Συμμέτοχοι στο έγκλημα
07/04/2018 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμμέτοχοι στο έγκλημα

Μέρες που είναι άγιες, είπαμε να μη ρίξουμε τίποτε γα… σταυρίδια για τα κόμματα που έχουμε και που δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να σταματήσει το έγκλημα διαρκείας του ΣΥΡΙΖΑ και των ψεκασμένων.

Πλήρης ανικανότητα, αδιαφορία, χαλαρή διάθεση και μια τάση να κάνουν μάγκα τον Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία κάνει αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς αλλά δεν έχει απαντήσεις. Αφήνει τον Καμμένο να το παίζει… Ράμπο με τους Τούρκους αλλά δεν έχουμε ακούσει κάποια σοβαρή πρόταση για το πώς θα υπάρξει εξομάλυνση. Ούτε έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο για την ονομασία των Σκοπίων.

Κάτι για αλλαγή στο Σύνταγμα ως προϋπόθεση, κάτι για να αναχαιτίσουμε την τουρκική προκλητικότητα. Κάτι για τα «βρόμικα ψέματα» σχετικά με την «καθαρή» έξοδο στην οικονομία, όμως, όχι ουσιαστικές προτάσεις. Ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τη χώρα, ένα όραμα, μια κατεύθυνση για το που θα πάει τα επόμενα χρόνια.

Στη ΝΔ απλά περιμένουν πότε θα κάνει τη γκάφα η κυβέρνηση για να επιτεθούν αλλά αυτό πρόκειται για παθητική στάση κι όχι για επίθεση κατά μέτωπο. Ακόμη και το προνομιακό πεδίο δράσης της δεξιάς, τα εθνικά θέματα, έχουν αφεθεί στα χέρια του Καμμένου που πλάκα – πλάκα, με τις κορώνες και τους τσαμπουκάδες, θα κάνει την έκπληξη και μπορεί να ξαναμπεί Βουλή ως ο εκπρόσωπος της πατριωτικής δεξιάς. Όσο η άλλη, η μετριοπαθής, η… θεσμική θα ασχολείται με το μείζον ζήτημα: Γιατί χώρισε ο ένας, γιατί παντρεύτηκε η άλλη κ.λπ.

Για το Κίνημα Αλλαγής τι να πούμε; Έτσι που το κατάντησε η Φώφη είναι για γέλια και για κλάματα. Θυμήθηκαν να μας πουν ότι χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση λες και δεν το ξέρουμε. Και πήγε η… αρχηγός να συναντήσει τον Τσίπρα. Σα να ικετεύει για μια φωτογραφία μαζί του.

Είναι αυτά σοβαρά κόμματα να αντιμετωπίσουν τους αδίστακτους; Είναι σε θέση να αποφύγουν τις παγίδες που τους στήνει ο Τσίπρας με το δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ψήφιση της όποιας συμφωνίας έρθει στη Βουλή για το Σκοπιανό με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών με στόχο την διάσπασή τους;

Μια χαψιά θα τους κάνει ο Αλέξης και μετά θα λένε τι φταίει.

Καιρός να σοβαρευτούν. Το έχουμε ξαναπεί. Δεν χρειάζονται ευγένειες. Εξυπνάδα χρειάζεται για να μην πέφτουν στην κάθε παγίδα που τους στήνει η αριστερά. Είναι έξυπνοι;