Σαμαράς: Ο λαϊκισμός δεν αποτελεί ιδεολογία αλλά «αρρώστια»
22/10/2015 21:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Ο λαϊκισμός δεν αποτελεί ιδεολογία αλλά «αρρώστια»

«Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο άνθρωπος που θέλεις να έχεις μαζί σου όταν βρίσκεσαι σε κρίση. Για το θάρρος, την ηρεμία, τη διορατικότητα, το ρεαλισμό και την πρακτικότητά του». Με αυτά τα λόγια προσφώνησε τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Ευρωβουλευτής Λόπεθ Ιστούριθ.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε σε ειδικό πάνελ για το Λαϊκισμό στην Ευρώπη, στα πλαίσια του Συνεδρίου του ΕΛΚ στη Μαδρίτη. Στην ίδια εκδήλωση πήραν μέρος ως εισηγητές, η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ισπανικού Κυβερνητικού Κόμματος, Πάμπλο Κασσάδο και ο Ατζελίνο Αλφάνο, Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας σήμερα και πρώην αντιπρόεδρος της Ιταλικής Κυβέρνησης. Το ενδιαφέρον του κοινού ήταν έντονα και τα μέλη του πάνελ απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις.

Σαμαράς: Ο λαϊκισμός δεν αποτελεί ιδεολογία αλλά «αρρώστια» 197846 photo

Την ομιλία του κ. Σαμαρά παρακολούθησαν πολλά ηγετικά στελέχη του ΕΛΚ, ενώ παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο υποψήφιος για την Προεδρία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, αλλά και το σύνολο των παρευρισκομένων στη Μαδρίτη εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, ευρωβουλευτών, βουλευτών και στελεχών.

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ο Λαϊκισμός δεν αποτελεί ιδεολογία αλλά «αρρώστια», ότι συνδέεται με ακραία κόμματα απ’ όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος, αλλά ξεπερνά τον εξτρεμισμό, όπως συνδέεται με τη δημαγωγία, αλλά δεν είναι μόνο δημαγωγία.

Σαμαράς: Ο λαϊκισμός δεν αποτελεί ιδεολογία αλλά «αρρώστια» 197847 photo

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ο Λαϊκισμός καταγγέλλει όλους τους αντιπάλους του ως «εχθρούς του λαού», και υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Αυτό είναι που μπορεί να αποδειχθεί και «η Αχίλλειος πτέρνα» του, όταν οι προσδοκίες που δημιούργησε διαψεύδονται, τα ψέματα που είπε αποκαλύπτονται και η εξαπάτηση του λαού προκαλέσει τη λαϊκή απογοήτευση και την κατακραυγή.

Τόνισε ακόμα ο κ. Σαμαράς, ότι στους εφτά μήνες που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε πολλά επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης και προκάλεσε πολύ χειρότερα προβλήματα από εκείνα που κατήγγελλε όταν ήταν στην Αντιπολίτευση, αλλά ότι όλα αυτά μόλις τώρα τα συνειδητοποιεί ο Ελληνικός λαός.

Σαμαράς: Ο λαϊκισμός δεν αποτελεί ιδεολογία αλλά «αρρώστια» 197848 photo

Αυτό θα οδηγήσει και στην τελική ήττα του, αν αντιμετωπίσουμε τα ψέματά του Λαϊκισμού με την αλήθεια και την εξαπάτησή του λαού με την τόλμη και την ευθύτητα απέναντι στο λαό.

Ακόμα ο κ. Σαμαράς παρουσίασε πολλά παραδείγματα όπου ο λαϊκισμός, όχι μόνο αθέτησε τις υποσχέσεις του, αλλά οδήγησε στα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από εκείνα που υποσχέθηκε.

Σαμαράς: Ο λαϊκισμός δεν αποτελεί ιδεολογία αλλά «αρρώστια» 197849 photo

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το προηγούμενο του λαϊκισμού στην Ελλάδα δίνει πολύ χρήσιμο μάθημα και οδηγεί στην ύφεση αντίστοιχων φαινομένων και κομμάτων σε άλλες δημοκρατικές χώρες.

