Συμβασιούχοι νοσοκομείων προς πρωθυπουργό: Μας σέρνετε "συριζοδέσμιους" έως τις εθνικές εκλογές
11/05/2018 15:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συμβασιούχοι νοσοκομείων προς πρωθυπουργό: Μας σέρνετε "συριζοδέσμιους" έως τις εθνικές εκλογές

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προσπάθησαν να παραδώσουν οι συμβασιούχοι των νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, ΕΚΑΒ, Πρόνοιας με μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία όμως, όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, δεν έχει γίνει δεκτή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως αναφέρουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην επιστολή τους, "καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθότι αντικαταστήσαμε 35.000 μόνιμους υπαλλήλους που αποχώρησαν προς συνταξιοδότηση στα χρόνια των Μνημονίων. Στα Νοσοκομείαεργαζόμαστε 14.000 εκ των οποίων οι 8.000 πρώην ή εργολαβικοί και αντικαταστήσαμε 30.000 μονίμους υπαλλήλους που αποχώρησαν τα χρόνια των Μνημονίων. Κατά γενική ομολογία συμβάλλουμε αποφασιστικά να μένουν όρθια τα νοσοκομεία που έχουν 45.000 κενές οργανικές θέσεις. Δυστυχώς δεν έχουμε μπάρμπα στην Κορώνη για να καταφέρουμε να αποκτήσουμε μόνιμη δουλειά αν και προσληφθήκαμε μέσω ΑΣΕΠ και έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι το δικαιούμαστε.

Το πλεονέκτημα που αποδεικνύεται μειονέκτημα σε εμάς είναι ότι τα Νοσοκομεία και οι άλλες υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας προσλαμβάνουν μέσω ΑΣΕΠ. Και εσείς τις λίγες θέσεις που σας επιτρέπουν τα μνημόνια να καλύψετε στο Δημόσιο Τομέα, τις καλύπτεται σε υπηρεσίες που δεν έχουν ΑΣΕΠ για να εξυπηρετήσετε τον κομματικό σας στρατό. Βλέπετε τα Νοσοκομεία έχουν ΑΣΕΠ, αξιοκρατία και δουλειά. Μας σέρνετε συριζοδέσμιους έως τις εθνικές εκλογές. Σε ομηρία. Επιδιώκεται πολιτικά οφέλη. Η ψήφος μας είναι Δημοκρατικό δικαίωμα. Πολλοί εξ ημών πιστέψαμε στην Ελπίδα. Την μετατρέψατε όμως σε εφιάλτη".

"Οι Συμβάσεις όλων μας λήγουν από τώρα έως τέλος του χρόνου. Μήπως ο λόγος που μας σέρνεται είναι οι Εθνικές εκλογές; Αντέχετε να δείτε άλλες 50 κλίνες ΜΕΘ να κλείνουν με τις απολύσεις γιατρών και νοσηλευτών; Να κλείνουν ολόκληρες κλινικές Νοσοκομείων; Να ιδρυματοποιούνται παιδιά και περιθαλπόμενοι στη πρόνοια; Να καθυστερούν επικίνδυνα οι διακομιδές εκτάκτων περιστατικών; Να κλείνουν μεσημέρι τα Κέντρα Υγείας σαν να είναι τράπεζες. Μην παραμυθιάζεστε με τα όσα λέει ο κος Πολάκης. Για να γίνουν προσλήψεις στα Νοσοκομεία χρειάζεται η έκδοση προκηρύξεων από το ΑΣΕΠ. Κάτι τέτοιο δεν βλέπουμε. Δεν καλύπτονται τα κενά των Νοσοκομείων με την αφηρημένη αριθμητική Πολάκη στο facebook ο οποίος αθροίζει φανταστικές προσλήψεις", συνεχίζουν.

capital.gr