Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών ζητάει η ΝΔ για την υπόθεση Καμμένου
29/11/2017 17:44
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών ζητάει η ΝΔ για την υπόθεση Καμμένου

Καθημερινά είναι πλέον τα...χτυπήματα της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση Καμμένου. Πριν λίγα λεπτά οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μετέχουν στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσαν αίτημα για άμεση σύγκληση της Επιτροπής, προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Οι γαλάζιοι βουλευτές, Γιάννης Τραγάκης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Μάκης Βορίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη και Κώστας Τζαβάρας στην αίτησή τους, τονίζουν πως μετά την πρόσφατη σχετική συζήτηση στη Βουλή "εγείρονται βάσιμες ανησυχίες για τη διαφάνεια και τη νομιμότητα των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί ο κ. υπουργός, για τη φαλκίδευση των διαδικασιών, για το κύρος του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος, καθώς και για το κύρος του Ελληνικού Κράτους στις διεθνείς του σχέσεις”.

Στο γαλάζιο αίτημα καταγράφεται το ιστορικό των γεγονότων. "Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν έσοδα 66 εκατομμύρια ευρώ συν τα έξοδα αποθήκευσης και καταστροφής λόγω της εμπλοκής του μεσάζοντα - εκπροσώπου κ. Παπαδόπουλου και της επιμονής του κ. Καμμένου να υπογράψει ως μεσάζοντας τη διακρατική συμφωνία με το ΒΣΑ...Ως εκ τούτου, καθίσταται αδήριτη ανάγκη να κληθούν άμεσα στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές της, κατά το άρθρο 43 Α του Κανονισμού της Βουλής, οι αρμόδιοι υπουργοί - υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσας και υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς- καθώς και όσα πρόσωπα κριθεί απαραίτητο, προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις, να εκφράσουν τις απόψεις τους για τα ζητήματα αυτά, αλλά και να ενημερώσουν την Επιτροπή για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύουν να προβούν προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του τρωθέντος κύρους της χώρας στις διεθνείς διαπραγματεύσεις της, του δημοσίου συμφέροντος της χώρας, του Διπλωματικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, καθώς και την αποκατάσταση της νομιμότητας των ενεργειών της διάθεσης του στρατιωτικού εξοπλισμού”, σημειώνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

capital.gr