Τέλος, ο πρώην Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα θετικά αποτελέσματα της διακυβέρνησής του δεν πρόλαβε να τα συνειδητοποιήσει πλήρως ο Ελληνικός λαός, αφού διακόπηκε πρόωρα στα 2,5 χρόνια, αντί για την τετραετία που έχουν στη διάθεσή τους και κάνουν το σχεδιασμό τους όλες οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις.

Σαμαράς: Ο λαϊκισμός δεν αποτελεί ιδεολογία αλλά «αρρώστια» 197850 photo

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Pier avatar
  Pier 22/10/2015 15:58:51

  Μεγάλε Αντώνη Σαμαρά η ιστορία σε δικαιώνει πολύ συντομότερα απ'όσο υπολογίζαμε.Ήδη δειλά δειλά ακούγονται κάποιες φωνούλες στην κοινωνία που μέχρι πριν λίγο καιρό, έβριζαν και αναθεμάτιζαν, να λένε τώρα ότι τελικά ήταν καλός ο Σαμαράς...Ο Α. Σαμαράς αποθεώνεται από όλη την Ευρώπη και βλέπεις κάποιους, οι οποίοι κληρονομούν την πολιτική από τον πατέρα τους και από τον παππού τους, να θεωρούν κακόγουστο αστείο την στήριξη από τον καλύτερο πρωθυπουργό των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα.

 2. Nίκος avatar
  Nίκος 22/10/2015 16:12:07

  Μακράν ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης ....Δεν φταις εσύ κύριε Σαμαρά ....φταίνε κάποια κοράκια συνεργάτες σου που σε υπονόμευαν συνέχεια,κάποια άλλα απολιθώματα ( βλέπε Ντόρα) και κυρίως ο κρετίνος ελληνικός λαός που έπεσε στην παγίδα του απατεώνα...Ηδη είσαι δικαιώμενος και κάθε εχέφρων Ελληνας το γνωρίζει αυτό.

 3. xristos avatar
  xristos 22/10/2015 16:32:34

  Ψηφιζω Αδωνι διοτι ειναι αξιος και ειναι ο μονος που τιμα τον Αντωνη

 4. Νικ avatar
  Νικ 22/10/2015 18:09:42

  Αντώνης Σαμαράς για πάντα!

  Ο Λαϊκισμός είναι αρρώστια η καλύτερη δήλωση του 2015.

  Είναι ώρα να βρούμε την θεραπεία της και σύντομα αφού ο Τσίπρας δεν τραβάει ήδη άρχισαν τα συλλαλητήρια κι οι πορείες στην χώρα.

  Μόνο ο Σαμαράς μπορεί να γυρίσει το καράβι και πάλι να σώσει την χώρα από την λεηλασία του 3ου μνημονίου Τσίπρα που πληρώνουμε ακριβά.

  Αυτοί που έκαναν λάθος το καταλαβαίνουν τώρα σιγά σιγά και θέλουν Σαμαρά στην ΝΔ.

  Τα τζάκια λούφαξαν εξαφανίστηκαν!

  ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  Ο ΜΟΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
  ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ!!!!!

 5. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 22/10/2015 18:10:09

  Ζοῦμε τήν πρώτη-φορά ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ! Τύφλα νά ᾿χη ἡ χούντα Παπαδόπουλου.

  Θά ξαναζήσωμε τό 74 μόνο πού ὁ ᾿Εθνάρχης θά εἶναι ὁ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, πρόβλεψη μου.

 6. petros avatar
  petros 22/10/2015 18:10:55

  Αδωνι και εγω γιατι ειναι δεξιος σαν τον Σαμαρα,-

 7. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 22/10/2015 18:31:27

  Δυστυχώς είναι αργά, το τρένο έφυγε από το σταθμό και η λογική έχει εξαφανιστεί από τον Ελληνικό λαό... Μόνο ο Σαμαράς θα μας έκανε φυσιολογική χώρα που θα πατούσε σταθερά στα πόδια της και δε θα ζούσε με δανεικά αλλά με εργασία και επιχειρηματικόττηα αντί για τη λαμογιά που βλέπουμε παντού γύρω μας εδώ και δεκαετίες από όταν ο λαϊκισμός έγινε το αγαπημένο κουτόχορτο του "πιο έξυπνου λαού στον κόσμο".

