Στουρνάρας: Στη Δικαιοσύνη το πόρισμα για την Attica Bank
17/09/2016 20:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στουρνάρας: Στη Δικαιοσύνη το πόρισμα για την Attica Bank

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθε στις έξι το απόγευμα ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να συναντήσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου είχε προσέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης

Επειτα από μία ώρα περίπου ο κ. Στουρνάρας βγήκε από το Μαξίμου κι έκανε δηλώσεις επισημαίνοντας ότι το πόρισμα για την Τράπεζα Αττικής θα πάει στη Δικαιοσύνη. Ανέφερε ότι καλύπτει μια μεγάλη περίοδο όπου εξετάζονται τα δάνεια που δόθηκαν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα περιλαμβάνει και τα δάνεια που δόθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στους τραπεζικούς κύκλους υπάρχουν φήμες για περίεργες δανειοδοτήσεις το τελευταίο διάστημα. Η εφημερίδα Βήμα της Κυριακής κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας «τράπεζας Κρήτης» ενώ ο Alpha αποκάλυψε ότι ο Χρ. Καλογρίτσας πήρε δάνειο πάνω από 5 εκατ. ευρώ στα τέλη Αυγούστου χωρίς μάλιστα να έχει περάσει αυτό το τόσο μεγάλο δάνειο από το διοικητικό συμβούλιο.

Alert - Στουρνάρας: Στη Δικαιοσύνη το πόρισμα για την Attica Bank

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας απέρριψε -δύο φορές- κάθε σενάριο εκπαραθύρωσής του από την Τράπεζα, ξεκαθαρίζοντας ότι οι σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση δεν χάλασαν ποτέ και ότι δεν μπορούν να υπάρξουν σκιές.

Ο επικεφαλής της ΤτΕ υποστήριξε ότι το επίκεντρο της συζήτησης με τον πρωθυπουργό ήταν η πορεία της οικονομίας και το τραπεζικό σύστημα και όχι η υπόθεση έρευνας της Εισαγγελίας Διαφθοράς στα γραφεία της συζύγου του. Παράλληλα, εξέφρασε την αμέριστη στήριξη του στη σύζυγό του.

«Η σύζυγός μου, με την οποία ζω 40 χρόνια, αισίως φέτος συμπληρώσαμε 40 χρόνια, θα μπορούσα να σας διαβεβαιώσω ότι είναι το πιο έντιμο ειλικρινές, δημιουργικό και στοργικό άτομο που υοάρχει στον πλανήτη αυτό. Έχει σπιλωθεί εδώ και πολύ καιρό με την ιστορία αυτή, υπερασπίζεται τον εαυτό της μονή της, με τον ικανό συνήγορό της, και θα συνεχίσει να το κάνει», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις της συζύγου του ότι στοχοποιήθηκε εξαιτίας του Γιάννη Στουρνάρα.

Σε αυτό, όπως είπε, έχει βεβαίως την άμεση συμπαράστασή του και σημείωσε ότι αυτό δεν μπορεί να βάλει σκιές στις σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση. Η συζυγός μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη και θα χειριστεί το θέμα αυτό μόνη της, είπε.

Στην ερώτηση αν υπάρχει κατά τη γνώμη τους σχέδιο εκπαραθύρωσής του από τη θέση του, ανέφερε «όχι δεν υπάρχει σχέδιο εκπαραθύρωσής μου».

Ερωτηθείς για τη διάσταση που δίνουν στην υπόθεση της εισαγγελικής έρευνας στην εταιρεία της συζύγου του οι Financial Times, o διοικητής τηw ΤτΕ είπε ότι η σύζυγός του έχει κάνει δήλωση, και ο συνήγορός της έχει κάνει δήλωση χθες, και μίλησε για ατυχείς δικονομικές ανωμαλίες οι οποίες διερευνώνται.

Σε ερώτηση τι του είπε επ’ αυτού ο πρωθυπουργός, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε ότι δεν συζήτησε για το θέμα αυτό με τον πρωθυπουργό, «είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία» διευκρίνισε.

Τέλος, στην ερώτηση αν θα χαρακτήριζε καλές τις σχέσεις της ΤτΕ με την κυβέρνηση, είπε ότι οι σχέσεις δεν είχαν χαλάσει ποτέ.

Αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η έρευνα

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, μετά την εισαγγελική έρευνα στην εταιρεία της συζύγου του κ. Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου – Στουρνάρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε επικοινωνήσει με δική του πρωτοβουλία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον είχε ενημερώσει για την εξέλιξη.

Στην επικοινωνία εκείνη, Αλ. Τσίπρας και Γ. Στουρνάρας είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τη Σύνοδο της Μπρατισλάβας αμέσως μόλις το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του Αλ. Τσίπρα.

imerisia.gr