Σε αναζήτηση νέου... Δελαπατρίδη
19/06/2018 12:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε αναζήτηση νέου... Δελαπατρίδη

Πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Πάνο Καμμένο ότι έχει την ικανότητα της πολιτικής επιβίωσης. Δεν είναι και λίγο ένα ανύπαρκτο ιδεολογικά κόμμα, ένα συνονθύλευμα ανθρώπων με ετερόκλιτες απόψεις να μαζεύεται, να λέει «είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε πολλοί, είμαστε Έλληνες» και να σαρώνει τα πρώτα μνημονιακά χρόνια. Και όχι μόνο. Να καταφέρνει να επιβιώσει και να είναι επί 3,5 χρόνια συγκυβέρνηση με υπουργούς και στελέχη σε κρίσιμα πόστα.

Του βγάζουμε το καπέλο ως προς αυτό, έστω κι αν σε μια ψεκασμένη χώρα μπορούν να επιβιώσουν και ψεκασμένοι πολιτικοί.

Ο Καμμένος και η παρέα του εκμεταλλεύτηκαν τον άκρατο λαϊκισμό, τη δημαγωγία, τον ψευτοπατριωτισμό.

Έδωσαν με την οκά σανό σαν κι αυτόν που έριξαν χθες στα γραφεία των ΑΝΕΛ. Βρήκαν πρόθυμα αυτιά ψεκασμένων, άλλωστε το 29% των Ελλήνων πιστεύει ακόμη και σήμερα ότι οι υδρατμοί των αεροπλάνων είναι ένα ύπουλο σχέδιο για να ελεγχθούν οι σκέψεις και οι επιλογές των πολιτών.

Βεβαίως εκμεταλλεύτηκε και το κενό που άφησε η Νέα Δημοκρατία, αλλά πώς να ελέγξεις ανόητους που ακούνε ένα συνωμοσιολόγο πολιτικό και τον πιστεύουν; Εδώ δεκάδες χθες πήγαν στα δικαστήρια να αποθεώσουν τον Σώρρα και να ορκιστούν στον «μέγιστο θεό» και στο «υπέρτατο φως» και μας φαίνεται παράξενο που έκανε καριέρα ο Καμμένος;

Κι εδώ που τα λέμε ακόμη και σήμερα υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να συνεχιστεί μια κατάσταση όπου θα επιβιώνουν και θα έχουν ρόλο πρωταγωνιστή κινήσεις όπως οι ΑΝΕΛ του Καμμένου, οι Κεντρώοι του μπάρμπα Βασίλη Λεβέντη, οι αριστεροί της δραχμής του 1-1-4 και της Ζωής. Ή ακόμη και του Βελόπουλου που παίρνει 1,5% στις δημοσκοπήσεις επειδή πουλάει μασαζοκαλσόν μαζί με βιβλία για τον… μεγάλο Πούτιν.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν ο λαϊκισμός θα είναι παρών, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο. Κάποιοι μέχρι και πρωθυπουργοί γίνονται με παπάτζες, δείτε τον Τσίπρα που έφτασε και πώς έκανε καριέρα.

Ο Καμμένος, όμως, ήρθε η ώρα να μας αφήσει πολιτικούς χρόνους. Ακόμη και τις κατσαρίδες που επιβιώνουν και από πυρηνικό πόλεμο, υπάρχει πάντα κάποιος που τις πατάει με το τακούνι.

Τη γλίτωσε μια φορά, τη σκαπούλαρε δύο, κορόιδεψε την τρίτη, μέχρι που θα φτάσει η ξεφτίλα των ΑΝΕΛ; Πρέπει να βρεθεί και κάποιος άλλος… Δελαπατρίδης να κάνει καριέρα.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πληρώνει τις ψεκασμένες επιλογές του, που τώρα γυρνάνε μπούμερανγκ με μια… υποσημείωση. Δεν αποκλείεται να κάνει κάποια στιγμή ηρωϊκή έξοδο προκειμένου να πάρει πιστοποιητικό πατριδοφροσύνης.

Να βγει και να πουλήσει ψεύτικο πατριωτισμό για να μπορέσει να μαζέψει ξανά ψηφοφόρους, μπας και ξαναμπεί στη Βουλή. Είπαμε: Όλα είναι πιθανά σ’ αυτή τη χώρα.

Όμως, κάποια στιγμή πρέπει να επικρατήσει και λίγη σοβαρότητα. Η κάλπη δεν είναι δημόσιο ουρητήριο για να πηγαίνει κάποιος να κάνει την ανάγκη του. Αυτός που ρίχνει την ψήφο του πρέπει να ξέρει ότι παράγει αποτέλεσμα και γι’ αυτό οφείλει να σταματήσει να τρώει σανό. Γιατί αλλιώς θα συνεχίσουμε να έχουμε Καμμένους και να… λατρεύουμε να τους μισούμε.