Στρίβειν δια του αρραβώνος ο Καμμένος για το Σκοπιανό – Μισόλογα για τις προθέσεις του
11/09/2018 14:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στρίβειν δια του αρραβώνος ο Καμμένος για το Σκοπιανό – Μισόλογα για τις προθέσεις του

Αφενός ο Πάνος Καμμένος δεν θέλει να αφήσει την καρέκλα της εξουσίας και από την άλλη ξέρει ότι αν κάνει κυβίστηση στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών υπογράφει την εκλογική του καταδίκη. Οπότε απλά ευελπιστεί να αργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο να έρθει στην ελληνική Βουλή η συμφωνία για το Σκοπιανό.

Αυτό ήταν το νόημα της παρακάτω απάντησής του σε ερώτηση δημοσιογράφου του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στη ΔΕΘ.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην οδηγηθούμε σε σύγκρουση και να φτάσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας, αλλά αν «ο κόμπος φτάσει στο χτένι» και έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή ούτε το δικαίωμα να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Στην περίπτωση αυτή, είπε, θα καταθέσει τρεις προτάσεις στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η μία για δημοψήφισμα, η δεύτερη να γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή μετά το πέρας της θητείας της σημερινής κυβέρνησης και η τρίτη για προσφυγή στις εκλογές.

Ο κ. Καμμένος, πάντως, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να έρθει στην ελληνική Βουλή πριν από το καλοκαίρι του 2019 και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν τι στάση θα κρατήσουν.

Πηγή: eleftherostypos.gr