Συνιστώσα... του ΣΥΡΙΖΑ κατάντησε η ΝΔ
05/01/2016 15:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνιστώσα... του ΣΥΡΙΖΑ κατάντησε η ΝΔ

«Πιστεύω σε ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία, διευρυμένο, πολυσυλλεκτικό, που θα εκφράζει και θα απηχεί τις απόψεις όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων. Όχι ένα κόμμα που θα εκφράζει κάποιες κοινωνικές και πολιτικές ελίτ. Στόχος μου είναι η ενωμένη και δυνατή Νέα Δημοκρατία, στην οποία θα έχουν ρόλο και λόγο όλοι οι πολίτες».

Κουίζ: Ποιος λέει όλα αυτά τα πομπώδη για τη Νέα Δημοκρατία αλλά ούτε ο ίδιος τα πιστεύει; Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από τους δύο μονομάχους της Κυριακής. Άλλωστε και οι δύο τα ίδια λένε πάνω – κάτω. Ότι θα πολεμήσουν τις ελίτ, ότι οι ίδιοι δεν ανήκουν ή δεν στηρίζονται σε ελίτ, ότι θα ανανεώσουν το κόμμα και άλλα τέτοια όμορφα για να περνάει η ώρα τη στιγμή που ο Αλέξης κάνει πάρτι με τα λεφτά των συνταξιούχων.

Στην προκειμένη περίπτωση το… όραμά του για τη Νέα Δημοκρατία το ξεδιπλώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος είναι «παιδί του λαού», «μάγκας κι όχι δάγκας», «δεν στηρίζεται από κανένα πολιτικό τζάκι», είναι «αυτοδημιούργητος» και άλλα τέτοια. Όχι σαν τον Μητσοτάκη που όσο και να πεις το επώνυμο και μόνο σε προδιαθέτει κάπως.

Εν πάση περιπτώσει είναι εύκολο ακόμη και για τον Βαγγέλα να μιλάει για ανοικτό κόμμα και πολυσυλλεκτικό. Προφανώς θα είναι τόσο ανοικτή η ΝΔ που θα χωράει και Βουλγαράκη και Αντώναρο και όλους τους Καραμανλικούς που το 2009 έφυγαν νύχτα από την εξουσία για να μην πιουν το πικρό ποτήρι της κρίσης που ευθύνονται και αυτοί, όχι εξ ολοκλήρου αλλά με σημαντικό μερίδιο. Τόσο ανοικτή θα είναι η ΝΔ του Μεϊμαράκη, όμως, μένει να το αποδείξει.

Διότι αν από τη μια λέει ότι θέλει τους πολίτες μαζί του και από την άλλη ακυρώνει και διώχνει τους πολίτες που δεν θέλουν άλλους πολιτικούς προστάτες, άλλες φατρίες, άλλους δεινόσαυρους τότε τι ανοικτή ΝΔ θα είναι αυτή; Για παράδειγμα αν εκλεγεί ο Μεϊμαράκης τι θα γίνει με όλους εκείνους που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να έχει η ΝΔ καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τον Τσίπρα; Που εκτιμούν ότι εθνική συναίνεση απλά και μόνο για να στηριχθεί μια άθλια κυβέρνηση και ένας πανούργος πολιτικός δεν μπορεί να υπάρξει; Κι ότι η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας αλλά πρώτα πρέπει να αποκτήσει πολιτική ταυτότητα και γραμμή την οποία της έχει αφαιρέσει έτσι κι αλλιώς ο Τσίπρας με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του;

Για παράδειγμα έχουμε το ασφαλιστικό. Ποια είναι η θέση της ΝΔ του Μεϊμαράκη ή του Μητσοτάκη; Ακούμε αφορισμούς, καταγγελίες, σκληρή κριτική αλλά ουδεμία τάση για αυτοκριτική. Να πει κάποιος βρε παιδιά στον κόσμο και να ζητήσει συγγνώμη: «Ναι φταίξαμε, κάναμε λάθη, διαλύσαμε το ασφαλιστικό αλλά τώρα πρέπει να πάμε παρακάτω. Να δώσουμε λύσεις που θα φέρουν ανάπτυξη, δουλειές, εισφορές στα Ταμεία».

