Στη Βουλή η δικογραφία κατά του Πάνου Καμμένου
09/02/2018 15:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στη Βουλή η δικογραφία κατά του Πάνου Καμμένου

Στη Βουλή διαβιβάστηκεη δικογραφία κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, όπως ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Καμμένος.

Πρόκειται για τη δικογραφία που αφορά την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού(σ.σ. 300.000 βλήματα) από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία και η οποία προκάλεσε πολιτική θύελλα το καλοκαίρι του 2017 μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. αλλά και μετά τα "φίλια πυρά" από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Νίκος Φίλης.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό η κατηγορία κατά του ΥΠΕΘΑ είναι "ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες" του υπ. Εθνικής Άμυνας. Όπως φαίνεται στο διαβιβαστικό, για τις τυχόν ποινικές ευθύνες γίνεται επίκληση δημοσιευμάτων των ΜΜΕ.

Με δηλώσεις του στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε ότι κατόπιν συνεννοήσεως με τον υπουργό και συγκυβερνήτη "περιμένει επιστολή από τον κ. Πάνο Καμμένο στην οποία θα δηλώνει την βούλησή του να παραιτηθεί της ασυλίας και να πάει ως απλός πολίτης στη Δικαιοσύνη". Ο Πρόεδρος της Βουλήςδημιούργησε έντονα ερωτηματικά λέγοντας πως "στη δικογραφία δεν απαγγέλλεται καμία κατηγορία κατά του υπουργού" ενώ διαβεβαίωσε πως θα δοθεί στην δημοσιότητα το σχετικό διαβιβαστικό.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, μέσω της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, μετά τον σάλο που ξέσπασε για την υπόθεση αυτή, τελικά αναγκάστηκε σε υπαναχώρηση, προτείνοντας ουσιαστικά την ακύρωση της πώλησης.

Το διαβιβαστικό

1

πιν

πιν

capital.gr