Στον εισαγγελέα προσέφυγε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΑΣΘ
10/08/2017 18:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στον εισαγγελέα προσέφυγε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΑΣΘ

Στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προσέφυγε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης όπου με σχετικό έγγραφο ζητά να του χορηγηθούν αντίγραφα πάσης φύσεως που αφορούν τις δραστηριότητες του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του thessnews.gr ο κ. Στεφανίδης χαρακτηρίζει -βάσει του συγκεκριμένου εγγράφου- παράτυπη την άφιξη των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού που ανακοινώθηκε χθες από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως λέει δεν είχε κοινοποιηθεί εγκαίρως η ΚΥΑ που να ορίζει τα νέα μέλη του δ.σ. του Οργανισμού, ώστε να διευθετηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες αποχώρησης του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου. Ακόμα τονίζει ότι δεν δόθηκε καμία προθεσμία για να συνταχθούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής.

Βάσει τον παραπάνω ο κ. Στεφανίδης θεωρεί ότι η συγκεκριμένη τακτική αφήνει έκθετη και ανυπεράσπιστη την απελθούσα διοίκηση, "σε υπόνοιες ή και κατηγορίες κακοδιαχειρίσεως και οικονομικών ατασθαλιών".

Ποια αντίγραφα ζητούνται

Βάσει του έγγραφου αιτήματος ζητείται να χορηγηθεί στην απελθούσα διοίκηση αντίγραφο του συνολικού αρχείου του τμήματος Προμηθειών του ΟΑΣΘ καθώς και πάσης φύσεως εγγράφων που συνάπτονταν με τη δράση του απερχόμενου δ.σ. του ΟΑΣΘ (αντίγραφο βιβλίου πρωτοκόλλου ΟΑΣΘ, αντίγραφο βιβλίου πρακτικών συνεδριάσεων δ.σ. ΟΑΣΘ αντίγραφο συνολικού αρχείου συμβάσεων τηρούμενο στο τμήμα προμηθειών στο τμήμα προμηθειών του ΟΑΣΘ) σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

PIN

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη πρέπει να γίνει "ώστε να διασφαλισθεί αφενός η πιθανότητα αλλοιώσεων ή απώλειας του περιεχομένου τούτων, αφετέρου να διαθέτουμε τα μέλη της απερχόμενης διοικήσεως το σύνολο του αρχείου σε αντίγραφο προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τυχόν (ποινικής ή πειθαρχικής φύσεως ) απόδοση κατηγοριών σε βάρος μας και υπερασπισθούμε προσηκόντως τα δικαιώματα μας".

Ο κ. Στεφανίδης επεσήμανε ότι για το συγκεκριμένο αίτημα πρέπει να του χορηγηθεί εισαγγελική παραγγελία ώστε να λάβει τα έγγραφα που ζητάει, ενώ όπως λέει πρέπει να του χορηγηθεί εισαγγελική παραγγελία για αποπομπή της νεοδιορισθείσας διοίκησης έως ότου του χορηγηθούν τα αντίγραφα.

"Διασφαλισμένες οι εργασιακές σχέσεις"

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής τουΟΑΣΘ, ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ευχαριστώ τη ΝΔ που οι απόψεις της ταυτίζονται με αυτές της απερχόμενης διοίκησης του Οργανισμού". Έδωσε δε την υπόσχεση στους Θεσσαλονικείς, "ότι θα δουν το φως της δημοσιότητας όσα έγιναν την περίοδο από το 1957 μέχρι και σήμερα στον Οργανισμό, όπως και "από σήμερα και στο εξής".

Παράλληλα, το ΑΠΕ - ΜΠΕ μεταδίδει ότιο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, τόνισε ότι ησημερινή αλλαγή στην ηγεσία του ΟΑΣΘ σηματοδοτεί και τη νέα σελίδα στην οποία εισέρχονται οι αστικές συγκοινωνίες στην Θεσσαλονίκη. Και μεταξύ άλλων δήλωσε: "Πρέπει κάποια πράγματα να τα τρέξουμε γρήγορα και έτσι πολλά από τα 360 λεωφορεία που βρίσκονται σήμερα σταθμευμένα λόγω και βλαβών, σε άλλες περιπτώσεις μικρών και σε άλλες μεγάλων και δαπανηρών, να επιδιορθωθούν και να τεθούν στην υπηρεσία του επιβατικού κοινού". Επίσης, επεσήμανε ότι ο κ. Σπίρτζης, μετέβη στο συνδικάτο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και ανέλαβε εκ νέου τη δέσμευση ότι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ προηγουμένως δήλωσε ότι θα δοθεί και φέτος η διαφορά του ΦΠΑ στον Οργανισμό, που λαμβάνει με 13% και πληρώνει με 26%. Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης, κατά τον πρόεδρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, επεσήμανε στους εργαζόμενους, ότι είναι διασφαλισμένες οι εργασιακές σχέσεις και θα υπάρξει νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, όπως και ότι "κανένας δεν θα χάσει τη δουλειά του".

capital.gr