Σαμαράς λέει και κλαίει!
15/07/2016 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς λέει και κλαίει!

Είναι πράγματι χάσιμο χρόνου να ασχολείται κανείς με όσα λέει ο Τσίπρας στις συνεντεύξεις του. Ο μόνος λόγος που τις κάνει είναι γιατί απλά πιστεύει ότι περνά ακόμη η μπογιά του στο λαό. Η αλήθεια είναι ότι ανάμεσα σε τόσους ανόητους και άσχετους υπουργούς που βρίσκεται ο Αλέξης είναι… διάνοια και το ξέρει καλά το παιχνίδι της επικοινωνίας. Άσε δε που είναι ψεύτης και αμοραλιστής σε τέτοιο βαθμό που του βγαίνει εύκολα το «αφήγημα» που μας πουλάει εδώ και χρόνια.

Χθες ξεχώρισαν δύο πράγματα από την συνέντευξη. Το πρώτο ήταν η ακόμη μια φορά αγιοποίηση του Καραμανλή. Ξεπληρώνει γραμμάτια, αυτό είναι φανερό.

Το δεύτερο είναι η επίθεση κατά του Σαμαρά παρά το γεγονός ότι όλοι ξέρουν πως η ΝΔ το 2015 παρέδωσε χώρα που είχε μεγάλες προοπτικές εξόδου από την κρίση. Κι εδώ είναι φανερό ότι έχει τεράστιο κόμπλεξ. Ισχύει το Σαμαράς θα λέτε και θα κλαίτε και θ’ αργήσει να βγάλει από πάνω του τη σκιά του.

Κατά τα λοιπά για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πούλησε «δύναμη στο λαό» με απανωτά δημοψηφίσματα. Έτσι που το πάει αυτός θα στήνει κάλπες για ψύλλου πήδημα και για να δείχνει πόσο δημοκράτης είναι και πόσο στηρίζεται στη γνώμη του κόσμου. Ιστορίες γι’ αγρίους με απλά λόγια. Για τον Βαρουφάκη μίλησε λες και δεν τον ήξερε. Λες και δεν τον επέλεξε αυτός, λες και δεν του έδωσε την εντολή για το σχέδιο Β. Το παραδέχθηκε αλλά είπε ότι μόλις το είδε τρόμαξε κι άλλαξε ρότα. Κι έτσι να είναι ο κ. Τσίπρας είναι ένοχος. Δεν μπορεί να κάνει σχέδια ουσιαστικά για… δικτατορία, να τα φορτώνει σε άλλους και να την βγάζει καθαρή.

Η διαπραγμάτευση που κάναμε, η σκληρή που είχε και κόστος, ωφέλησε τη χώρα, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ενώ πρόσθεσε ότι "εξοικονομήσαμε πόρους 20 δισ. ευρώ. Βάλαμε στο τραπέζι το ζήτημα του χρέους". Βεβαίως υπήρξαν συμβιβασμοί, δύσκολοι, επώδυνοι, παραδέχτηκε ο πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε ότι "υπήρχε μία πολύ δύσκολη αξιολόγηση που ο Σαμαράς δεν μπορούσε να φέρει σε πέρας".

Θα μας τρελάνει τελείως. Είχαμε και κέρδος 20 δις δηλαδή. Την καταστροφή της οικονομίας δεν την βλέπει. Το δάνειο που πήραμε, τα capital contols, τη δραματική μείωση των εισοδημάτων, τη φυγή επιχειρήσεων, τα λουκέτα, τη μετανάστευση δεν τα βλέπει; Αυτά δεν είναι ζημιά από τη δική του κυβέρνηση;

Κι εκεί που έδωσε τα ρέστα του ήταν ότι όλα όσα πίστευε ήταν… ρομαντικά. Για τον ρομαντισμό του Τσίπρα πληρώνει η χώρα μια απίστευτη καταστροφή. Τρέλα. Παραδέχτηκε για ακόμα μια φορά ότι "υπολογίσαμε με μια πιο ρομαντική προσέγγιση" την αντίδραση της Ευρώπης. "Πιστέψαμε ότι θα υπολογίσουν περισσότερο το πολιτικό κόστος. Αλλά αυτό δεν έγινε. Οι προοδευτικές δυνάμεις που αντιστάθηκαν στην σκληρή στάση δεν είχαν ισχυρή φωνή", δήλωσε ο ίδιος. Παρομοίασε δε την Ευρώπη με «υπνοβάτη που πρέπει κάποιος να τον ξυπνήσει». «Σήμερα αρχίζει να αφυπνίζεται αλλά από ένα σοκ από τα δεξιά, από την άκρα δεξιά», είπε. Τώρα το κατάλαβε αυτός…

«Εμείς κάνουμε το καθήκον μας. Εάν δεν εφαρμοστεί ο νέος εκλογικός νόμος από την επόμενη αναμέτρηση τότε θα μας δώσουν την δυνατότητα να πάρουμε τις 50 έδρες. Γιατί εμείς θα τις πάρουμε. Δεν υπολογίζουμε τις ψήφους της Χρυσής Αυγής ούτε μπήκαμε στη διαδικασία να δούμε τις ψήφους μεμονωμένων βουλευτών».

Αυτά είπε προαναγγέλλοντας εκλογές το 2019 όμως ποιος να τον πιστέψει; Η χθεσινή αμυντική παρουσία του, ο βερμπαλισμός του, η υπερφίαλη προσωπικότητά του που είπε ότι είδε τον Ομπάμα και τον Πούτιν και τον Κινέζο κι ότι η Ελλάδα δεν είναι της καρπαζιάς, δείχνουν έναν πολιτικό που ετοιμάζεται για τη μεγάλη φυγή. Με τρένο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που ξεπούλησε ή με ελικόπτερο του Πάνου, σύντομα θα αδειάσει το Μαξίμου.