Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Σαμαράς
12/12/2016 14:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Σαμαράς

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί αύριο, ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να παραστεί στις εργασίες του Κέντρου Wilfrend Martens, επίσημου think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Α. Σαμαράς, ως μέλος του προεδρείου, θα συμμετάσχει στη δεύτερη συνάντηση του Κέντρου, στην ατζέντα συζητήσεων του οποίου περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:

1ον. Η αντιμετώπιση των αρνητικών πολιτικών τάσεων, όπως ο λαϊκισμός και ο αντι-ευρωπαϊσμός, στην Ε.Ε

2ον Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από το Brexit.

3ον Οι διατλαντικές σχέσεις, μετά από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ.

Στη συνεδρίαση, εκτός του έλληνα πρώην πρωθυπουργού, έχουν προσκληθεί να παραστούν τα μέλη του προεδρείου του Κέντρου Wilfrend Martens κ.κ. Χοσέ Μαρία Αθνάρ από την Ισπανία, Ζακ Σαντέρ (πρώην πρόεδρος της Κομισιόν) από το Λουξεμβούργο, Βαν Ρομπέι (πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) από το Βέλγιο, Καρλ Μπιλτ από τη Σουηδία, Πέδρο Πάσος Κοέλιο από την Πορτογαλία, Γιαν Πέτερ Μπαλκενεντε από την Ολλανδία, Γιαν Κριστόφ Μπιελέτσκι από την Πολωνία, Τζον Μπράτον από την Ιρλανδία, Μίκουλας Ντζουρίντα από τη Σλοβακία, Λόρενς Γκοντζι από τη Μάλτα, Αντριους Κουμπίλιους από τη Λιθουανία και ο πρώην Καγκελάριος της Αυστρίας Βολφγκανγκ Σουσελ.

Στην αυριανή συνάντηση θα παραστούν επίσης ο πρόεδρος του ΕΛΚ κ.Joseph Dole καθώς και ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ κ.Antonio Lopez Isturiz.