Στο προαύλιο της Βουλής η φιέστα του Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση
22/07/2016 15:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στο προαύλιο της Βουλής η φιέστα του Τσίπρα για τη συνταγματική αναθεώρηση

Το επικοινωνιακό βάρος στην παρουσίαση των προτάσεων για τη Συνταγματική αναθεώρηση ρίχνει η κυβέρνηση και στο Μέγαρο Μαξίμου κινούνται στους ρυθμούς της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο της Βουλής κατά τα…πρότυπα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες για την εν λόγω εκδήλωση προηγήθηκε μεγάλη κινητοποίηση, -τόσο για το χώρο που θα πραγματοποιηθεί τελικά αλλά και για την ώρα-, καθώς από την πρώτη στιγμή βούληση της κυβέρνησης ήταν να αποτελεί κάτι ξεχωριστό και να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων.

Σημειωτέον, ότι θα πραγματοποιηθεί μόλις μια ημέρα μετά τη δεξίωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Σαφάρι για την τοποθεσία

Για το λόγο αυτό, άνθρωποι που είχαν αναλάβει την αποστολή να βρουν την κατάλληλη τοποθεσία αναζήτησαν πιθανές λύσεις όπως την Παλιά Βουλή, το λόφο της Πνύκας αλλά και το Ζάππειο Μέγαρο, οι οποίες τελικά δεν προκρίθηκαν.

Εντέλει, σύμφωνα και με τις προσκλήσεις που έχουν σταλεί, η ομιλία του πρωθυπουργού θα γίνει από το προαύλιο του Κοινοβουλίου στις 8 το απόγευμα της Δευτέρας.

Τα θέματα που θα ανοίξουν στη Συνταγματική αναθεώρηση:

Μέχρι στιγμής τα κορυφαία θέματα που θα προτείνει η κυβέρνηση δια στόματος Αλέξη Τσίπρα για να ανοίξουν με τη Συνταγματική αναθεώρηση είναι:

-τα λαϊκά δημοψηφίσματα με λαική πρωτοβουλία
-η μερική αύξηση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας
-η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση
-η εποικοδομητική ψήφος δυσπιστίας
-ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας
-η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και η αλλαγή στην άρση της ασυλίας των βουλευτών

Ανοίγει ο διάλογος με κόμματα και κοινωνία

Υπενθυμίζεται τέλος ότι στο τραπέζι της συζήτησης είναι η πρόταση του Γ.Κατρούγκαλου για σύσταση μιας διευρυμένης επιτροπής ενόψει της συνταγματικής αναθεώρησης στην οποία θα μετέχουν Συνταγματολόγοι,πολιτικά πρόσωπα αλλά και πρόσωπα από την κοινωνία όπως π.χ. καλλιτέχνες με απώτερο στόχο να καταγραφούν μέσα από το δημόσιο διάλογο όλες οι απόψεις.

eleftherostypos.gr