 8. Κανονικός Δεξιός avatar
  Κανονικός Δεξιός 22/10/2015 18:57:18

  Κι εγώ ψηφίζω Άδωνι.

 9. Ηλιοποτης avatar
  Ηλιοποτης 22/10/2015 19:22:29

  Τέτοια λόγια κολακευτικά δεν τα λένε εύκολα οι Ευρωπαίοι: "ειναι ο άνθρωπος που θέλεις να έχεις μαζί σου
  όταν βρίσκεσαι σε κρίση". Και εμεις εδώ προτιμήσαμε τον Βαρουφακη...

 10. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 22/10/2015 19:49:13

  Γεώργιε, ὑπάρχει ἀκόμα ἐλπίδα, ὁ ΑΣ ἐξακολουθῆ νά εἶναι ΠΑΡΩΝ!

 11. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ 22/10/2015 20:02:09

  Ο Κος Αντώνης Σαμαράς θα είναι, πιθανόν, ο επόμενος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 12. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 22/10/2015 21:23:08

  Η διαφορά του απ' όλο το συρφετό που εκθέτει και διασύρει τη χώρα, αλλά και από τα ανθρωπάκια του κόμματος , είναι συντριπτική και μόνο από τη παρουσία , πόσο μάλλον όταν περάσουμε στην ουσία . Τι να πρωτοπείς για τον Αντώνη ....; Για την εργατικότητά του , για το σθένος του , για τη διορατικότητά του ; Για την καλλιέργεια πνεύματος και ψυχής του ; Ή για τη μεγάλη καρδιά του ; Ένας και μοναδικός και λείπει .....
  Η δικαίωση έχει έρθει πιο γρήγορα απ' ότι σε άλλες περιπτώσεις , γιατί το άδικο ήταν πολύ βαρύ και τα ψέματα πολύ βρώμικα . Και η τιμωρία πολύ οδυνηρή για τον '' εξυπνότερο λαό του κόσμου '' .
  Ο μόνος που αναγνωρίζει το έργο του , το υποστηρίζει και τον τιμά , είναι ο Άδωνις . Και θα έχει τη στήριξή μου .

 13. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 22/10/2015 21:36:41

  Λαχείο του ήρθε του Άδωνη η στραβοτιμονιά του Τζίτζι...

 14. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 22/10/2015 23:18:22

  Θά κέρδιζε ὁ ῎Αδωνις καί χωρίς λαχεῖο, Κυθήριε!

 15. spyrospyro@mail.com avatar
  spyrospyro@mail.com 23/10/2015 07:45:50

  Απ' ότι έχει το πιάτο, προτιμώ Άδωνι.
  Δυνατά και Δεξιά

 16. Jim Beam avatar
  Jim Beam 23/10/2015 11:06:52

  υτοί οι Αριστεροί που λένε να φάνε παξιμάδι, που μιλάνε για φραγκοδίφραγκα και εννοούν το υστέρημα της ελληνικής οικογένειας για να μορφωθούν τα παιδιά μας, που κόβουν συντάξεις και κλείνουν επιχειρήσεις ....
  Η κυβέρνηση που πτωχεύει τη χωρα συνειδητά, που μας οδηγεί στη δραχμή βάση σχεδίου, που εχει σκοπό να ελέγξει απόλυτα την οικονομία και το κράτος ... ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ?????

 17. Jim Beam avatar
  Jim Beam 23/10/2015 11:07:05

  Αυτοί οι Αριστεροί που λένε να φάνε παξιμάδι, που μιλάνε για φραγκοδίφραγκα και εννοούν το υστέρημα της ελληνικής οικογένειας για να μορφωθούν τα παιδιά μας, που κόβουν συντάξεις και κλείνουν επιχειρήσεις ....
  Η κυβέρνηση που πτωχεύει τη χωρα συνειδητά, που μας οδηγεί στη δραχμή βάση σχεδίου, που εχει σκοπό να ελέγξει απόλυτα την οικονομία και το κράτος ... ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ?????

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.