Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι «Φίλιες ρυθμίσεις»
02/09/2016 17:45
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνεχίζονται ακατάπαυστα οι «Φίλιες ρυθμίσεις»

Μετά από την περίεργη ρύθμιση για τους κρατούμενους – φοιτητές, που «φωτογράφιζε» τον Νίκο Ρωμανό, έρχεται ακόμη μία που ίσως είναι ακόμη σοβαρότερη.

Συγκεκριμένα, την τελευταία στιγμή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατέθεσε ρύθμιση σε εκπαιδευτικό νομοσχέδιο με την οποία μπορούν να ενταχθούν σε προσωποπαγείς θέσεις μελών ΔΕΠ (δηλαδή, χωρίς ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο, που έχει τα ακαδημαϊκά προσόντα για τη θέση) άτομα που κατέχουν σήμερα θέση επιστημονικού, ερευνητικού και διδακτικού προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΔΙΠ, αντιστοίχως) σε ΑΕΙ/ΤΕΙ. Ανάλογη ρύθμιση είχε παρουσιαστεί τον περασμένο Μάιο, αλλά απεσύρθη.

Σύμφωνα με την καταγγελία του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά, «ο κ. Φίλης επανέφερε ως “νομοτεχνική βελτίωση” της τελευταίας στιγμής σε εκπρόθεσμη τροπολογία και είπε πως ο υπουργός ούτε καν συνεννοήθηκε με την κ. Αναγνωστοπούλου, προκειμένου, ως καθ’ ύλην αρμόδια, να εξηγήσει τη “νομοτεχνική βελτίωση”.

Όμως, κάποιοι... πονηροί έδειξαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποία θα μπορούσε να πληροί τις προϋποθέσεις και να γίνει λέκτορας.

Λέτε;