Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη: Μιλάνε για το Αιγάλεω και ζουν στα βόρεια προάστια - Πρώτος στόχος η μείωση φόρων
06/05/2017 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη: Μιλάνε για το Αιγάλεω και ζουν στα βόρεια προάστια - Πρώτος στόχος η μείωση φόρων

«Δεν θα δεχθώ σπατάλη στις ΔΕΚΟ όπως γίνεται σήμερα και δεν θα δεχθώ ένα Δημόσιο που θα είναι χαλαρό, όπως είναι σήμερα» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Σκάι.

«Στα φάρμακα υπάρχουν περιθώρια εξοικονόμησης κονδυλίων» είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε: «Όχι απολύσεις αλλά αυστηρούς περιορισμούς στις προσλήψεις, για κάθε πέντε που βγαίνουν στη σύνταξη θα προσλαμβάνουμε έναν και εκεί που έχουμε ανάγκη»,

«Επανέρχομαι στους φόρους γιατί υπάρχει περιθώριο» ανέφερε μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά και πρόσθεσε: «Το περίσσευμα από το μάζεμα του κράτους θα στραφεί σε φοροελαφρύνσεις».

«Το πρώτο μας μέλημα είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προέβλεψε: «Όση περισσότερη λιτότητα μας ζητάνε τόσο περισσότερο η οικονομία μας θα βουλιάζει στη λιτότητα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε από τον Γιώργο Αυτιά αν θα «πειθαρχήσει» στο αίτημα των δανειστών να δεσμευτεί ότι δεν θα ανατρέψει τα τελευταία μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση Τσίπρα με τους δανειστές.

«Μια διαρροή διάβασα στην οποία τοποθετούμαι ευθέως: Η ΝΔ έχει ψηφίσει το 3ο πρόγραμμα που λήγει τον Αύγουστο του 2018. Δεσμευόμαστε στο πλαίσιο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά θεωρούμε ότι αυτό το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής είναι εσφαλμένο και θα αγωνιστούμε να μεώσουμε τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αυτά που λέω στο εσωτερικό, τα λέω και στο εξωτερικό» εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο κ. Τσίπρας είναι αναξιόπιστος σε όλα τα υπόλοιπα. Οι Ευρωπαίοι θα διαπραγματευθούν σοβαρά με έναν πολιτικό που πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις όχι με κάποιον ο οποίος χτίζει το δικό του κομματικό κράτος» συνέχισε και εξήγησε: «Ο κ.Τσίπρας είχε την ευκαιρία και την πέταξε. Μας φόρτωσε έναν μνημόνιο 86 δισ. το οποίο ήταν αχρείαστο».

«Δεν τάζω θέσεις εργασίας στο Δημόσιο αλλά πιστεύω ότι μια ανάπτυξη 4% μπορεί να δημιουργήσει 120.000 θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο στόχος» τόνισε.

«Εγώ δεν οραματίζομαι μια χώρα που ο νέος θα βρει μια θέση σύμβασης εργασίας στο δημόσιο και θα έρθει μετά ο πολιτικός προστάτης του να υποσχεθεί ότι θα τον μονιμοποιήσει» σημείωσε.

«Το ασφαλιστικό και η αγορά εργασίας είναι συνδεδεμένα θέματα: Όσο έχουμε ανέργους που δεν μπαίνουν στην αγορά εργασίας τόσο θα έχουμε ελλείμματα στο ασφαλιστικό και τόσο θα αναγκαζόμαστε να μειώνουμε τις συντάξεις» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν λέω ότι δεν θα υπάρχουν ευέλικτης μορφές εργασίας αλλά επί ΣΥΡΙΖΑ οι ευέλικτες μορφές εργασίας έγιναν περισσότερες από τις θέσεις πλήρους απασχόλησης» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Εγώ θέλω να δημιουργήσω τις συνθήκες ώστε το παιδί του συνταξιούχου να βρει δουλειά και ο συνταξιούχος να δίνει το χαρτζιλίκι στον εγγονό του».

«Δεν έχω κανένα μαγικό ραβδάκι» τόνισε επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να είναι το όραμα μιας κοινωνίας πώς θα ταϊσουμε τους πεινασμένους».

«Δεν μπορεί όταν το μόνο βέβαιο που ξέρουμε σήμερα είναι τα μέτρα, δηλαδή οι περικοπές στις συντάξεις και οι φόροι, να εμφανίζουμε σαν δεδομένα τα αντίμετρα, Αυτό είναι ψέμα. Εγώ δεν λέω ότι όλα τα αντίμετρα είναι λάθος. Αλλά ο λόγος που λέμε όχι σε όλα τα αντίμετρα είναι για να καταδείξουμε στους Έλληνες ότι πρόκειται για απάτη. Για να εφαρμοστούν όλα τα αντίμετρα πρέπει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 5,5% δηλαδή να ξεζουμίσουμε τους Έλληνες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Εμείς μπορούμε να εξασφαλίσουμε μειώσεις φόρων με στοχευμένες μειώσεις δαπανών. Έχουμε κι άλλες κοστολογημένες παρεμβάσεις

«Ο κ. Σκουρλέτης με είπε λαϊκιστή! Ποιος; Ο κ. Σκουρλέτης! Με κατηγορούν για λαϊκιστή αυτοί που υπόσχονταν το σκίσιμο των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο! Ο καθένας κρίνεται από τους πολίτες για την αξιοπιστία του. Ο κ. Τσίπρας είπε ψέματα, δοκιμάστηκε, απέτυχε» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν έχω ένα μαγικό ραβδί να φέρω τις συντάξεις πίσω εκεί που ήταν» παραδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μπορώ να φέρω επενδύσεις και οι νέοι να έχουν καλύτερη προοπτική να βγουν από τον φαύλο κύκλο της ανεργίας. Έχω τη διάθεση και τη γνώση και η ΝΔ μέρα με τη μέρα κερδίζει πάλι την εμπιστοσύνη των Ελλήνων».

«Πρέπει να επιστρέψει το χαμόγελο στον Έλληνα, να επιστρέψει η κανονικότητα, ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία του, την πέταξε, δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον Έλληνα πολίτη» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σήκωσε ποτέ το τηλέφωνο η Μέρκελ να πει Κυριάκο στήριξε τον Τσίπρα;» ήταν το ερώτημα που δέχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Όχι,δεν το έχει κάνει» απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι η καγκελάριος της Γερμανίας «είναι μια πολύ σοβαρή πολιτικός».

«Δεν είμαι εγώ αυτός που έλεγα go back κυρία Μέρκελ και να τρέχει τώρα από πίσωνα την παρακαλεί» πρόσθεσε επικρίνοντας τον ΑλέξηΤσίπρα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέκρινε και τον τρόπο που λειτουργεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ΠαύλοςΠολάκης τονίζοντας ότι είναι πρωτοφανή πράγματα να ανεβάζει βίντεο από τα χειρουργεία. «Αυτά είναι χυδαία πράγματα» είπε.

To Αιγάλεω

«Οι κάτοικοι του Αιγάλεω γνωρίζουν ότι εγώ από το 2004 εκλέγομαι με σταυρό, πρώτος πολλές φορές, και στο Αιγάλεω και στο Περιστέρι και στην Αγία Βαρβάρα» είπε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δικαιούται διά να ομιλεί για τους ανέργους στο Αιγάλεω. «Εγώ δεν ζω στο Αιγάλεω, και δεν το περιφέρω ως πιστοποιητικό αριστεροσύνης όπως κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το μισό υπουργικό συμβούλιο μένει στα βόρεια προάστια» είπε ο κ.Μητσοτάκης.

imerisia.gr