Σειρά συναντήσεων Μητσοτάκη στη Διάσκεψη του Μονάχου
16/02/2018 21:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σειρά συναντήσεων Μητσοτάκη στη Διάσκεψη του Μονάχου

Σειρά σημαντικών συναντήσεων είχε στο Μόναχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια όπου μετέχουν πάνω από 450 προσωπικότητες.

Πρόκειται για ηγέτες κρατών, υπουργούς, ακαδημαϊκούς και στελέχη διεθνών οργανισμών ενώ η θεματολογία επικεντρώνεται στις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον νυν υπουργό Οικονομικών του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας κ. Μάρκους Σέντερ. O κ. Σέντερ πρόκειται να ηγηθεί του CSU (Xριστιανοκοινωνιστές), που είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη Βαυαρία και βασικός πυλώνας του κεντροδεξιού σχήματος του οποίου ηγείται η κυρία Άνγκελα Μέρκελ. Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, κ. Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Βιομηχάνων Γερμανίας (BDI), κ. Ντίτερ Κεμπφ. H BDI είναι ένας εκ των σημαντικότερων θεσμικών εταίρων της γερμανικής κυβέρνησης και η άποψη της λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν στη χάραξη της γερμανικής οικονομικής πολιτικής.

Ο κ. Μητσοτάκης κλείνει τις επαφές του σήμερα με τον κ. Μισέλ Μπαρνιέ , επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης για το Brexit. Ο κ. Μπαρνιέ έχει μακρά θητεία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ως επίτροπος και, όπως αναφέρουν στη ΝΔ, θεωρείται σύμφωνα με δημοσιεύματα ένας από τους υποψήφιους διαδόχους του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την επόμενη πενταετία. Η συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ συνεπάγεται μείωση του κοινοτικού προϋπολογισμού η οποία ενδέχεται να έχει άμεσο αντίκτυπο και σε κονδύλια που προορίζονται για την Ελλάδα. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και την κατοχύρωση αυτών και μετά το Brexit.

eleftherostypos.gr