Σπίρτζης «τρολάρει» Σπίρτζη
12/08/2016 18:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σπίρτζης «τρολάρει» Σπίρτζη

(Ανανεωμένο) Αν υπάρχει σήμερα ένας υπουργός που θα μπορούσε να εκπροσωπήσει το «Πασοκιστάν» που υπηρετεί με συνέπεια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλος από τον Χρήστο Σπίρτζη. Ο άνθρωπος που έγινε ο… κανένας σιτιζόμενος στην αυλή του ΠΑΣΟΚ, αποδείχθηκε έξυπνος για τον εαυτό του και μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες πριν γίνει εξουσία.

Όχι, ο άνθρωπος δεν έχει καμιά σχέση με την αριστερά, ως… τεχνοκράτη τον πήρανε εκεί για να δώσει καμιά πιο σοβαρή λύση. Υποτίθεται γιατί η κυβέρνηση είναι με τέτοιο τρόπο δομημένη που δεν υπάρχουν σοβαρές λύσεις.

Ο κ. Σπίρτζης, για τον οποίο πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται για τα έργα και τις ημέρες του στο ΤΕΕ, έδωσε συνέντευξη και το αγαπημένο του θέμα ήταν ο… Σαμαράς και η προηγούμενη κυβέρνηση. Νομίζει ακόμη ότι είναι στην αντιπολίτευση, έστω κι αν κυβερνά 20 και πλέον μήνες. Κολλημένος με το τι έκαναν οι άλλοι. Η πλάκα είναι ότι παρά το γεγονός ότι στην πιάτσα γελάνε με το έργο που έχει επιτελέσει ως υπουργός Μεταφορών, αυτός νομίζει ότι είναι ο Βοναπάρτης των έργων. Ασχέτως αν τα έχει δώσει όλα στον Μπόμπολα, κι φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να πολεμά τη διαπλοκή.

Τον ρώτησαν για το ΤΑΙΠΕΔ και τον Πιτσιόρλα για τον οποίο έχει πει τα χειρότερα και τι απάντησε για άλλη μια φορά; Πως ούτε λίγο ούτε πολύ το Ταμείο έχει δική του πολιτική που πολλές φορές είναι σε βάρος του δημοσίου: «Όταν τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ είναι τραπεζικά στελέχη που θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, είναι προφανές ότι θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζικών ιδρυμάτων που υπηρέτησαν και θα υπηρετήσουν στο μέλλον. Πιθανά και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος».

Αν αυτό δεν είναι ξεκάθαρη καταγγελία του διοικητικού συμβουλίου τότε τι είναι; Ένας υπουργός ουσιαστικά καταγγέλλει ότι πιθανότατα στο Ταμείο να γίνονται βρόμικες δουλειές και δεν τον καλεί κανένας εισαγγελέας. Δεν τον καλεί ούτε καν ο πρωθυπουργός, ούτε ο κολλητός του ο Παππάς να του πει: «Τι είναι αυτά που λες. Έχεις αποδείξεις»; Και γιατί άραγε στο Μαξίμου στηρίζουν το ΤΑΙΠΕΔ και τον Πιτσιόρλα κι ένας κορυφαίος υπουργός ουσιαστικά καταγγέλλει διαπλοκή; Γιατί δεν τους διώχνουν όλους στο Ταμείο αν ισχύει κάτι τέτοιο; Εκτός κι αν παίζεται κάτι πίσω από την πλάτη του Σπίρτζη και θέλει κι αυτός κομματάκι από την πίτα που δεν του δίνουν. Πίτα… εξουσίας εννοούμε μην πάει ο νους σας στο κακό.

