Σαμαράς: «Ό,τι χτίσαμε, το κατέστρεψαν σε έξι μήνες»
05/12/2015 23:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: «Ό,τι χτίσαμε, το κατέστρεψαν σε έξι μήνες»

Με σκληρή κριτική για την ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης και του Α. Τσίπρα αλλά και με ηχηρά μηνύματα προς τους υποψήφιους αρχηγούς της ΝΔ για ενότητα από τη βάση έως την κορυφή και για την αποφασιστική υπεράσπιση του έργου των κυβερνήσεων της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς παρεμβαίνει στις εξελίξεις, με συνέντευξη που παραχωρεί στο «Έθνος της Κυριακής».

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύει σφοδρή επίθεση προς τον Α. Τσίπρα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα επισημαίνοντας πως η χώρα έχει αποσταθεροποιηθεί τόσο με τον υπαρκτό κίνδυνο του Grexit όσο και με την διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος στο οποίο «ο κ. Τσίπρας άνοιξε τα σύνορα και εικοσαπλασιαστήκαν οι ροές λαθρομεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας».

«Νόμιζε ότι έτσι θα εκβιάσει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους Και στην πραγματικότητα βοήθησε την Τουρκία να εκβιάζει την Ευρώπη. Και έδωσε και ένα πρόσθετο όπλο στην Ευρώπη να πιέζει την Ελλάδα» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για το αν έγιναν λάθη στη δική του κυβέρνηση ο κ. Σαμαράς ξεκαθαρίζει πως «παραλάβαμε χάος και σε δυόμιση χρόνια παραδώσαμε χώρα σταθεροποιημένη και οικονομία σε ανάπτυξη. Σε δυόμιση χρόνια απομακρύναμε το Grexit και ο κ. Τσίπρας σε έξι μήνες το επέστρεψε. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια», λέει ο πρώην πρωθυπουργός, σημειώνοντας βέβαια πως «επιμέρους λάθη έγιναν και αυτό είναι αναπόφευκτο όταν παραλαμβάνεις χάος, ένα κράτος διαλυμένο και πολύ περισσότερο όταν κυβερνάς μόνος».

Ο κ. Σαμαράς διαψεύδει κατηγορηματικά και τα σενάρια που… διαρρέουν ορισμένοι και τον θέλουν να ιδρύει νέο κόμμα, ξεκαθαρίζοντας πως η αγωνία του δεν είναι να επιστρέψει: «Τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν. Τη Νέα Δημοκρατία τη θέλω ενωμένη και πλήρως αξιόμαχη, δηλαδή έτοιμη να διεκδικήσει και να κερδίζει τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτός είναι ο παραταξιακός μας ρόλος πάντα και η εθνική μας υποχρέωση» και προσθέτει: «Πάντως η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω. Η αγωνία μου είναι να σωθεί η χώρα που κινδυνεύει. Και να μην πάει χαμένη όλη αυτή η ανορθωτική προσπάθεια που ξεκινήσαμε και εγκαταλείφθηκε από τη νέα κυβέρνηση».

Στο ίδιο πλαίσιο λέει με έμφαση πως «η παράταξη πρέπει να υπερασπιστεί το έργο της επισημαίνοντας ότι «αυτό δεν αποτελεί προσωπική του δικαίωση αλλά δικαίωση μιας παράταξης που έκανε τις περισσότερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες».

«Αυτό το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το κατεδαφίζει…» συμπληρώνει.

Ο πρώην πρωθυπουργός ερωτώμενος για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος του κόμματος, αφού αναφέρει ότι «και οι τέσσερις διεκδικητές είναι αξιόλογοι και δεν θέλει να φωτογραφίσει κανέναν» τονίζει εμφαντικά: «Υπογραμμίζω μόνο την ενότητα τη σοβαρότητα και τη δικαίωση του έργου που έκανε η παράταξη».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Σαμαράς προσδιορίζει ως τρία τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας αρχηγός: «Θάρρος να λέει αλήθειες, αποφασιστικότητα για να κερδίσει μάχες και μεγαλοσύνη απέναντι σε φίλους και αντιπάλους, εντός και εκτός της παράταξης».

