Στόχος για τη ΝΔ η νίκη σε 12 από τις 13 περιφέρειες
01/06/2019 13:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στόχος για τη ΝΔ η νίκη σε 12 από τις 13 περιφέρειες

Κοντά στο να κερδίσει τις 12 από τις 13 περιφέρειες είναι η Ν.Δ., η οποία πλέον έχει ρίξει το βάρος σε Πελοπόννησο και Δυτική Ελλάδα, όπου οι υποψήφιοι περιφερειάρχες δεν έχουν ισχυρό προβάδισμα.

Στην Περιφέρεια Αττικής, ο Γιώργος Πατούλης ήταν και παραμένει το βασικό φαβορί. Οι σχεδόν 20 μονάδες διαφορά με τη Ρένα Δούρου δεν ανατρέπεται και με το δεδομένο ότι ο Γιάννης Σγουρός έχει συγκεντρώσει ένα ποσοστό της τάξεως του 17,40%.

Στη Δυτική Ελλάδα, ο Νεκτάριος Φαρμάκης διεκδικεί με πολλές πιθανότητες την περιφέρεια. Ο Απόστολος Κατσιφάρας την περασμένη Κυριακή -παρά το γεγονός ότι εμφανιζόταν ως το μεγάλο φαβορί- έχασε με τέσσερις μονάδες διαφορά, γεγονός που αυτή τη στιγμή έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα σε μια περιοχή όπου τους τελευταίους μήνες η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει το νυν περιφερειάρχη προκάλεσε την οργή πολλών στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ., που ακολούθησαν προσωπική πολιτική, όπως ο κ. Αλεξόπουλος, ο οποίος διεκδικεί το Δήμο Πατρέων ή ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος ήταν υποψήφιος για την περιφέρεια. Ηδη η Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να ανατραπεί το κλίμα, περιόδευσε στο Αγρίνιο. Ομως και η άλλη πλευρά κινείται παντού και έχει το πλεονέκτημα ότι δεν θα αναλώσει … δυνάμεις για το Δήμο Πατρέων, όπου στο δεύτερο γύρο συγκρούονται οι υποψήφιοι του ΚΚΕ και του ΚΙΝ.ΑΛ.

Η κατάσταση στα Ιόνια σαφώς και ευνοεί την υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα, αφού κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 29,50 έχοντας απέναντί της τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρο Γαλιατσάτο, αλλά και τον προερχόμενο από το χώρο της Ν.Δ., Σπύρο Σπύρου, ο οποίος έφτασε στο 18.40 % των ψήφων. Ηδη ο κ. Σπύρου έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει στο δεύτερο γύρο την κυρία Κράτσα.

Στην Πελοπόννησο, ο Πέτρος Τατούλης ξεπέρασε τον εκλεκτό της Ν.Δ. Παναγιώτη Νίκα κατά 1.600 ψήφους. Τρίτος είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δέδες, ο οποίος έφτασε το 14,63%. Η μάχη είναι δύσκολη και για το λόγο αυτό ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας για τη στήριξη του κ. Νίκα. Οι άλλοι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το 5%, γεγονός που περιπλέκει κάπως την κατάσταση.

Ο Φάνης Σπανός στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας είναι πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη αφού στο δεύτερο γύρο αντιμετωπίζει τον Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 23,84% και ξεπέρασε τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Αναγνωστάκη, που έπεσε στο 14,19%. Ο κ. Σπανός με 39,71% δεν απειλείται καθώς υπάρχει και το 11,35%, το οποίο έχει συγκεντρώσει η υποψήφια του ΚΙΝ.ΑΛ. Κατερίνα Μπατζελή.

Πηγή:eletherostypos.gr