Σκηνικό πολέμου στη ΝΔ - Αγώνας για να γίνουν εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου
23/11/2015 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκηνικό πολέμου στη ΝΔ - Αγώνας για να γίνουν εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, όπου έγινε μία πρώτη αποτίμηση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στη διαδικασία εκλογής προέδρου.

Η ΚΕΦΕ αποφάσισε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες εξεύρεσης νέας εταιρείας που θα αναλάβει το έργο, με στόχο, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου και στις 20 Δεκεμβρίου ο δεύτερος γύρος. Ομως, ακόμη και αυτή η προσπάθεια είναι στον αέρα καθώς όλα θα εξαρτηθούν από το αν θα μπορέσουν να πέσουν οι τόνοι και να αποφευχθεί η διάσπαση στο κόμμα.

Την Τρίτη στις 7 το απόγευμα θα είναι το πρώτο κρας τεστ καθώς η συνεδρίαση της Κ.Ο. αναμένεται να είναι θυελλώδης.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα συνεδριάσει πάλι αύριο, στις 6 το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ΚΕΦΕ, καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρεία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, δεν ανταποκρίθηκε.

Σύμφωνα με μέλη, υπήρξε διαβεβαίωση της εταιρείας το Σάββατο, αλλά στις 11 το βράδυ ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα και ότι μέχρι το πρωί θα έχουν αντιμετωπιστεί.

Αν και οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας αμφισβήτησαν ανοιχτά την ικανότητα των μελών της ΚΕΦΕ να κινήσει εκ νέου διαδικασίες, σήμερα την εξουσιοδότησαν... για να βρει εταιρεία και τη συντομότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΦΕ, οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, δια των εκπροσώπων τους, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής που ξεκίνησε περί τις 2.30 το μεσημέρι, διεκόπη ύστερα από μία ώρα, καθώς τα μέλη της ζητούσαν να λάβουν, δια των εκπροσώπων των υποψηφίων, που συμμετέχουν, δήλωση εμπιστοσύνης προς την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ούτως ώστε να συνεχίσουν την προσπάθεια επανεκκίνησης της εσωκομματικής διαδικασίας.

Μάλιστα, δύο εκ των μελών, οι κ.κ. Κόλλιας και Τσιμάρας, έθεταν θέμα παραίτησης, αν δεν λάμβαναν δήλωση εμπιστοσύνης.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και επικεφαλής της ΚΕΦΕ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, αν και δεν έχει τοποθετηθεί ανοιχτά, προτίθεται να παραμείνει στη θέση του και να κινήσει τις διαδικασίες για τις εσωκομματικές εκλογές, όπως του ζήτησαν εξάλλου και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ. Τίθεται όμως εν αμφισβήτηση η ΚΕΦΕ καθώς πολλοί λένε ότι δεν μπορεί οι ίδιοι που οδήγησαν στο φιάσκο να αναλάβουν ξανά τη διαδικασία.

Τζιτζικώστας καλεί Γεωργιάδη - Μητσοτάκη: «Θα τα πούμε στην ΚΟ» η απάντηση

Πρωτοβουλία για εκτόνωση της κατάστασης ανέλαβε πριν λίγο ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τζιτζικώστας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους κκ Γεωργιάδη και Μητσοτάκη και τους ζήτησε να συναντηθούν και οι τέσσερις υποψήφιοι για να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει κλίμα ενότητας.

Τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ. Γεωργιάδης απάντησαν πως θα τοποθετηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί δυνατή η τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μεϊμαράκη.

Πηγή:imerisia.gr

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Naruto avatar
    Naruto 24/11/2015 00:53:48

    Άντε πάμε για τις 13 και 20 του Δεκέμβρη ,ελπίζω μόνο να εννοούν τον Δεκέμβρη του 2015 .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.