Κανένας Νεοδημοκράτης δεν βγαίνει να πει την αλήθεια στον κόσμο, όπως δεν το έκανε και τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, αυτό ήταν το λάθος των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ότι δούλεψαν πάνω σε σκληρά μνημόνια χωρίς να προετοιμάσουν τους πολίτες για την κατάσταση που επικρατεί. Και χωρίς βεβαίως να καταθέσουν ένα όραμα για τη χώρα.

Ο κ. Μεϊμαράκης και οι πολιτικοί προστάτες του νομίζουν ότι θα κοροϊδεύουν εσαεί τον κόσμο. Εντάξει, θα κερδίσει την Κυριακή, θα γίνει πρόεδρος, θα γελάσει και η μουστάκα του για μια – δυο μέρες, θα πάει και στην Αράχοβα ή σε κάποιο άλλο χιονοδρομικό κέντρο να βρει τον ιδιοκτήτη να τον ευχαριστήσει. Μετά τι; Ποια είναι η ΝΔ που θα έχουμε; Τι να περιμένουμε από το κόμμα που θα πάει κόντρα στον Τσίπρα; Και ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα που θα εμπιστευτεί ο κόσμος; Ο Αντώναρος και ο Στυλιανίδης;

Έλεος πια εκεί στη Συγγρού. Δεν βάζουν μυαλό ούτε ακόμη και τώρα που οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν πλήρη κατάρρευση του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. Ο κόσμος τους βαρέθηκε και ψάχνει κάτι καινούργιο και ο Μεϊμαράκης με τον Μητσοτάκη παλεύουν για το ποιος έχει λιγότερη στήριξη από τις πολιτικές και κοινωνικές ελίτ. Ο κόσμος γύρισε ανάποδα και αυτοί νομίζουν ότι είναι ακόμη όρθιοι. Και ο Αλέξης θα περνά νομοσχέδια – εκτρώματα σαν το Ασφαλιστικό.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 05/01/2016 15:49:40

  Δηλαδή αυτό τώρα είναι από τα άγραφα Προέδρος τις ΝΔ ο τσέλιγκας πάει δεν αντέχεται και δεν καταπίνεται με τίποτα προσωπικά δεν θα δουν ψήφο ούτε τώρα ούτε στις εθνικές εκλογές από μένα περιμένω πότε θα διαλυθεί αυτό το έκτρωμα να φτιαχτεί ένα επιτέλους χριστιανοδημοκρατικό δεξιό κόμμα

 2. George N avatar
  George N 05/01/2016 17:11:03

  Η ΝΔ δεν μπόρεσε να ψελλίσει ακόμα δυο τρεις κουβέντες στον κόσμο της για να καταλάβει που πατά και στην συνέχεια να προτείνει κάτι που βγάζει νόημα. Θα ήταν ΟΚ αν ψάρευε εκεί που ψαρεύουν οι ΑΝΕΛ αλλά καλώς ή κακώς έχει άλλο ακροατήριο. Όπως πάει όντως θα γίνει κι αυτή άλλη μια συνιστώσα του Αλέξη. Από την στιγμή που δεν τολμάει να πει ότι η χώρα δίνει 18% του ΑΕΠ σε συντάξεις έναντι 10% της Κύπρου (6 ΕΝΦΙΑ τον χρόνο παραπάνω δηλαδή), ότι έχει 0,5 εκ συνταξιούχους γήρατος κάτω των 65 που παίρνουν σχεδόν 50% μεγαλύτερη σύνταξη από τους 70δες και 80αρηδες, μια χώρα με πρωτογενές έλλειμμα το 2015 που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν πλήρωσε μία για χρέος και τόκους από τους δικούς της πόρους αλλά δανείστηκε και μισό δις για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και ταυτόχρονα συνεχίζει να μιλάει για την κακιά τρόικα, για το ότι δεν πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις ενώ το ξανασκέφτεται για την αξιολόγηση στο δημόσιο, τότε ποιος θα την πάρει σοβαρά. Παίζει σε θέατρο σκιών και λογικά χάνει από τον original.

