Φωτο: eleftherostypos.gr
Φωτο: eleftherostypos.gr
20/07/2016 17:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μεϊμαράκη: Όλα καλά;

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν σιώπησε ούτε επί Καραμανλή, ούτε επί Σαμαρά, αν και με τον δεύτερο ήταν πιο προσεκτικός ως Πρόεδρος της Βουλής» έλεγε πολύπειρος παράγοντας της ελληνικής κεντροδεξιάς.

Με έμφαση στη συνωμοσία και διαβάζοντας καλά τα… σημάδια στον ουρανό της κεντροδεξιάς, ο εν λόγω παράγοντας προέβλεπε ότι ο «Βαγγέλας» για τους φίλους του, δεν πρόκειται να καθίσει ήσυχα. Μέχρι νεωτέρας βέβαια, θα υπάρξει νηνεμία. Πόσο θα κρατήσει η…εκεχειρία. Ουδείς δύναται να προβλέψει.

Μπορεί η αποκατάσταση του κάδρου με τη φωτογραφία του στη Συγγρού, μια συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή να έλιωσε προσωρινά τους πάγους.

Μπορεί, επίσης, για την κομματική προπαγάνδα και το…Ιερατείο της Συγγρού να γίνει και ο…«λύκος Βαγγέλης» ένα ήρεμο αρνάκι στο…μαντρί της Ν.Δ.

Μόνο που δεν είναι έτσι και η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, από αυτή που πιστεύει το επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος συναντήθηκε με τον Βαγγ. Μεϊμαράκη σε μια πολυδιαφημιζόμενη συνάντηση που διήρκεσε 75 λεπτά.

Ο «μουστάκιας», για τον οποίο οι δικοί του υποστηρικτές, μέσα από sites και blogs λένε ότι δεν θα διστάσει να σπάσει αυγά, δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια και να το θυμηθείτε επί τη ευκαιρία της έναρξης της συζήτησης για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Η μόνη περίπτωση να επέλθει ηρεμία, είναι τελικά ο Κυρ. Μητσοτάκης να δεχθεί την πρόταση του Βαγγ. Μεϊμαράκη να γίνονται οι τρεις ψηφοφορίες στη Βουλή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εάν δεν εκλέγεται να στήνονται κάλπες και να αποφασίσει ο λαός μεταξύ των ίδιων υποψηφίων. Αυτό φέρεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. να το συζητά.

Στη συνάντηση βέβαια δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις και συζήτησαν ότι δεν βοηθάει η εσωστρέφεια, ενώ ο Μητσοτάκης προ ημερών είχε δώσει εντολή, όπως αποκάλυψε το Antinews, να τοποθετηθεί και πάλι η φωτογραφία του στη Συγγρού και ως απάντηση ο Μεϊμαράκης είπε έναν... καλό λόγο για τον νυν πρόεδρο σε κομματικά στελέχη στη Ρόδο.

Μην ξεχνάμε όμως και τον παράγοντα Καραμανλή και κατά πόσο ο πρώην πρωθυπουργός θέλει ηρεμία και ενίσχυση του Κυρ. Μητσοτάκη. Εάν θεωρεί ότι η φράση του Μάο περί αναταραχής και ωραίας κατάστασης πρέπει να βρει την εφαρμογή της στη σημερινή Ν.Δ. τότε μην έχετε καμία αμφιβολία για τα μελλούμενα και για νέες παρεμβάσεις του Β. Μεϊμαράκη.

Η Συγγρού είχε ανάγκη από θετικές ειδήσεις και τη μετάδοση κλίματος ενότητας και γι’ αυτό έκαναν λόγο τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου για συνάντηση σε θερμό κλίμα και ταύτιση απόψεων, ενώ έλεγαν: «Και αν υπήρξε στο παρελθόν κάποιο συννεφάκι, δεν υπάρχει πια, ο καιρός είναι αίθριος και η ΝΔ, ειδικά σε ώρες μάχης, δεν έχει την πολυτέλεια να μην έχει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην πρώτη γραμμή».

Από την άλλη πλευρά ο ίδιος ο Μεϊμαράκης περιορίστηκε να πει: «Όλα καλά».

Κατά πόσο θα είναι «όλα κάλα», τη στιγμή που όπως λένε οι κακές γλώσσες, επέμεινε στις ενστάσεις του για τη στρατηγική του κόμματος, θα δείξει…

Μ.Α.