Συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν: Τι συζήτησαν
06/06/2017 21:37
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν: Τι συζήτησαν

Με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο συζήτησαν για θέματα διμερούς, περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε το ρόλο της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας σε μια ολοένα και πιο ασταθή περιοχή, ενώ ο κ. Μπάιντεν υπογράμμισε τη σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα.

mitsotakis-baiden3-600x400 Συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν: Τι συζήτησαν

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ εξετάσθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Κοινή υπήρξε, εξάλλου, η ανησυχία για την ένταση που παρατηρείται στα Δυτικά Βαλκάνια.

mitsotakis-baiden5-600x400 Συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν: Τι συζήτησαν

Ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε, επίσης, στο γενικότερο ρόλο και τις επιδιώξεις της Ρωσίας. Παρουσίασε, ακόμα, τις απόψεις του για τις εσωτερικές εξελίξεις στις Η.Π.Α. και τον ενδεχόμενο αντίκτυπό τους στα διεθνή δρώμενα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη σοβαρότητα ζητημάτων, όπως εκείνα της Β. Κορέας και της κλιματικής αλλαγής.

mitsotakis-baiden-266x400 Συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν: Τι συζήτησαν

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, παρουσιάζοντας τις σχετικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Υπογράμμισε, εξάλλου, τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπο το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τονίζοντας τη σημασία της παραμονής της Ελλάδας στην πρωτοπορία του εγχειρήματος αυτού.

mitsotakis-baiden2-600x400 Συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν: Τι συζήτησαν

Ευχαρίστησε, επίσης, τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ για την συνολική προσφορά του στα θέματα που άπτονται της χώρας μας. Από την πλευρά του, ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

eleftherostypos.gr