Συμφωνεί και ο Τσίπρας με τον Πολάκη;
17/06/2016 14:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμφωνεί και ο Τσίπρας με τον Πολάκη;

O «τζάμπα μάγκας» κρητικός υπουργός Πολάκης, ο οποίος κρύφτηκε προχθές για να μη φάει ξύλο στην Ιεράπετρα, ξαναχτύπησε. Αλλά όπως φαίνεται όχι χωρίς την εντολή του «συστήματος Μαξίμου» το οποίο επιχειρεί εδώ και καιρό να βάλει χέρι στη Δικαιοσύνη.

Ο «μάγκας» λοιπόν με τον φραπέ και τις απειλές τύπου «θα σε χώσω τρία μέτρα στη γη» αυτός που έκανε πέρυσι διακοπές με το φουσκωτό του ο Τσίπρας, τα έβαλε με το δικαστικό σώμα λέγοντας ότι χρειάζεται «νέο αίμα», καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων. «Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι μέσα σε αυτή, γιατί μεγάλη μερίδα των δικαστών είναι -για να το πω ευγενικά- εξαρτώμενοι ή -για να το πω κανονικά- στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Πολάκης, ανήμερα της αυτοκτονίας του Αρη Βελουχιώτη, το πορτρέτο του οποίου φιγουράρει στο γραφείο του, ζήτησε να υπάρξουν «μαυροσκούφηδες» που θα εφαρμόσουν την κυβερνητική πολιτική.

Προφανώς και ο Τσίπρας που τον «υποθάλπει» έχει την ίδια γνώμη για την ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Ένας υπουργός που αφαίρεσε φακέλους από το ΚΕΕΛΠΝΟ για να διορίσει δικούς τους ανθρώπους τώρα έγινε και τιμητής της Δικαιοσύνης. Και πώς τους θέλει δηλαδή ο Πολάκης τους δικαστές; Να βγάζουν αποφάσεις όπως διατάσσει η χούντα του ΣΥΡΙΖΑ; Να βάζει στη φυλακή ή να φιμώνει πολιτικούς αντιπάλους; Τι άραγε θέλει να κάνει η κυβέρνηση με τη Δικαιοσύνη; Μήπως να προφυλαχτεί γιατί αργά ή γρήγορα οι διάφοροι «Πολάκηδες» θα πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί για προδοσία και διάλυση της χώρας;

Αλλά και αυτό για τους μαυροσκούφηδες τι ήταν; Σκέφτονται να κατεβάσουν το στρατό στο δρόμο; Για να μαζέψει κάποιος αυτόν τον ανεκδιήγητο υπουργό που έχουμε την ατυχία να βρίσκεται σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα αλλά το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί.

Με μια σκληρή ανακοίνωση απαντά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για τις κατηγορίες που εκτόξευσε χθες, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, λέγοντας ότι πολλοί δικαστές ανήκουν σε παραδικαστικά κυκλώματα.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για θεσμική εκτροπή και ζητά την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έχει ως εξής:

«Οι χθεσινές απαράδεκτες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη περί παραδικαστικών κυκλωμάτων χωρίς την επίκληση κανενός στοιχείου και χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένα άτομα δεν αποτελεί απλά ένα ακόμα φραστικό ατόπημα, αλλά συνιστά θεσμική εκτροπή.

Οι δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, που επιτελούν με αμεροληψία το συνταγματικό τους καθήκον, δεν ανέχονται στο εξής τέτοιου είδους συκοφαντικές δηλώσεις. Ζητούμε πλέον την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ως εγγυητής του Πολιτεύματος θα πρέπει να λάβει θέση.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας οφείλει ή να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ή να καταγγείλει τους επίορκους Δικαστές, εφόσον γνωρίζει τέτοιους. Η ελληνική κοινωνία περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το Δικαστικό Σώμα που στέκεται πάντα φρουρός της διασφάλισης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων των πολιτών».

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι αναφορές του υπουργού.

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε έρευνα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος για να διαπιστωθεί αν έχουν βάση τα καταγγελόμενα από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.
Η έρευνα ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων.

Παράλληλα, η κυρία Κουτζαμάνη παρήγγειλε στον κ. Δασούλα να διενεργήσει οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη κρίνει ο ίδιος αναγκαία.