Στα μέσα ενημέρωσης πετά την ευθύνη ο Κατσίκης για τις δηλώσεις του
29/03/2018 19:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στα μέσα ενημέρωσης πετά την ευθύνη ο Κατσίκης για τις δηλώσεις του

Στα μέσα ενημέρωσης προσπαθεί να πετάξει την ευθύνη ο Κώστας Κατσίκης σχετικά με τη δήλωση που έκανε χθες για δυνητική ανταλλαγή των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη με τους οκτώ Τούρκους που κατέφυγαν στη χώρα μας μετά το πραξικόπημα του 2016.


Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε τον ΣΚΑΪ για «μονταζιέρα» και «δημοσιογραφική αλητεία», υποστηρίζοντας ότι όταν τοποθετήθηκε δημοσίως στον σταθμό μας μιλούσε υποθετικά, με «εάν» και διατυπώνοντας προσωπικές σκέψεις.

Ο κ. Κατσίκης επικαλέστηκε μάλιστα τον ορισμό της λέξης «δήλωση» στο λεξικό, για να αποδείξει ότι δεν έκανε δηλώσεις αλλά μιλούσε για ένα υποθετικό σενάριο.

Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι δεν προβλήθηκε όλο το απόσπασμα των δηλώσεών του με συνέπεια να παρασυρθούν ακόμα και μέλη της κυβέρνησης.

Μετά τον σάλο που προκάλεσεη τοποθέτησή του ο κ. Κατσίκης ανασκεύασε δύο φορές τα λεγόμενά του, αρχικά υποστηρίζοντας ότι έκανε λόγο για αμιγώς υποθετικό σενάριο και στη συνέχεια διευκρινίζοντας περαιτέρω ότι δεν πρότεινε ανταλλαγή μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Ο τουρκικός Τύπος χρησιμοποίησε πάντως την δήλωση Κατσίκη, με την εφημερίδα Hurriyet να αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της πως για πρώτη φορά η ελληνική πλευρά μίλησε για ανταλλαγή.

Πηγή: http://www.skai.gr