Σαμαράς: Είναι ο λαϊκισμός, ανόητε!
31/01/2016 15:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς: Είναι ο λαϊκισμός, ανόητε!

Τις μεγάλες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις κατά του λαϊκισμού και του κρατισμού, προσδιορίζει ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ως νέο πεδίο ανασύνθεσης του πολιτικού σκηνικού της χώρας, σε συνέντευξή που παραχωρεί στην Κυριακάτική Καθημερινή, ενώ παράλληλα δηλώνει “παρών” στις πολιτικές εξελίξεις σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ό,τι θα μπορούσα να πω σήμερα ότι έκανα το χρέος μου, τώρα αναγνωρίζεται η προσφορά μου, συνεπώς πηγαίνω σπίτι μου. Δεν έχω αυτό το δικαίωμα. Μόνο όταν επανέλθει και σταθεροποιηθεί η χώρα στην τροχιά που την είχαμε βάλει θα θεωρήσω ότι έχω κάνει το χρέος μου”.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στη… γιορτή του για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης λέγοντας πως ήταν "διχαστική και θλιβερή”, διευκρινίζοντας ”διχαστική, γιατί απεγνωσμένα ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να φορτώσει στους προηγούμενους τις ευθύνες της καθίζησης την οποία ο ίδιος προκάλεσε και στην οικονομία και στο μεταναστευτικό και στο ασφαλιστικό και παντού". Και "θλιβερή διότι ενώ εμείς βγάζαμε τη χώρα από την κρίση εκείνος την επανέφερε στην κρίση και το πανηγυρίζει κι από πάνω”.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον ισχυρισμό του κ. Τσίπρα πως “η οικονομία είναι έτοιμη να απογειωθεί” ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι ξεκάθαρος: “πως να απογειωθεί; με capital controls; με την διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους; με την επιστροφή στα ελλείμματα και την ύφεση; με τη φυγή των επενδυτών; με την εξαφάνιση των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων;”, σημειώνοντας παράλληλα πως “είναι αδύνατο να επιβιώσουν οι αγρότες όταν το κόστος παραγωγής τους είναι πολλαπλάσιο από εκείνο των συναδέλφων τους στην Ευρώπη”.

Ο κ. Σαμαράς συνεχίζει την επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το μεταναστευτικό, χαρακτηρίζοντας ως “έγκλημα” την απειλή ότι θα στείλουμε τζιχαντιστές στην Ευρώπη”, ενώ περιγράφει με μια πρόταση την αλλοπρόσαλλη τακτική της κυβέρνησης στο θέμα αυτό: “κατάργησαν την Αμυγδαλέζα. Και τώρα τους υποχρεώνουν να ανοίξουν σαράντα “Αμυγδαλέζες”! Δύο κλειστά στρατόπεδα υποδοχής, το καθένα εικοσαπλάσιο από την Αμυγδαλέζα. Όσο ήμασταν στην διακυβέρνηση, επειδή υπήρχε η “αποτροπή”, δεχόμασταν 50.000 το χρόνο, ενώ τώρα μπαίνουν 800.000 το χρόνο”, λέει ο κ. Σαμαράς.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε επί ημερών μας πως η Ελλάδα δεν έπρεπε να δημιουργεί τείχη προς τον έξω κόσμο και τώρα οι Ευρωπαίοι δημιουργούν τείχη που αφήνουν έξω την Ελλάδα”, σημειώνει με νόημα.

Ο κ. Σαμαράς απαντά με σαφήνεια στο σενάριο “απώλειας της δεδηλωμένης”, τονίζοντας πως “ο κ. Τσίπρας δε μπορεί αν ζητεί να ψηφίσουμε μαζί του καινούργια μέτρα επειδή κάποιοι βουλευτές του δεν τον ακολουθούν. Και ύστερα να συνεχίζει την “αριστερόστροφη” πολιτική του, μαζί πάλι με τους δικούς του”, ενώ αφήνει περιθώριο στο να βελτιωθεί η κατάσταση ακόμη και τώρα με βασικό όπλο “το χτύπημα του πελατειακού κράτους που οικοδομεί ο κ. Τσίπρας”.