Τον ρώτησαν και για τις ιδιωτικοποιήσεις και δείτε τι απάντησε ο Πασόκος:

«Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές να ξεφύγουν από το γνωστό μοντέλο του ΤΑΙΠΕΔ της κυβέρνησης Σαμαρά, δηλαδή πουλάμε όσο όσο, με ανυπαρξία έγκυρων εκτιμήσεων της πραγματικής αξίας, χωρίς σοβαρή βραχυπρόθεσμη αναπτυξιακή δέσμευση των ιδιωτών και χωρίς σχέδιο για την ένταξη τους στο ευρύτερο σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, το σχέδιο της δίκαιης ανάπτυξης. Αυτή είναι και η διαφορά μας από τη ΝΔ και τους συνοδοιπόρους της, τους δήθεν μεταρρυθμιστές. Η αλλαγή σελίδας δεν θα έρθει από επενδύσεις των ιδιωτών ή τουλάχιστον μόνο από επενδύσεις ιδιωτών.

Αυτός ο λαϊκίστικος νεοφιλελεύθερος δογματισμός δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ με επιτυχία, σε κανένα κράτος, σε καμία ιστορική στιγμή. Στο μόνο που έχει συμβάλει είναι η μεταβίβαση δημόσιου πλούτου σε λίγους, η συνέχιση της φτώχειας και η ανακύκλωση της ύφεσης».

Τι να εννοεί άραγε; Ότι τα 45 εκατ. για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που πήρε είναι πολλά ή λίγα; Ότι αυτός έλεγε ότι το Ελληνικό κοστίζει 3 δις ευρώ και βάλε και δεν έκανε την επαναδιαπραγμάτευση που είχε υποσχεθεί;

Ότι κατήγγειλε παλιότερα ως ξεπούλημα τον Αστέρα αλλά έβαλε την υπογραφή του; Ότι αυτός υπογράφει ακόμη και ό,τι δεν τους ζητά η τρόικα και μετά… κλαίει;

Ποια ήταν μια του απόφαση που δήθεν δεν είναι ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου; Μήπως άραγε να μας πει ο κ. Σπίρτζης γιατί διαλύει σιγά – σιγά τις συγκοινωνίες; Για να τις πουλήσει για ένα κομμάτι ψωμί;

Άραγε θα μπορούσε να απαντήσει για κάποια περίεργα πράγματα που γίνονταν στην τράπεζα Αττικής με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που το ΤΣΜΕΔΕ πήρε μέρος; Στην πιάτσα ακούγεται ότι υπάρχει ογκωδέστατος φάκελος στην ΤτΕ που αν βγει θα πάρει πολλούς στο λαιμό του.

«Ο κ. Σπίρτζης εγείρει σήμερα σοβαρά πολιτικά και ηθικά ζητήματα, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο αμετροέπειας και διγλωσσίας», σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Καταγγέλλει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο, ωστόσο, λειτουργεί με απόφαση της Κυβέρνησης, και μάλιστα, στο πλαίσιο του Yπερταμείου, που οι ίδιοι συγκρότησαν για τα επόμενα 100 χρόνια.

Εγκαλεί τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, υποστηρίζοντας ότι “είναι προφανές πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τραπεζικών ιδρυμάτων» αναφέρει για τον κ. Σπίρτζη σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει ότι στην συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Αγορά», ο κ. Σπίρτζης αντιτάσσεται, ταυτόχρονα, στις πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων, υποστηρίζοντας ότι «η αλλαγή σελίδας δεν θα έρθει από επενδύσεις των ιδιωτών» και συνεχίζει λέγοντας ότι «προσποιείται, παράλληλα, πως ξέχασε πως το Μνημόνιο που τώρα εφαρμόζεται – το πιο επώδυνο από όλα – είναι εκείνο που οι ίδιοι προκάλεσαν με τις εγκληματικές πολιτικές τους, το πρώτο εξάμηνο του 2015, και οι ίδιοι υπέγραψαν».

«Εάν ο κ. Σπίρτζης, από το αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ, θέλει τώρα να περάσει στο αντάρτικο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας αφορά. Όταν, όμως, ως αρμόδιος Υπουργός εναντιώνεται στις επενδύσεις, όταν συκοφαντεί, όταν υπονομεύει, δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανέναν. Ούτε βέβαια το βασικό υπεύθυνο για όλα αυτά, που είναι ο πολιτικός προϊστάμενός του κ. Τσίπρας», καταλήγει η ανακοίνωση.