«Στήνουν νέα διαπλοκή μέσα από μια σύγκρουση με όρους μαφίας»
17/07/2016 13:33
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Στήνουν νέα διαπλοκή μέσα από μια σύγκρουση με όρους μαφίας»

Ολομέτωπη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη για τη διαπραγμάτευση του 2015 αλλά και για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών εξαπολύει, με συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάψει να υπάρχει από τον Αύγουστο του 2015», δηλώνει η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και χρησιμοποιεί βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τους χειρισμούς του Μαξίμου σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες: «Πρόκειται για μια εξόφθαλμη προσπάθεια να στηθεί η νέα διαπλοκή για τη νεομνημονιακή εξουσία, μέσα από μια σύγκρουση με όρους μαφίας».

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η κ. Κωνσταντοπούλου για το «Σχέδιο Β’»: «Τον Μάιο του 2015 είχα ενημερωθεί από τον κ. Βαρουφάκη, με πρωτοβουλία και με την παρουσία του κ. Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι υπήρχε μία ομάδα που εκπονούσε σχέδιο απόκρουσης ενδεχόμενων εκβιασμών σε επίπεδο ρευστότητας και νομίσματος».

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, όπου, ύστερα από 17 ώρες διαπραγματεύσεων, ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε από τη Σύνοδο Κορυφής έχοντας βάλει τις βάσεις για το πρώτο Μνημόνιο της Αριστεράς. Πώς βλέπετε σήμερα την κατάσταση στη χώρα και την πορεία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.;

Ο,τι συμβαίνει από τις 13 Ιουλίου 2015 μέχρι σήμερα παραβιάζει κατάφωρα την εντολή των πολιτών, το «Οχι» που άρθρωσαν στις 5 Ιουλίου 2015. Ο,τι συμβαίνει από τις 13 Ιουλίου 2015 μέχρι σήμερα αποτελεί συνέχεια του πραξικοπήματος των δανειστών εναντίον του ελληνικού λαού, με όργανο πλέον την κυβέρνηση Τσίπρα. Συνιστά ωμή κατάλυση της δημοκρατικής κυριαρχίας το γεγονός ότι κάθε τι που ψηφίζεται έχει με κυρίαρχο τρόπο απορριφθεί προηγουμένως από τους πολίτες. Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι βέβαιο ότι θα μείνει στη σύγχρονη Ιστορία με τα πιο μελανά χρώματα. Αυτό, όμως, δεν αρκεί. Πρέπει οι πολίτες να υπερασπιστούν τη ζωή και το μέλλον τους, πρέπει να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους και να ανατρέψουν συνολικά το μνημονιακό καθεστώς που σήμερα υπηρετεί σύσσωμη η σύνθεση της Βουλής. Πρέπει από την ίδια την κοινωνία να γραφτεί το επόμενο κεφάλαιο της Ιστορίας, μέσα από μια δημοκρατική επανάσταση που θα σαρώσει αυτή τη σαπίλα.

Στο παρασκήνιο έχουν πυκνώσει οι συζητήσεις για ενδεχόμενο ανασχηματισμό αμέσως μετά το καλοκαίρι. Πιστεύετε ότι η αξιοποίηση προσώπων, όπως ο Φώτης Κουβέλης, ή εκφραστών της Κεντροαριστεράς θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «καθαρτήριο» για την κυβέρνηση;

Αναμφίβολα, ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Από την άλλη πλευρά, ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε.

Πώς σχολιάζετε την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να παραχωρήσει τέσσερις άδειες σε τηλεοπτικούς σταθμούς;

Πρόκειται για μια εξόφθαλμη προσπάθεια να στηθεί η νέα διαπλοκή για τη νεομνημονιακή εξουσία, μέσα από μια σύγκρουση με όρους μαφίας. Και είναι αποκαλυπτική η συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή και εκπροσώπων του Τύπου και των ΜΜΕ, που κάποιοι τους θεωρούσαμε ανεξάρτητους και εμβρόντητοι ανακαλύψαμε πόσο γρήγορα βολεύτηκαν ως φερέφωνα της νέας εξουσίας. Η διαπλοκή δεν πατάσσεται με διαπλοκή, αλλά με διαφάνεια, κανόνες, αρχές.

Η Πλεύση Ελευθερίας θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές ή εξετάζετε το ενδεχόμενο συνεργασίας, όπως για παράδειγμα με τη ΛΑ.Ε.;

Η Πλεύση Ελευθερίας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην αρχή της συγκρότησής της. Και στοχεύει σε μία πρωταρχική συμμαχία, αυτή με το λαό και την κοινωνία. Ανακοινώσαμε την ίδρυσή μας στις 19 Απριλίου, καταθέσαμε την ιδρυτική μας διακήρυξη στις 5 Ιουλίου και στις 19 Ιουλίου, ανήμερα των 15 χρόνων από το Κοινωνικό Φόρουμ της Γένοβας, θα ανακοινώσουμε, με συνέντευξη Τύπου και εκδήλωση στο Πάρκο Ελευθερίας, τα επόμενα βήματα της συγκρότησής μας, το άνοιγμά μας στους πολίτες. Αυτά βρίσκονται σε απόλυτη προτεραιότητα σήμερα. Γιατί το θέμα δεν είναι η ανακύκλωση κάποιων από εμάς στο πολιτικό στερέωμα, αλλά το να έρθουν η κοινωνία και οι νέες γενιές στο προσκήνιο.

Θα βλέπατε μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάψει να υπάρχει από τον Αύγουστο του 2015. Το κόμμα Τσίπρα, που ψευδεπίγραφα χρησιμοποιεί την ετικέτα ΣΥΡΙΖΑ και νέμεται όλες τις διευκολύνσεις, οικονομικές παροχές και κομματική περιουσία, χωρίς καμία εσωτερική δημοκρατική νομιμοποίηση, αποτελεί μνημονιακό εργαλείο και όργανο των δανειστών-δυναστών μας. Η Πλεύση Ελευθερίας είναι αντίπαλος του καθεστώτος αυτού και του σημερινού κυβερνητικού του μανδύα. Είμαστε και θα είμαστε απέναντι όχι μόνο στο κόμμα αυτό, αλλά και σε κάθε πρόσωπο που ανέλαβε ή διευκόλυνε την προέλαση και εφαρμογή των Μνημονίων. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας.

eleftherostypos.gr