Στη συνέχεια υπογραμμίζει ότι σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΔΝΤ μέχρι και το φθινόπωρο του 2014 το χρέος εθεωρείτο βιώσιμο "κι αν μέναμε στον ίδιο δρόμο το χρέος θα ήταν απολύτως βιώσιμο και σήμερα! Έπαψε να είναι βιώσιμο το χρέος μας όταν άρχισε τη θλιβερή διαπραγμάτευσή του ο Τσίπρας μαζί με τον Βαρουφάκη, που οδήγησε σε νέο δανεισμό και νέο Μνημόνιο".

Παραφράζοντας τη γνωστή φράση ο κ. Σαμαράς απαντά στο ερώτημα εάν ένα χρόνο μετά έχει καθαρή άποψη για τα αίτια της ήττας, τον Ιανουαρίου του 2015: “Είναι ο λαϊκισμός, ανόητε (με το συμπάθιο). Εμείς βγάζαμε τη χώρα από το μνημόνιο με σταδιακές φορολογικές μειώσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ “έταζε πως θα το σκίσει”, οπότε ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού λαού ξεγελάστηκε και επέλεξε τον εύκολο δρόμο”, επισημαίνει ο πρώην Πρωθυπουργός.

Επίσης, χαρακτηρίζει ως “απολιθωμένα στερεότυπα” τις διακρίσεις “προοδευτικό και συντηρητικό”, λέγοντας πως “πρέπει να τις δούμε από μηδενική βάση”. “Επί των ημερών μας μπήκε φυλακή η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Και μάλιστα με νόμο που δεν είχε ψηφίσει η Αριστερά. Ποιοι είναι οι “προοδευτικοί; “Αυτοί που έφτιαξαν το δικό τους παρακράτος (κατά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού τους) και διαπραγματεύονταν με τους τρομοκράτες;

Και συνεχίζει ο κ. Σαμαράς : “Ποια “συντηρητική Δεξιά;

Η κατάργηση της παρανομίας του ασύλου είναι συντηρητική στροφή;

Το να γεμίζει η Αθήνα με μετανάστες είναι προοδευτικό;

Το να ελέγχεις τις μεταναστευτικές ροές στο Αιγαίο είναι συντηρητικό; “

Όπως υπογραμμίζει ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ “το κρίσιμο για το μέλλον της πατρίδας είναι οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις: Ποιος τις πιστεύει, ποιος τις αντέχει και ποιος τις μπορεί. Αυτές είναι και προοδευτικές και φιλολαϊκές και αναπτυξιακές και υπέρ της κοινωνικής δικαιοσύνης. Και πάνε μαζί με το αίσθημα ασφάλειας και με την αξιοκρατία και την αριστεία”.

Τέλος, αναφορικά με τα πρώτα δείγματα γραφής του κ. Μητσοτάκη, ο πρώην Πρωθυπουργός σημειώνει: Νομίζω ότι μέχρι στιγμής ο Κυριάκος το πάει καλά και ισορροπημένα. Όπως πρέπει…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ avatar
  ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ31/01/2016 18:25:12

  Πόσο.....αγνώμων είναι ο σοφός Λαός που έφερε στην εξουσία τους ανεπάγγελτους τσιπροπασόκους που σε ένα χρόνο κατέστρεψαν ότι καλό έγινε στη θητεία του Α. Σαμαρά. Πόσο δίκιο είχες Αντώνη όταν έλεγες ότι ο τσίπρας θα είναι το μεγάλο κακό για τη χώρα, και πόσο σοφή ήταν η κίνησή σου που δεν έκανες....την υποδοχή που θα ήθελε το χαζόπαιδο στου Μαξίμου. Κρίμα και πάλι κρίμα για την κατάντια μας με τους συριζοπασόκους.