 3. δημης avatar
  δημης 05/01/2016 18:40:26

  Τωωωώρα ;;;;;;;
  Εδώ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ έχει πάρει
  -Από το ΕΚΚΕ....
  -Από το Ρήγα ...
  -Από την ΚΝΕ ...
  -Από το πασοκ....
  ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ...

 4. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 05/01/2016 18:55:47

  Για μία ακόμη φορά ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε να μην ανησυχεί για τον κίνδυνο διάσπασης της ΝΔ, όποιος και αν εκλεγεί Πρόεδρος, έστω και αν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεμονωμένων αποχωρήσεων, τονίζοντας ότι «είναι πιθανό κάποια πρόσωπα να αισθάνονται ότι δεν αξιοποιούνται επαρκώς ή ότι δεν τους εκφράζει η νέα ηγετική ομάδα».

  LIBERAL.GR

  O Αδωνις επεσε μαχομενος τουλαχιστον. ας λουστει αυτη η καθωσπρεπει κοινωνια τους μειμαρακηδες και τους καραμανληδες. ας τα λουστει ολα.

 5. Τζανής avatar
  Τζανής 05/01/2016 19:42:15

  Ο ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ Βαγγέλας είναι συνιστώσα της αριστεράς. Δεν είναι διατεθειμένος να αλλάξει τίποτα.
  Δεν είναι φιλελεύθερος. Είναι κρατικιστής. Θέλει να διορίζει κόσμο στο δημόσιο, όπως έκανε ο Κωστάκης (και μάλιστα 8 αριστερούς και 2 δεξιούς). Θέλει κράτος, πολύ κράτος. Θέλει φόρους, πολλούς φόρους, για να κάνει τα ρουσφέτια (έναντι ψήφου) στους ταλαίπωρους από τη μια μεριά και στους Κολωνακιώτες από την άλλη.
  Ο ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ Βαγγέλας έρχεται από τον προ-προηγούμενο αιώνα. Έρχεται από την εποχή του Δεληγιάννη.

 6. Διογένης avatar
  Διογένης 05/01/2016 20:05:21

  Δεν ξέρουμε τι θα δούμε από Δευτέρα, εάν εκλεγεί (όπερ το πιθανότερο) ο Μεϊμαράκης. Ο Καραμανλής κατά τη γνώμη μου είναι σε έλλειμμα στρατηγική με τον Μεϊμαράκη. Ξαναπαίρνει (προσωρινά) το κόμμα στα χέρια του, με τον Μεϊμαράκη, όμως τι θα το κάνει; Θα στηρίξει Τσίπρα; Το καταλαβαίνει κι ο ίδιος μάλλον ότι θα είναι αυτοκτονικό αυτό (εδώ το καταλαβαίνει ο Λεβέντης). Δεν θα στηρίξει Τσίπρα; Και τότε τι θα κάνει;

  Το πρόβλημα του Καραμανλή είναι ότι για να επανέλθει ως σωτήρας χρειάζεται ακόμη κάμποση εθνική καταστροφή. Και αυτή δεν έχει επέλθει ακόμη. Θα προσπαθήσει κι άλλο να τη φέρει όπως το προσπάθησε υπονομεύοντας την κυβέρνηση Σαμαρά; Ο Καραμανλής αποδεικνύεται αδίστακτος και αποδεικνύει ότι δεν τον νοιάζει τίποτε, αφου δεν τον νοιάζει καν η χώρα. Γιατί λοιπόν να τον νοιάξει ο Τσίπρας;

  Ας μην λοιπόν εκπλαγούμε κιόλας, εάν δούμε από Δευτέρα υπερ-σκληρή αντιπολίτευση από τον Βαγγέλα, που θα θυμηθεί πόσο μάγκας και κομμουνιστοφάγος είναι άμα λάχει. Ο στόχος θα είναι τότε η υπονόμευση της χώρας, η επιτάχυνση μιας καταστροφής, την οποία θα προκαλέσει ο Τσίπρας εάν βρεθεί σε αδιέξοδο. Στο παρασκήνιο μπορεί ο ΚΚ να παίζει διπλό παιχνίδι με τον Τσίπρα, αλλά και να τον υπονομεύει ταυτόχρονα. Δεν ξέρουμε ποιος από τους δύο θα κερδίσει, ακόμη, παρά τη δική μου πρόβλεψη ότι ο Τσίπρας θα τον φάει λάχανο τον Καραμανλή.

