Στουρνάρας προς Σπίρτζη: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»
20/09/2016 19:35
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στουρνάρας προς Σπίρτζη: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν»

Λάδι στη φωτιά της Attica Bank αλλά και της αντιπαράθεσης της κυβέρνησης με την Τράπεζα της Ελλάδος, βάζει, χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο, ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός Υποδομών, και πρώην πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ, ο οποίος γνώρισε όλα αυτά τα χρόνια τι συνέβαινε στην «τράπεζα των μηχανικών» στοχοποίησε τον Γιάννη Στουρνάρα για να έρθει η λακωνική απάντηση από κύκλους της ΤτΕ οι οποίοι ανέφεραν με δηκτικό τρόπο: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν».

Νωρίτερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Σπίρτζης είχε πει:

«Στο διάστημα από το ’11 μέχρι σήμερα, έχουνε γίνει δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Αττικής. Ο φορέας που ήλεγξε την Τράπεζα για τις διαδικασίες, τα δάνεια, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και όλα τα υπόλοιπα είναι η Τράπεζα της Ελλάδας», είπε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε:

«Και εδώ ζούμε μία παράνοια που πραγματικά προσβάλλει και τους μηχανικούς, προσβάλλει και την Τράπεζα και άρα και τη χώρα. Αν, λοιπόν, η Τράπεζα Αττικής δεν έκανε καλά τη δουλειά της, προφανώς δεν έκανε καλά τη δουλειά της και η Τράπεζα της Ελλάδας που την ήλεγξε. Άρα, αν ισχύουν όλα αυτά, πρέπει να ελεγχθεί και η Τράπεζα της Ελλάδας, κατά τη γνώμη μου».

«Όλα αυτά», συνέχισε ο ίδιος, «εγώ ζητώ να βγουν δημόσια, στη διαφάνεια, ποιοι ελέχθησαν, τι πορίσματα έχουμε, ποιοι έκαναν τους έλεγχους μέχρι τώρα και τι έβγαλαν τα πορίσματα του SSM, για να καταλάβει όλος ο κόσμος αν αυτά που αναπαράγονται είναι λάσπη στον ανεμιστήρα, αν είναι εν μέρει αληθή, αν είναι τελείως αληθή ή τελείως ψευδή».

imerisia.gr