Στουρνάρας για υπόθεση Novartis: Η μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης
18/05/2018 18:50
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στουρνάρας για υπόθεση Novartis: Η μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης

Για τη μεγαλύτερη σκευωρία στην ιστορία της μεταπολίτευσης έκανε λόγο ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση Novartis.

Άσκησε δε οξεία κριτική στην απόφαση της πλειοψηφίας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής να «νίψει τας χείρας της» και να «σηκώσει τα ψηλά χέρια», αρνούμενη να εξετάσει τις «άθλιες και συκοφαντικές κατηγορίες», επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό έχει ενσυνειδήτως απεμπολήσει το χρέος της να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών και της ίδιας της Δημοκρατίας, «που τα τραυμάτισε η οργανωμένη σπίλωση πολιτικών προσώπων και θεσμικών λειτουργών».

«Είναι καθήκον μου να διεκδικήσω να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και τα ονόματα των ψευδομαρτύρων και να αποδοθούν ευθύνες», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο διοικητής της ΤτΕ και πρώην υπουργός για την υπόθεση Novartis, κάνοντας λόγο για «μια σκευωρία με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που πλήττει την ίδια τη Δημοκρατία».

Εξέφρασε παράλληλα τη λύπη του για το γεγονός ότι η πλειοψηφία της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, όπως είπε, νίπτει τας χείρας της για το θέμα αυτό.

«Είχε πει πως αν νίψει τας χείρας της η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή θα έχει απεμπολίσει το χρέος της να αποκαταστήσει το κύρος των θεσμών. Με λύπη διαπιστώνω σήμερα ότι η πλειοψηφία της επιτροπής επέλεξε όχι μόνο να νίψει τας χείρας της αλλά και να παραδοθεί στη συκοφαντία αρνούμενη να εξετάσει την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά ενώ αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους κατά την άποψή του συνέβη αυτό.

«Επειδή φοβήθηκε την αποκάλυψη της αλήθειας γιατί αν καλούνταν οι ψευδομάρτυρες θα αποκαλυπτόταν ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης. Επειδή έτσι θα συντηρηθεί μέρος της συκοφαντικής λάσπης και επειδή θα αποκαλυπτόταν ότι ένοχοι είναι άλλοι, πρόσωπα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση», σημείωσε.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «η υπόθεση των δέκα θα συνεχίσει να προκαλεί τεράστια ζημιά στη χώρα πλήττοντας βάναυσα το θεσμικό της υπόβαθρο». Εξάλλου, έκανε λόγο για διεθνή δυσφήμηση την οποία υπέστη.

«Αντιμετώπισα διεθνή δυσφήμηση από όσους επέλεξαν να διατηρήσουν την ηχώ της συκοφαντίας όπως για παράδειγμα με την ερώτηση του κ. Κούλογλου προς τον κ. Ντράγκι για το αν έχει ενημερωθεί για τις κατηγορίες σε βάρος μου. Ελληνας ευρωβουλευτής κατέθεσε τέτοιο ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τον διοικητή της ΤτΕ νομίζοντας ότι έτσι δυσφημίζει τον διοικητή αλλά ουσιαστικά έτσι δυσφήμισε τη χώρα του».

eleftherostypos.gr