Συμφωνεί και ο Καραμανλής με τον Μεϊμαράκη;
14/11/2016 20:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμφωνεί και ο Καραμανλής με τον Μεϊμαράκη;

Νέα παρέμβαση έκανε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Συνομιλώντας με βουλευτές του κόμματός του στη Βουλή, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Η επίσκεψη Ομπάμα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για... εμάς ώστε να βεβαιωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών απαιτούν αλλαγή πολιτικής για την έξοδο από την κρίση. Και κυρίως απαιτούν εθνική συνεννόηση για τη διευθέτηση του χρέους και τη μείωση των πλεονασμάτων που αποτελούν εθνικούς στόχους και για την επίτευξη των οποίων απαιτείται εθνική συλλογική προσπάθεια».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η παρέμβαση Μεϊμαράκη χαρακτηρίζεται από «γαλάζιους» βουλευτές ως έμμεση απάντηση στα όσα υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς στην Ξάνθη. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία συναίνεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ' αρχάς δεν ξέρουμε αν η παρέμβαση του Βαγγέλα είναι προσωπική του επιλογή και δεν αποτελεί μια ακόμη παρέμβαση του μονίμου κατοίκου Ραφήνας. Φανταζόμαστε ότι ο Μεϊμαράκης που είναι άνθρωπος της πιάτσας δεν χρειάζεται εντολές για να βγει και να μιλήσει για εθνική συνεννόηση.

Κατά δεύτερον είναι... κακολογίες όσα λένε οι γαλάζιοι βουλευτές, ότι δηλαδή απάντησε εμμέσως στον Σαμαρά κι ότι υπάρχει αντιπαλότητα για το αν η ΝΔ πρέπει να γίνει ή όχι το δεκανίκι των αποτυχημένων. Άλλωστε ποια σύγκριση να γίνει μεταξύ της άποψης ενός πρωθυπουργού και αυτής ενός διορισμένου προέδρου που τον έφαγε λάχανο ο Αλέξης και τον κατάπιε ο Κυριάκος.

Όμως, ας μας εξηγήσει επιτέλους ο κ. Μεϊμαράκης τι θέλει να κάνει με το να το παίζει «κυανόκρανος»; Πώς μπορεί να υπάρξει συναίνεση με τον Τσίπρα και την παρέα του όταν είναι πανθομολογούμενο πως ό,τι κάνουν είναι λάθος; Πως ό,τι έχουν προσπαθήσει οδήγησε σε ανεπανόρθωτη ζημιά για τη χώρα και μάλιστα δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη, αλλά επιμένουν να το παίζουν σωτήρες;

Τι είδους συναίνεση να υπάρξει κύριε Μεϊμαράκη με αυτούς που ακόμη και σήμερα εξευτελίζουν τη μοναδική προσπάθεια που έγινε για να βγει η Ελλάδα από την κρίση;

Εντάξει, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι για τα κρίσιμα εθνικά θέματα, την οικονομία, τους φόβους για επιστροφή στη δραχμή ή ακόμη και τα ελληνοτουρκικά. Μα και πέρυσι το καλοκαίρι στο ίδιο τραπέζι δεν καθίσατε με τον Τσίπρα για τις συντάξεις, για το μέλλον της χώρας, για το μνημόνιο; Δεν σας είχε υποσχεθεί ότι δεν θα σας αιφνιδιάσει και λίγες μέρες μετά προκήρυξε εκλογές;

Ειδικά ο κ. Μεϊμαράκης θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός και προβληματισμένος όταν έστω κι ένας θέτει θέμα συνεννόησης με τους πολιτικούς απατεώνες.

Δεν υπάρχει άλλη λύση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ψεκασμένων πρέπει να φύγει το συντομότερο και για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να είναι απηνής ο διωγμός τους. Η σωτηρία της χώρας δεν είναι τσάι στο σαλόνι, με κουλουράκια και πολύ συμπάθεια. Είναι μάχη κάθε μέρα για να διορθωθεί το εθνικό λάθος που έγινε το 2015. Ο κ. Μεϊμαράκης είναι καλός στρατιώτης της παράταξης, όμως, παρασύρεται από τις... κακές παρέες. Τουλάχιστον μην γραφτεί στην ιστορία ως ο Νεοδημοκράτης που έβλεπε το γαλάζιο τρένο να περνά κι αυτός έκανε τον σταθμάρχη να προσπαθεί να το σταματήσει στον σταθμό «ΣΥΡΙΖΑ».