Στ. Θεοδωράκης: Παντελής έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού για τις φωτιές
14/08/2017 11:10
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Στ. Θεοδωράκης: Παντελής έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού για τις φωτιές

"H φωτιά κατακαίει την Ελλάδα και τις περιουσίες των ανθρώπων γιατί δεν υπήρξε σχέδιο πρόληψης κι επικρατεί απόλυτο χάος στον συντονισμό" καταγγέλλει με αφορμή τις μεγάλες φωτιές που συνεχίζουν και σήμερα να καίνε την Ελλάδα ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Όπως τόνισε γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, "το γεγονός ότι όλες οι μεγάλες καταστροφές προήλθαν από αναζωπυρώσεις δείχνει την παντελή έλλειψη οργάνωσης κι επιχειρησιακού σχεδιασμού".

Ποτάμι: "Χωρίς σχέδιο" για τις πυρκαγιές η κυβέρνηση

Την αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις πυρκαγιές που απειλούν τη χώρα τα τελευταία 24ωρα τόνισε σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι κάνοντας λόγο για μια κυβέρνηση "χωρίς σχέδιο" πρόληψης και αντιμετώπισης πιθανών πυρκαγιών, και με ""υπουργό" τον ανύπαρκτο κ. Τόσκα".

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι αναφέρει:

"Από τις 22 Μαΐου ο βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός, είχε απευθύνει ερώτηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την κατάσταση των επίγειων και εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Ζητούσε, επίσης, να μάθει ποιο ήταν το σχέδιο του υπουργείου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Καμία σαφής απάντηση δεν δόθηκε τότε". "Δυστυχώς η απάντηση δίνεται τώρα με τραγικό τρόπο. Σήμερα στην Αττική, χθες στα Κύθηρα, στη Ζάκυνθο. Με χιλιάδες στρέμματα δάσους καμμένα και περιουσίες πολιτών κατεστραμμένες. Η κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, με "υπουργό" τον ανύπαρκτο κ.Τόσκα, άφησε τα πράγματα στην τύχη. Τώρα αναζητά εύκολες δικαιολογίες για την ανικανότητά της".

capital.gr