Συνάντηση Μητσοτάκη – Καραμανλή
09/09/2016 17:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Καραμανλή

Να ενισχυθεί το μήνυμα ότι η Ν.Δ. είναι ενωμένη και δυνατή και δεν χωρούν εσωκομματικές εντάσεις, θέλησαν να στείλουν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη συνάντηση που είχαν στο πολιτικό γραφείο του δεύτερου, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η απόφαση να συναντηθούν στο πολιτικό γραφείο του Κυρ. Μητσοτάκη στην οδό Ευφρονίου, στο Παγκράτι, είχε τη συμβολική της αξία, καθώς λίγες ημέρες πριν από τη ΔΕΘ και εν μέσω των συζητήσεων για την ΕΛΣΤΑΤ και τη στάση των «καραμανλικών», οι δυο πολιτικοί θέλησαν να εξουδετερώσουν τα όποια σενάρια για εσωκομματική ένταση.

Η συζήτησή τους ήταν εφ’ όλης της ύλης και έγιναν εκτιμήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις και εάν ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει να προσφύγει ή όχι σε εκλογές.

Ο Κ. Καραμανλής όπως είναι γνωστό θα δώσει κανονικά το παρών στη ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κυρ. Μητσοτάκη το βράδυ του προσεχούς Σαββάτου, 17 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα δώσει το στίγμα των προθέσεών του και θα παρουσιάσει τους άξονες του κυβερνητικού προγράμματος.

H συνάντηση αυτή των δυο πολιτικών κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της απόφασης της ηγεσίας να εμφανίσει τη Ν.Δ. ενωμένη και δυνατή και αναμένεται και συνάντηση του Κυρ. Μητσοτάκη με τον έτερο πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Είναι ολοφάνερο ότι ο Κ. Καραμανλής βλέπει ότι καταρρέει ο Α. Τσίπρας και αποφάσισε να τον εγκαταλείψει.

Φαίνεται, ότι αντιλήφθηκε το πολιτικό κόστος που είχε η στήριξη των καραμανλικών στον Α. Τσίπρα τα τελευταία δύο χρόνια και αποφάσισε να εγκαταλείψει το καράβι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που βουλιάζει και να εμφανιστεί ενωτικός.

Μάλλον οι καραμανλικοί καταλάβαν ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν αυτές. Προφανώς, εκτιμούν ότι ο Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός, παρά τις δυσκολίες που έχει να ασκήσει μια πιο σκληρή και ουσιαστική αντιπολίτευση. Έτσι, λοιπόν, όπως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις, γυρίζουν σιγά – σιγά στο... μαντρί και το κάνουν σχετικά νωρίς ώστε να διεκδικήσουν μέρος από την πίτα της εξουσίας.

Ωστόσο, θυμίζουν την ιστορία με τους ποντικούς που φεύγουν από τον Τιτανικό. Δηλαδή όλοι αυτοί που δύο χρόνια τώρα χάιδευαν τον Τσίπρα, αγάπησαν τον αυθορμητισμό του, τη νεότητά και την καθαρότητά του, τώρα βλέπουν ότι καταρρέει και παίρνουν αποστάσεις. Είναι γνωστό άλλωστε ότι μερίδα των καραμανλικών στήριξε την κυβέρνηση Τσίπρα με αντάλλαγμα κάποιες κορυφαίες θέσεις αλλά και «ασυλία».

Ίσως δε να μην είναι τυχαία και η στάση του Καμμένου, γνωστός για τα καραμανλικά του αισθήματα, ο οποίος εμφανίζεται δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση, ειδικά για το θέμα των αδειών.

Τι μένει να δούμε; Τον Πρ. Παυλόπουλο να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Μίμη Παπαγγελόπουλο να βγαίνει από το υπουργικό συμβούλιο στον επόμενο ανασχηματισμό;

Έτσι θα επιβεβαιωθεί η «ρήξη» των καραμανλικών με τον Τσίπρα, το «διαζύγιο» σε έναν γάμο που είχαμε πει από την αρχή ότι είναι αδιανόητος. Και είχαμε τονίσει ότι μόνος εχθρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και μόνο ενωμένη η ΝΔ θα τον κερδίσει.

Αλλά μη νομίζουν κάποιοι ότι θα περάσουν ξανά τα σύνορα της ΝΔ και θα πέσουν όλοι κάτω να τους κάνουν τεμενάδες. Ερωτώμενος στον Σκάι ο Μητσοτάκης τόνισε: «Αυτό το οποίο ενδεχομένως με εξέπληξε δυσάρεστα, είναι μερικές φορές οι αντιστάσεις οι οποίες μπορεί να υπάρχουν και στο υφιστάμενο πολιτικό σύστημα, αλλά και σε ένα οργανισμό όπως η Νέα Δημοκρατία, σε αλλαγές οι οποίες θα προτάσσουν τον ορθό λόγο έναντι του λαϊκισμού». Τα καμπανάκια χτυπούν για εκείνους που ήθελαν να κάνουν καριέρα ποντάροντας στον λαϊκισμό.