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει ευφάνταστα τα σενάρια περί δημιουργίας μεγάλου συνασπισμού, υπογραμμίζοντας ότι η έλλειψη προϋποθέσεων για τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης αναδείχθηκε από την πρόσφατη σύσκεψη του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, κάνοντας λόγο για σημάδια σύγχυσης και πανικού της κυβέρνησης καθώς όπως σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός ζητούσε από τους άλλους αρχηγούς να υπογράψουν κοινή δήλωση κατά των περικοπών που η ίδια η κυβέρνησή του έχει νομοθετήσει στον προϋπολογισμό» και συνέχισε κριτικά λέγοντας: «Εν πάσει περιπτώσει με «επικοινωνιακά τεχνάσματα» και θεατρικές χειρονομίες τα προβλήματα δεν λύνονται», ενώ στο ίδιο μήκος κύματος αναρωτιέται «πως μπορεί να υπάρξει συνεννόηση όταν στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στην αποθάρρυνση των ιδιωτικοποιήσεων, στην επαναφορά του ασύλου ή στην πολιτική «πρόκλησης» των ξένων όσον αφορά τους χειρισμούς τους στο μεταναστευτικό»;

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς συμβουλεύει την κυβέρνηση να προβεί σε τρεις κινήσεις για να μη βρεθεί η χώρα μετέωρη:

Πρώτον, να παραδεχθεί τα σφάλματά της.

Δεύτερον, να πάψει να λέει ψέματα και να συκοφαντεί τους αντιπάλους της.

Και τρίτον, να αλλάξει πολιτική και να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες της.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 06/12/2015 00:45:13

  Γεια σου Πρόεδρε! Βάλσαμο στις ψυχές μν ας τα λόγια σου. Αλλά και για τον επόμενο αρχηγό, μας έφτιαξες! Δεν τον φωτογράφησες μεν, αλλά... τον φωτογράφησες!

 2. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 06/12/2015 01:17:24

  «Πάντως η αγωνία μου δεν είναι να επιστρέψω. Η αγωνία μου είναι να σωθεί η χώρα που κινδυνεύει.

  ῎Αν δέν ἐπιστρέψεις πῶς θά σωθῆ ἡ χῶρα;;;

  ᾿Ελπίζομε ὅμως στήν νίκη τοῦ ΑΔΩΝΗ, ὁ μόνος πού θά συνείση τό ἔργο σου ὑπό τήν σοφή σου καθοδήγηση!

 3. Νικ avatar
  Νικ 06/12/2015 02:08:56

  Και μην ξεχνάμε φίλοι μου ότι ο Σαμαράς άφηνε πίσω του τα μνημόνια, τα μέτρα, τα προαπαιτούμενα....

  Τα οποία επανέφερε σε χειρότερο βαθμό με το 3ο μνημόνιο ο Τσίπρας-Καμμένος.....

  Η συνέντευξη στο έθνος θα.... συζητηθεί πολύ!

  Ήδη οι φωνές πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο για επιστροφή του Αντώνη στα πράγματα.

  Ηγέτης, σαφής, δίκαιος ο Σαμαράς έδωσε αυτή την συνέντευξη θεωρώ γιατί ήθελε να ξεκαθαρίσει όλα τα σενάρια που κυκλοφορούν τελευταία.

  Κύριος σε όλα του!

  Νομίζω ότι τα λέει όλα.

  Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσουμε εμείς ότι τον χρειαζόμαστε όλοι μας, η χώρα τον χρειάζεται, εκείνος ξέρει τα υπόλοιπα.

  Τι περιμένουμε ;

  Ασφαλώς το κάλεσμά του !

 4. V avatar
  V 06/12/2015 12:30:38

  ΠΡΟΕΔΡΕ ΒΓΕΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

 5. critical avatar
  critical 06/12/2015 12:48:20

  Εύστοχος ο Αντώνης Σαμαράς στις διαπιστώσεις του και τις προτάσεις του.

  Ποιός τον ακούει ωστόσο;;;

  Μέσα στη ΝΔ υπάρχουν , δυστυχώς, και κάποια '' φίδια κολοβά '' οχιές ....που προτάσουν το εγώ τους ,γι' αυτό και αποφεύγουν να προβάλλουν συγκριτικά τον θετικό έργο της Κυβέρνησης της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά...

  Ευτυχώς πάντως που ο Σαμαράς δημοσιοποιεί τις θέσεις του και δεν μένει σαν κάποιον άλλον προηγούμενό του ..άφωνος

 6. Τζανής avatar
  Τζανής 06/12/2015 13:47:46

  Η συνέχεια του ηγέτη Αντώνη Σαμαρά είναι ο 'Άδωνις Γεωργιάδης.

 7. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 06/12/2015 20:29:21

  Χαιρετώ τον τελευταίο άξιο Ηγέτη της Πατρίδας μας!

  Τα είπε όλα.

  Ας έχουμε μάτια να δούμε, νου να σκεπτούμε και ψυχή να ενεργήσουμε όπως πρέπει.

  Έδωσε ξεκάθαρη κατεύθυνση για το ποιον πιστεύει ως καλύτερο των 4 κατά την άποψή μου.

  Οι περισσότεροι ξέραμε πως αυτός που υποστήριξε και υποστηρίζει με επιχειρήματα το Τιτάνιο έργο των 2,5 ετών είναι ο αξιότερος όλων.

