Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία αγροτών
22/02/2016 21:08
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνάντηση Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία αγροτών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με αντιπροσωπεία αγροτών στη Συγγρού.

Εκ μέρους των αγροτών ο Γιάννης Παναγής κατήγγειλε την κυβέρνηση για χειραγώγηση και έκανε λόγο για κατάφωρη άπνοια δημοκρατίας ενώ δήλωσε ότι αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου δεν θα φύγει κανείς από τα μπλόκα.

"Είναι ταξίδι χωρίς επιστροφή", είπε συγκεκριμένα και ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε να τους απαντήσει εγγράφως.

Σε ερώτηση αν υπάρχει διάσπαση στο εσωτερικό του αγροτικού κόσμου απάντησε αρνητικά και εξέφρασε την ελπίδα να είχε καλά αποτελέσματα η συνάντηση των συναδέλφων του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου σημειώνοντας ότι δεν έχει σχετική ενημέρωση.

Ο υπεύθυνος του τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ Γ. Κασαπίδης αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση του προέδρου του κόμματος Κ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους αγροτών, δήλωσε ότι έγινε συζήτηση, κατά την οποία, οι παριστάμενοι αγρότες - παραγωγοί ανέπτυξαν αναλυτικά επιμέρους θέματα και ειδικότερα εκείνα που αφορούν το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής και παρέδωσαν γραπτώς τα αιτήματά τους.

Όπως είπε ο κ. Κασαπίδης, όσοι από τους εκπροσώπους των αγροτών πήραν το λόγο, επεσήμαναν ότι τα μέτρα που προτείνονται στο ασφαλιστικό - που κατά βάση είναι φορολογικό - αλλά και εκείνα που έρχονται με το καθαρά φορολογικό σχέδιο νόμου, οδηγούν τους αγρότες σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση και εγκατάλειψη του επαγγέλματός τους.

«Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε το δίκιο των αιτημάτων και δεσμεύτηκε να δώσει γραπτές απαντήσεις στα βασικά αιτήματα την ερχόμενη Παρασκευή, με γνώμονα πάντοτε την οικονομική και κοινωνική κατάσταση που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα», συμπλήρωσε ο κ. Κασαπίδης. Ο τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ παράλληλα επανέλαβε τη βασική του θέση υπέρ της αυτονομίας του Ο.Γ.Α. και την ανάγκη ασφαλιστικής κάλυψης στον αγροτικό τομέα και τόνισε την πάγια θέση του Κόμματος, ότι οι μορφές των κινητοποιήσεών τους δεν θα πρέπει να διαταράσσουν την κοινωνία και την οικονομία.

Πηγή:e-typos.com