Στ. Θεοδωράκης: Πολιτική αλλαγή δεν σημαίνει πολιτική εναλλαγή
08/05/2018 18:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στ. Θεοδωράκης: Πολιτική αλλαγή δεν σημαίνει πολιτική εναλλαγή

Επίθεση προς όσους "δειλιάζουν" να ψηφίσουν τη διάταξη για αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης και βάζουν μπροστά "τη δήθεν μεγάλη πολιτική σύγκρουση", εξαπέλυσε από την Ολομέλεια της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού,Σταύρος Θεοδωράκης.

"Οι βουλευτές υποχρεούνται να προτείνουν λύσεις, δεν εκλέγονται για να περιμένουν στον πάγκο την καλή κυβέρνηση ή τη δική τους κυβέρνηση. Η χώρα δεν θα πάει μπροστά με καπρίτσια και ρεβανσισμούς", τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, "κοιτάζοντας" και προς την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής. Και ειδικότερα σε όσους βουλευτές επικαλούνται την αρχή της μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Και με την ευχή όλοι οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής να ψηφίσουν το επίμαχο άρθρο, υπογράμμισε ότι "πολιτική δεν είναι να μετράς κουκιά στην ουρά της κοινωνίας".

Ο κ. Θεοδωράκης υπεραμύνθηκε της ανάγκης να υπερψηφιστεί η διάταξη, λέγοντας πως "οι συνεχείς αναβολές στην επίλυση προβλημάτων σκουριάζουν τους αρμούς της κοινωνίας και σπρώχνουν τους πολίτες στην αποχή αφού τίποτα δεν αλλάζει. Όλα συνεχίζονται αφού οι μεν λένε στους δε ‘κι εσείς κάποτε δεν στηρίξατε".

Μάλιστα, κατηγόρησε ευθέως όσους έχουν δηλώσει πως δεν θα ψηφίσουν το άρθρο ότι στην πραγματικότητα το κάνουν γιατί "δειλιάζουν και φοβούνται τις προκαταλήψεις, την Εκκλησία".

"Καλό είναι όσοι δηλώνουν προοδευτικοί να μην κλείσουν τα μάτια, άλλωστε η μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος δεν είναι μια κυβερνητική εναλλαγή", τόνισε και κατέληξε λέγοντας: "Πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις το σωστό, λέμε όχι σε μάχη οπισθοφυλακών".

capital.gr