Στη ΔΕΘ η παρουσίαση του νέου κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ
29/06/2016 12:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη ΔΕΘ η παρουσίαση του νέου κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά στην συγγραφή του νέου κυβερνητικού της προγράμματος η Νέα Δημοκρατία, ενώ ήδη ξεκίνησε και η δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει μεγάλη σημασία στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ., καθώς η προσπάθεια που θα καταβληθεί από εδώ και πέρα είναι να ενισχυθεί και η άποψη στους πολίτες ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει συγκεκριμένες, ρεαλιστικές, αποτελεσματικές και υλοποιήσιμες προτάσεις για το μέλλον της χώρας.

Το βασικό ζητούμενο όμως είναι να γίνει γνωστό το πρόγραμμα στην κοινωνία και να πειστούν οι πολίτες ότι οι προτάσεις της Ν.Δ. είναι υλοποιήσιμες και εδράζονται στην αποδοχή των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν, γι’ αυτό και κατά βάση δεν προϋποθέτουν χρήματα.

Στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη λένε ότι το πρόγραμμα θα έχει προτάσεις που δεν χρειάζονται κατά βάση χρήματα αλλά φέρνουν χρήματα, προσελκύουν επενδύσεις, αυξάνουν τον εθνικό πλούτο, κάνουν πιο αποτελεσματικό το δημόσιο, απλώνουν ένα δίχτυ προστασίας για τους ασθενέστερους, χτίζουν μια σύγχρονη εκπαίδευση και καθιστούν την Ελλάδα πιο αξιόπιστη και δυνατή.

Ως παράδειγμα αναφέρουν την πρόταση για καθιέρωση της αναγκαστικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για νομοσχέδια και τροπολογίες που αφορούν την αγορά, ώστε να αποτραπεί η εισαγωγή διατάξεων που εμποδίζουν τον ανταγωνισμό, πλήττοντας τους καταναλωτές. Επίσης γίνεται ειδική αναφορά στην πρόταση για ξενόγλωσσα προπτυχιακά μαθήματα και θερινά σχολεία σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με δίδακτρα, με σκοπό την προσέλκυση φοιτητών από όλο τον κόσμο και την οικονομική ενίσχυση και αναβάθμιση των ιδρυμάτων.

Οι ομάδες εργασίας εργάζονται με στόχο να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εντός του Αυγούστου, να γίνουν οι διορθώσεις μετά τον Δεκαπενταύγουστο και στα μέσα Σεπτεμβρίου με την παρουσία του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ να δοθεί στη δημοσιότητα.

Παράλληλα με τη δημόσια διαβούλευση έχει ξεκινήσει και ένας κύκλος συναντήσεων με φορείς, ενώ θα οργανωθεί σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ημερίδα για καλές ευρωπαϊκές πρακτικές που μπορούν να μεταφερθούν στην Ελλάδα (σε διάφορους τομείς πολιτικής). Σε αυτή την ημερίδα που θα γίνει τον Ιούλιο, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι κομμάτων απ’ όλη την Ευρώπη.

Μ.Α.