπρησμό, μια μολότοφ και κάτι πέτρες. Πέσαμε από τα σύννεφα οικογενειακώς, αλλά κοιτάμε τι θα γίνει με την κατάσταση, γιατί και οι γονείς μου είναι άποροι κι εγώ δεν εργάζομαι. Και κάλεσα τον κ. Λάμπρου και μου είπε να καλέσω εσάς. Τι μπορεί να γίνει;

Κ.Κ.: Πότε πρόκειται να περάσει από ανακριτή; Γιατί είναι θέμα ημερών, αύριο-μεθαύριο.

ΔΗΜ.: Πήγα χθες και τον είδα και θα ξαναπάω το απόγευμα να ρωτήσω λεπτομέρειες. Καταλαβαίνετε, δεν είμαι δικηγόρος, δεν τα ξέρω αυτά. Θα σας καλέσω να σας ενημερώσω.

K.K.: Κι εγώ θα προσπαθήσω να βρω κάποιον δικηγόρο να σας βοηθήσει.

ΔΗΜ.: Εγώ εξήγησα την κατάσταση στον κ. Λάμπρου. Πώς μπορεί να με βοηθήσει κάποιος δικηγόρος, θα χρειαστούν κάποια έξοδα; Αυτή την υπόθεση τη χειρίζεστε εσείς, θα τη χειριστεί κάποιος άλλος;

K.K.: Θα βρούμε κάποιον δικηγόρο που θα τη χειριστεί χωρίς προσωπική αμοιβή.

Καλούμε και πάλι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου βρίσκεται ο κ. Λάμπρου και αυτή τη φορά τον ζητάμε με το όνομά του. Εξάλλου περιμένει το τηλεφώνημά μας για να τον ενημερώσουμε τι έγινε με τη δικηγόρο. Και στη δεύτερη επικοινωνία μας με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον ρωτάμε για το οικονομικό, δηλαδή ποιος θα πληρώσει τον δικηγόρο που θα αναλάβει την υπεράσπιση του συγγενή μας, ο οποίος υποτίθεται ότι έχει συλληφθεί επειδή πέταγε μολότοφ και πέτρες μετά την πορεία προκαλώντας υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα.

Μετά τους διαλόγους με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», o υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τον αντεξουσιαστικό αγώνα στηρίζοντας τους συλληφθέντες για εμπρησμούς με μολότοφ στα πρόσφατα επεισόδια που τάραξαν για άλλη μία φορά το κέντρο της Αθήνας

ΔΙΑΛΟΓΟΣ Νο 2 ΜΕ ΠΑΝΟ ΛΑΜΠΡΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μου είπε καταρχάς ότι θα κοιτάξει να δει ποιος δικηγόρος μπορεί να το χειριστεί. Δηλαδή δεν μου είπε ξεκάθαρα ότι θα το χειριστεί εκείνη.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Ναι, μα δεν είναι απαραίτητο. Γιατί είναι θέμα συντονισμού.

ΔΗΜ.: Υπάρχει μια ομάδα δικηγόρων δηλαδή που τα χειρίζεται και μπορεί να με παραπέμψει σε κάποιον άλλον;

ΛΑΜΠΡΟΥ: Ναι, ναι, ακριβώς.

ΔΗΜ.: Αν χρειαστεί ένα ποσό πώς μπορεί να καλυφθεί;

ΛΑΜΠΡΟΥ: Θα εξασφαλιστεί, μωρέ, μη στεναχωριέσαι. Θα βρούμε λύση.

ΔΗΜ.: Θέλω να είμαι διασφαλισμένος. Το κόμμα μπορεί να με βοηθήσει σε αυτό, να με καλύψει;

ΛΑΜΠΡΟΥ: Μη στεναχωριέσαι, κάτι θα γίνει. Θα βρούμε λύση.

ΔΗΜ.: Να μην έχω άγχος και γι’ αυτό...

ΛΑΜΠΡΟΥ: Να μην έχεις άγχος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Vassilis avatar
  Vassilis 14/12/2015 19:26:46

  Επισημος Σπονσορας στην καταστροφη της πατριδας.

  Πισσα και Πουπουλα.-

 2. Πανος avatar
  Πανος 17/12/2015 01:31:16

  Υπαρχει ηχητικο ντοκουμεντο για αυτο?
  Καταγραψατε την συνομιλια?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.