Στον… δικό του κόσμο ο Κατρούγκαλος απαξιώνει τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό
09/05/2016 15:04
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στον… δικό του κόσμο ο Κατρούγκαλος απαξιώνει τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό

Παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις επικρίσεις που έχει δεχθεί, ο Γιώργος Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκε την Δευτέρα το νέο ασφαλιστικό, υποστηρίζοντας μάλιστα πως πέτυχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, «γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά και δεν ήρθε απ’ έξω».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 ο υπουργός Εργασίας μίλησε για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή και υποστήριξε ότι δεν είναι «νόμος λαιμητόμος», όπως το αποκαλούν.

«Θα έτρεμε η Γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιό μας ήταν νόμος λαιμητόμος», είπε, εξηγώντας ότι «εξαφανίζουμε τις αιτίες των ελλειμμάτων, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα το σύστημα έδινε, έδινε, έδινε».

Μάλιστα, μεταξύ άλλων υποστήριξε πως «δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται», ενώ σημείωσε ότι «αυτοί που έχουν πάνω από 30.000- 40.000 εισόδημα πρέπει να πληρώσουν».

Όσον αφορά στη διαμόρφωση της σύνταξης ανέφερε πως θα υπολογίζεται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου, ωστόσο, διευκρίνισε ότι «επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στο σύστημα, έχουμε υπολογίσει από το 2002».

«Το μπλοκάκι δεν θα δίνει ασφαλιστική εισφορά στο 20%, όπως οι υπόλοιποι», είπε και τόνισε πως «κάθε πηγή εισοδήματος από εργασία θα αποδίδει 20% εισφορά».

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε στην περικοπή του ΕΚΑΣ τονίζοντας ότι συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και σημείωσε πως η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Τέλος, διευκρίνισε ότι όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές, κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις.

«Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης», είπε, λέγοντας ότι ««πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ’ έξω».

eleftherostypos.gr