  Έτσι κι αλλιώς, ενώ όλοι μιλούσαν για στήριξη της κυβέρνησης, όταν ήρθε η ώρα της αλήθειας λάκισαν. Το πιθανότερο είναι το ίδιο να συμβεί και με τη ΝΔ. Ο Τσίπρας ήδη έχασε πάρα πολύ και μόνον που κατέθεσε το ασφαλιστικό. Ό,τι και να λέει, η αβεβαιότητα που δημιουργείται στον κόσμο δεν αναιρείται έτσι με μία κουβέντα. "Εμείς δεν κόβουμε συντάξεις, αλλά το στείλαμε στην Κομισιόν να μας πει κι αυτή αν γίνεται να μην κόψουμε". Τρίχες κατσαρές! Ο κόσμος τα καταλαβαίνει αυτά, μπορεί να είναι χαζός, αλλά είναι χαζός σε άλλο επίπεδο, όχι σε αυτό του να μην μπορεί να αισθανθεί τι σημαίνει το ένα ή το άλλο.

 7. eppantelidis avatar
  eppantelidis 05/01/2016 21:28:23

  ΠΑΙΔΕΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ!!!
  ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΓΩΝΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΤΙ!!!
  ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΝΑΝΑ ΠΡΟΤΕΘΝΩ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΕΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!
  ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΟΧΙΟ ΣΥΝΗΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ!!!
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!

 8. Μακης Κεφαλονίτης avatar
  Μακης Κεφαλονίτης 05/01/2016 22:23:44

  Ότι και να λέμε τώρα δεν έχει πλέον σημασία. Στις εκλογές την 20 Δεκεμβρίου 2015 χάσαμε την ευκαιρία να ηγηθεί του Κόμματος ένας Δεξιός πολιτικός. Τώρα θα εκλέξουμε έναν κεντρώο πολιτικό ως αρχηγό της ΝΔ που θα έχει μία πολτική στάση έναντι των προβλημάτων της Χώρας που θα είναι εξαιαρετικά δύσκολο για κάποιον να καταλάβει τί διαφορετικό πρεσβεύει η ΝΔ από το ΠΟΤΑΜΙ ή και από το ΠΑΣΟΚ της Φώφης. Είναι επιτακτική η ανάγκη για δημιουργία ενός καθαρού Δεξιού πολιτικού κόμματος,

 9. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 05/01/2016 23:44:47

  Περιμένω κινήσεις, καί μεμονωμένες ἀποχωρήσεις για νά δῶ ποῦ θά στεγαστῶ. ΔΕΞΙΑ στέγη, that is.

 10. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 06/01/2016 00:11:17

  Η ζωή μου κάνει ζιγκ ζαγκ Μητσοτάκ , Μητσοτάκ....ο Νιόνιος ο Σαββόπουλος πάντα επίκαιρος.....

 11. Νικ avatar
  Νικ 06/01/2016 03:20:01

  Ο κόσμος αναζητά λύση στα αδιέξοδα φίλοι μου...

  Αναζητά λύσεις στην καθημερινότητά του!

  Αναζητά την απάντηση στο ασφαλιστικό που δήθεν θα λύσει το πρόβλημα της βιωσιμότητάς του.

  Γιατί δεν απαντούν οι δύο υποψήφιοι;

  Ποια είναι η πρότασή τους;

  Νομίζω καμία!

  Μήπως περιμένουν την αυτοδιάλυση του Τσίπρα ή την συγκυβέρνηση μαζί του;

  Έρχονται εξελίξεις....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.