 8. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 07/12/2015 02:23:45

  Αγαπητοι σχολαστες,πριν διατυπωσω τις αποψεις μου σχτικα με την συνεντευξη ΑΣ,σας δηλωνω οτι η αγαπη μου και η εκτιμηση μου στο προσωπο του εινα μεγαλη και βαθεια..Εξαλλου τοσο καιρο ολοι μας σ αυτο συμπιπτουμε και συμφωνουμε απολυτα.Αλλα ,υπαρχει αυτο το αλλα που με υποχρεωνει να εκφρασω δυο παραπονα, και νομιζω το δικαιουμαι μετα απο τοσα χρονια αγωνες για την μεγαλη μας παραταξη.Εκεινο το μοιραιο βραδυ της παραιτησεως του ΑΣ.ολοι παγωσαμε γιατι αυτοματως διαισθανθηκαμε τι θα συνεβαινε παρακατω.Δυστυχως βγηκε αληθινη η διαισθηση μας με τα παροντα οδυνηρα αποτελεσματα.Εικονα διαλυσης της ΝΔ,χλευασμοι απο κατι πολιτικα αποβρασματα τυπόυ Βουτση,τηλεοπτικα γελοια προσωπα τυπου ''ραδιο αρβυλα'',Λαζοπουλου κλπ. Εκλογικο φιασκο,υποψηφιοι που κρυβουν περιτεχνα τα μαχαιρια τους κατω απο την ζωνη,ομως την καταλληλη στιγμη θα τα βγαλουν και τοτε αντιο παραταξη και ενοτητα .Οπαδοι με σκυμμενο κεφαλι διστακτικοι να διακηρυξουν την ιδεα της ΝΔ.κρυβοντας την κομματικη τους ταυτοτητα απο φοβο μηπως ακουσουν ειρωνιες και γελια των αντιπαλων τους. Με λιγα λογια μια ραγδαια πτωση της παραταξης μονο με μια λεξη '' ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΟΣ''. Δεν θελω Προεδρε Σαμαρα,να διανοηθω οτι το εκενες για να δουμε την αξια σου και το κενο που αυτο συνεπαγετο μετα την αποχωρηση σου απο το τιμονι του κομματος.Δεν θελω να πιστεψω οτι μας ξεχασες τοσο γρηγορα,ολους εμας που μαζι σου τοσα χρονια αγωνισθηκαμε για την Ελλαδα,για την δημοκρατια,για καλλιτερς μερες στον αμοιρο τουτο τοπο.Δεν θελω να φαντασθω οτι η απογοητευση σου απο ολους εκει μεσα πουι οι προδοσιες τους εχθρων και φιλων,σε εκαναν χωρις μια λεξη να παρεις το δρομο προς την σιωπη και την μοναχικη πορεια.Τον δρομο αυτο τον ειχες διανυσει και παλιοτερα,.εχεις τεραστια δυναμη και ξερεις να διαλεγεις πορειες για να μην βλαψεις την παραταξη στο ονομα της ενοτητας.Αλλα για ποια ενοτητα μιλας στην συνεντευξη σου?Ποια ενοτητα μονοπλευρη επικαλεισαι και ελπιζεις ,δεν βλεπεις το χαλι της ΝΔ και την πορεια της μετα την 5 Ιουλιου μου απεχωρησες?Αξιζουν αληθεια οι υπαιτιοι τοση εχεμυθεια και τοση ανωτεροτητα εν ονοματι της ενοτητας?Αξιζει η παραταξη να θυσιασθει για να μην αποκαλυφθουν οι ηθικοι αυτουργοι της αποχωρησης σου? Πρεπει να ξερει ο λαος,το δικαιουμαστε γιατι εμεις αγωνιζομαστε τοσα χρονια,για να εισπραττουν αυτοι χρημα.δοξα,,αξιωματα.Ας καταλαβουν ολοι, οτι οι νεροκουβαλητες τελειωσαν, οι οπαδοι,εχουν λογο και θα τον εκφρασουν στις εκλογες της 20 Δεκεμβριου ΕΛΠΙΖΩ. Ομως αλλοιμονο σε οποιον σκεφθει να κανει σαμποταζ στην διαδικασια και να μην τελειωσουμε αυτη τη φορα.Περιμενουμε τοτε να αναλαβεις πρωτοβουλιες και να μην υπολογισεις ,ουτε το καλο της Ελλαδος ,ουτε την ενοτητα της παραταξης οπως ακριβως και αυτοι επραξαν και πληρωνουμε ολοι εμεις που δεν φταιξαμε σε τιποτα.Το μονο μας φταιξιμο ηταν και εναι η ιδεολογια μας,και η αγαπη μας για την πατριδα μας και την παραταξη μας.Να εισαι παντα καλα Προεδρε ΑΣ,εμεις παντα θα σε εχουμε στην καρδια μας και θα σε περιμενουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.