Στον "αέρα" η αξιολόγηση των υπουργών από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
14/07/2018 22:22
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στον "αέρα" η αξιολόγηση των υπουργών από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στον "αέρα" βρίσκεται η αξιολόγηση των υπουργών από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχε προαναγγελθεί από το φθινόπωρο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο ΣΚΑΙ, η βαθμολόγηση των υπουργών παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες, καθότι η συμμετοχή των βουλευτών στην αξιολόγησή τους είναι μικρή. Και αυτό διότι από τους 116 βουλευτές (των κυβερνητικών στελεχών εξαιρουμένων) μόλις το 1/4 έχει καταθέσει το βαθμολόγιο.

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν χαρακτηριστικά ότι η λειτουργία μιας κυβέρνησης δεν γίνεται με ερωτηματολόγια, και ότι οι αξιολογήσεις πρέπει να γίνονται στα συλλογικά όργανα. Επίσης διαφωνούν με το γεγονός ότι η βαθμολόγηση ήταν ανώνυμη, παρότι αυτό συνέβη για να μην υπάρχουν προστριβές μεταξύ βουλευτών και υπουργών.

Επίσης, έχουν ενστάσεις σχετικά με τον τρόπο βαθμολόγησης, δηλαδή με την κλίμακα του 100, αλλά και με το γεγονός ότι στο βαθμολόγιο δεν υπήρχε δυνατότητα συγκεκριμένων παρατηρήσεων για το έργο των υπουργών.

"Ο πρωθυπουργός αξιολογεί τους υπουργούς, το βαθμολόγιο θα μπορούσε να αμφισβητήσει το θεσμικό του αυτό ρόλο", ανέφερε δε στον ΣΚΑΪ ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και του πιθανολογούμενου ανασχηματισμού.

Πηγή: capital.gr