 2. Κληρικός  εορτολογικής  καινοτομίας avatar
  Κληρικός εορτολογικής καινοτομίας31/01/2016 20:51:38

  Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν οι εκλογές γινόταν τον Ιούνιο του 2016! Τι συμφορές θα είχαμε αποφύγει....

 3. Νικ avatar
  Νικ31/01/2016 20:56:53

  Πρόεδρε προχώρα η χώρα σε χρειάζεται....

  Περιμένουμε το κάλεσμά σου!

  Φοβερή η συνέντευξη!

 4. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή31/01/2016 22:30:10

  ῞Ενας εἶναι ὁ ἡγέτης, κ. . . λοσυριζέοι τῆς συμφορᾶς, ὁ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!!!!!

  Στερνή μου γνώση, λένε ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ!

 5. ΓΓΣ avatar
  ΓΓΣ31/01/2016 23:24:36

  Ο κος ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ είναι ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
  ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!

 6. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel01/02/2016 00:13:00

  Ο μοναδικός Π/Θ της Μεταπολίτευσης που παρέδωσε τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι παρέλαβε . Λοιδορήθηκε , πολεμήθηκε ( και το χειρότερο , από τους '' δικούς '' του )και πλήρωσε προσωπικό κόστος , δυσανάλογα βαρύ και άδικο .
  Τι να πει κανείς , για έναν τόσο αυτοκαταστροφικό λαό ; Θα πληρώσει το τίμημα του λαϊκισμού του , το τέλος της αυταπάτης είναι οδυνηρό .
  Αντώνη , είμαστε εδώ , όταν θα μας χρειαστείς .

 7. Νικ avatar
  Νικ01/02/2016 02:22:59

  Όταν ο Σαμαράς τα έλεγε ότι ο Τσίπρας θα τα έκανε μπάχαλο κάποιοι δεν τον πίστεψαν!!!

  Τώρα έχουν δει την χώρα να καταρρέει και τον αναπολούν.

  Παρένθεση τους ονόμαζε ο Αντώνης τους Συριζα-Ανελ και παρένθεση θα είναι σε λίγο...

  Μόνο τι θα αφήσουν πίσω τους!

  Το ΔΝΤ είναι αγριεμένο η τροϊκα ζητά και άλλα μέτρα!

  Αποτέλεσμα του,

  Τρίτου μνημόνιου Τσίπρα - Καμμένου, αυτοί πρέπει να τιμωρηθούν για τα ψέμματα τους!

  Τώρα με τον Σαμαρά η χώρα θα ήταν αλλιώς....

  Είναι ώρα να επικρατήσει η αναγνώριση του έργου του Αντώνη Κων.Σαμαρά.

  Το παρών του στην συνέντευξη τα λέει όλα!

  "ΠΑΡΩΝ" ΔΗΛΩΝΕΙ
  Ο
  ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ
  ΗΓΕΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ
  ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

  Ο

  ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

  ΥΓ: Τι περιμένουνε Έλληνες;

 8. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin01/02/2016 18:58:05

  Την ώρα που έχουν έρθει τα χειρότερα, την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται ή έχει ξεπεράσει τα όρια της, που τα πάντα κινούνται πάνω σε τεντωμένο σχοινί, όλοι κρύφτηκαν, όλοι εξαφανίστηκαν.
  Εκεί είναι η ώρα για τους αληθινούς Ηγέτες.
  Του ηγέτες που στα δύσκολα βγαίνουν μπροστά να δείξουν το δρόμο στο λαό τους.
  Δεν κρύβονται.
  Και ο Σαμαράς αυτό έκανε πάλι. Βγήκε μπροστά να στηρίξει τον πληγωμένο και προδομένο λαό του.
  Γιατί απλά είναι ο τελευταίος Αληθινός Μεγάλος ΗΓΕΤΗΣ της Ελλάδας!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή!H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.