Στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ο Μητσοτάκης: Ζήτησε αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της αλιείας
23/03/2017 10:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ο Μητσοτάκης: Ζήτησε αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της αλιείας

Την ιχθυόσκαλα Κερατσινίου επισκέφθηκε το ξημέρωμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ψαράδες κι εμπόρους και να επισημάνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αλιείας και εμπορίας ψαριών.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να επισκεφθώ την Κεντρική Ιχθυόσκαλα στο Κερατσίνι και να μιλήσω με ψαράδες, με εμπόρους και να ενημερωθώ για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο κλάδος της αλιείας, αλλά και ο κλάδος της εμπορίας ψαριών.

Δυστυχώς, το θεσμικό και το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει συνολικά την αλιεία, είναι ένα πλαίσιο απαρχαιωμένο, το οποίο δυσκολεύει πολύ τη δουλειά όλων όσων εμπλέκονται στον κλάδο.

Η αλιεία θα πρέπει να είναι ένα φυσικό συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας, ένας δυναμικός πυλώνας του πρωτογενούς τομέα. Δυστυχώς, λόγω αυτού του απαρχαιωμένου νομικού πλαισίου, αυτό δεν συμβαίνει.

Στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ο Μητσοτάκης: Ζήτησε αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο της αλιείας

Μία, επίσης, πολύ μεγάλη πρόκληση, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε, είναι πως θα πείσουμε περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με την αλιεία, να έρθουν στη θάλασσα και να συνεχίσουν τις δουλειές των πατεράδων τους, αλλά προσαρμοσμένη σε ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα έχει στο επίκεντρό του την προστασία των αποθεμάτων, έτσι ώστε η αλιεία να είναι πάντα βιώσιμη.

Με πολύ μεγάλη χαρά, ενημερώθηκα για πρωτοβουλίες νέων παιδιών, που έχουν αναλάβει το δύσκολο και εξαιρετικά ενδιαφέρον έργο της εκπαίδευσης νέων ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να έρθουν στη θάλασσα και αυτή είναι μία εξαιρετικά ενθαρρυντική και αισιόδοξη πρωτοβουλία».

imerisia.gr