Στην Δικαιοσύνη οδηγεί τον Κοτζιά και τους Βουλευτές του Σύριζα το γραφείο Σαμαρά
20/02/2016 12:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στην Δικαιοσύνη οδηγεί τον Κοτζιά και τους Βουλευτές του Σύριζα το γραφείο Σαμαρά

Με αγωγές (κατ αρχάς) κατά του Νίκου Κοτζιά και κατά των βουλευτών του Σύριζα Χρήστου Καραγιαννίδη και Ανέττας Καβαδία, απαντά ο Κώστας Μπούρας, γενικός γραμματέας του γραφείου του π. Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά την περίοδο που ο κ. Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός.

Αφορμή η απάντηση που έδωσε στη Βουλή ο υπουργός εξωτερικών καθώς και η δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπου τον κατηγόρησαν ότι «μετά από εντολή του στον πρόξενο του Ντίσελντορφ, δεν παρελήφθη η λίστα της Ρηνανίας».

Τόσο ο κ. Κοτζιάς όσο και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούνται έγγραφο του τότε προξένου στη Ρηνανία, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Κώστα Μπούρα, τότε γ.γ. του γραφείου Πρωθυπουργού, ο οποίος αρνήθηκε απευθείας συνεργασία. Στο έγγραφο δεν διευκρινίζεται το πεδίο της συνεργασίας, πάντως το μόνο βέβαιο είναι ότι αποκλείεται να επρόκειτο για τη «λίστα Μπόγιανς». Και αυτό γιατί η περίφημη αυτή λίστα αποκτήθηκε από τους Γερμανούς τρία χρόνια μετά, δηλαδή την άνοιξη του 2015.

Σύμφωνα με πηγές από την Γερμανική κυβέρνηση, ο κ. Μπόγιανς προσφέρθηκε για να αποστείλει εκατοντάδες εξειδικευμένους εφοριακούς στην χώρα μας. Η Ελληνική πλευρά αρνήθηκε, αφού οι διαπραγματεύσεις για παροχή τεχνογνωσίας διεξάγονταν με κράτη και όχι με τοπικά κρατίδια, αλλά κυρίως με την ευρωπαϊκή task force. Άλλωστε, το κλίμα της εποχής τροφοδοτείτο από τις ακρότητες της αντιπολίτευσης και ειδικότερα από τις υπερβολές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που χαρακτήριζαν ως «γερμανοτσολιάδες» όσους δέχονταν οποιαδήποτε τεχνογνωσία από Γερμανούς ή άλλους Ευρωπαίους. Γνωστά είναι ακόμη τα επεισόδια «αγανακτισμένων» κατά της taskforce στη Θεσσαλονίκη ή οι επικριτικές αναφορές του σημερινού υπουργού άμυνας Πάνου Καμμένου για τον ρόλο του επικεφαλής της Γερμανικής αποστολής κ. Φούχτελ.

Η κυβέρνηση, μπροστά στην αδυναμία της να διαχειριστεί τα τρέχοντα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε, επέλεξε να βασίσει την αντιπαράθεσή της με την αντιπολίτευση πάνω σε ανύπαρκτο γεγονός, στοχοποιώντας αρχικά τον Γιάννη Στουρνάρα, στη συνέχεια τον Δημήτρη Κούρκουλα και σήμερα το γραφείο του ίδιου του πρ. Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά.

Μόλις πριν τρεις ημέρες, μάλιστα, ο πρ. Υφυπουργός Εξωτερικών Δ.Κούρκουλας ο οποίος στοχοποιήθηκε από 29 βουλευτές του Σύριζα, με άρθρο του στο Liberal http://www. liberal.gr/arthro/33224/ apopsi/arthra/i-krufi-goiteia- tou-stalinismou.htmlκατηγόρησε για νεοσταλινική αθλιότητα παραπληροφόρησης και ψευδολογίας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα ως «εθνολαϊκιστικό καθεστώς».

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα της κυβέρνησης να εμπλέξει τους κ.κ. Στουρνάρα και Κούρκουλα, επιχειρήθηκε η εμπλοκή του κ. Κωστα Μπούρα, ο οποίος με μια σκληρή του ανακοίνωση μιλά για «κυβερνητική αθλιότητα» για «λεκέδες ατιμίας» και δηλώνει ότι θα οδηγήσει τους συκοφάντες του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τους «καλοστημένους μηχανισμούς προπαγάνδας του» στη Δικαιοσύνη. Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μπούρα είναι η ακόλουθη:

«Η αγωνιώδης απόπειρα της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από τα εκρηκτικά πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα που η ίδια δημιούργησε, δεν θα πετύχει. Όσο χαμηλά κι αν πέσει, όση λάσπη κι αν χρησιμοποιήσει, όσο κι αν δουλέψει ο καλοστημένος μηχανισμός προπαγάνδας, το Προσφυγικό, το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό θα μείνουν και θα αξιολογούν αμείλικτα τον πρωθυπουργό και όσα ο ίδιος υποσχέθηκε στο λαό για να πάρει την εξουσία. Ποσά ψέματα άραγε θα πει για να διατηρηθεί σε αυτή, και πόσοι λεκέδες ατιμίας θα αφήσουν ακόμα το στίγμα τους σε αυτή την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα;

Δηλώνω λοιπόν:

Πρώτον, ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό (ΣΚΑΙ, στην εκπομπή Ιστορίες, στις 27 Ιανουαρίου 2016) δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι παρέλαβε τα στοιχεία για λίστα Ελλήνων καταθετών την 'Ανοιξη του 2015 (επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) και την παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) τον Νοέμβριο του 2015.

Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Καραγιαννίδη, επιχείρησε να εμπλέξει την προηγούμενη κυβέρνηση με συνεχείς υπαινιγμούς και ερωτήσεις μπερδεύοντας εσκεμμένα την πρόταση του κρατιδίου Ρηνανίας - Βεστφαλίας για παροχή τεχνικής βοήθειας στη χώρα με την δήθεν ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων το 2012, που όμως ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς δήλωσε ότι περιήλθε στα χέρια του την 'Ανοιξη του 2015, επί κυβερνήσεως κ. Τσίπρα. Η πρώτη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε στον κ. Στουρνάρα. Υπήρξε άμεση και έντονη απάντηση στην προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ - διάψευση. Η δεύτερη επίθεση, έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, με γραπτή ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε ανοιχτή - δημόσια επιστολή του τέως υφυπ. Εξωτερικών, κ. Κούρκουλα, με την οποία κατακεραύνωσε και αποκάλυψε τα ψέματα και την παραπληροφόρηση. Η τρίτη είναι σε μένα… Αιδώς Αργείοι!

Τρίτον, η λίστα με Έλληνες καταθέτες δεν προτάθηκε να δοθεί ποτέ σε μένα ή οποιονδήποτε καθ ύλην αρμόδιο υπουργό. Η μόνη επικοινωνία που είχα με τον κ. Πρόξενο, ήταν όταν με ενημέρωσε τηλεφωνικά για την πρόθεση του κ. Μπόργιανς περί παροχής τεχνικής βοήθειας για ζητήματα φοροδιαφυγής από το κρατίδιο της Ρηνανίας - Βεστφαλίας. Του απάντησα ότι καταρχήν η Ελλάδα συνάπτει συμφωνίες με κράτη, όχι κρατίδια, και του συνέστησα να απευθυνθεί στον καθ' ύλην αρμόδιο υπουργό.

Η γελοιότητα, έχει και όρια. Όταν όμως υποκαθίσταται από την αθλιότητα, τα ψεύδη και την παραπληροφόρηση, γίνεται επικίνδυνη. Δυστυχώς, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καθοδηγείται από την ραδιουργία και το ψέμα, κάτι που την οδηγεί στον εξευτελισμό…

Έναντι αυτής της αθλιότητας, τον λόγο έχουν τα ελληνικά δικαστήρια».

Απάντηση Γ. Μαυραγάνη για την «λίστα Μπόργιανς»

Με γραπτή δήλωση του ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, αναφερόμενος στη γραπτή απάντηση του υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή και τα συνοδευτικά έγγραφα που διαβίβασε σε ερώτηση βουλευτών σχετικά με την «λίστα Μπόργιανς», τονίζει ότι σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το 2012 δεν υπήρχαν πληροφορίες με βάση τις οποίες θα μπορούσε να εφαρμοσθεί η Οδηγία της ΕΕ για αυθόρμητη ανταλλαγή πληροφοριών.

Παραπέμποντας σε συνημμένα της γραπτής δήλωσης του έγγραφα, ο κ. Μαυραγάνης, αναφέρει ότι η επιστολή του Προξένου της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κ. Πλεξίδα απεστάλη από τη Γερμανία στις 19 Νοεμβρίου 2012 και στην επιστολή επισυνάπτεται επιστολή του Υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας κ. Walter-Borjans, με την οποία προσκαλεί Έλληνες αξιωματούχους για επίσκεψη στο κρατίδιό του.

Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών παραπέμπει επίσης, μέσω άλλου συνημμένου, σε συνέντευξη του Μπόργιανς στο ΣΚΑΪ που προβλήθηκε στις 26.1.2016 και στην οποία δηλώνει: «Δεν υπήρχε κάποια λίστα. Του είπα [του Έλληνα Προξένου] ότι μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με την εμπειρία που είχαμε». Στην ίδια συνέντευξη, αναφέρει ο κ. Μαυραγάνης, ο Μπόργιανς δηλώνει ακόμη: «Δεν είχε να κάνει με κάποια λίστα. Η γνώση μας για τη λίστα είναι από την περασμένη άνοιξη»

«Άρα, σύμφωνα με τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το 2012 δεν υπήρχαν πληροφορίες με βάση τις οποίες θα μπορούσε να εφαρμοσθεί η Οδηγία της ΕΕ 16/2011 (άρθρο 9 παρ. 11), η οποία προβλέπει την αυθόρμητη ανταλλαγή πληροφοριών. Σύμφωνα με την Οδηγία, η αρμόδια αρχή ενός κράτους μέλους υποχρεωτικά κοινοποιεί στην αρμόδια αρχή του άλλου κράτους μέλους πληροφορίες όταν έχει λόγους να υποθέτει ότι στο δεύτερο κράτος μέλος υφίσταται διαφυγή φόρων με την οποία μπορεί να σχετίζονται αυτές οι πληροφορίες. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη», επισημαίνει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης.

«Στη διαδρομή μου στην πολιτική υπηρέτησα σταθερά τη νομιμότητα και υπερασπίστηκα απαρέγκλιτα το δημόσιο συμφέρον όπως προκύπτει και από τα συνημμένα», καταλήγει ο Γ. Μαυραγάνης.

ΠΗΓΗ: liberal.gr