Σαμαράς από Καλαμάτα: Είναι πραγματική τραγωδία, αλλά θα τα καταφέρουμε
08/09/2016 14:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σαμαράς από Καλαμάτα: Είναι πραγματική τραγωδία, αλλά θα τα καταφέρουμε

Είναι πραγματική τραγωδία, έχουμε περάσει και πιο δύσκολα και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε, τόνισε, σε δηλώσεις του, ο Αντώνης Σαμαράς, που περιόδευσε σε γειτονιές της Καλαμάτας που χτυπήθηκαν από την θεομηνία.

Ο Α. Σαμαράς συνοδευόμενος από τον πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας Μίλτο Π. Χρυσομάλλη, την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας και τον αντιπεριφερειάρχη Περικλή Μαντά, επισκέφθηκε πολλές γειτονιές και σπίτια στην πόλη της Καλαμάτας που δοκιμάστηκαν από την φονική κακοκαιρία και συνομίλησε με κατοίκους που προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους από τις λάσπες και να περισώσουν ό,τι μπορούσαν από τις περιουσίες τους, που καταστράφηκαν από τα ορμητικά νερά.

Σαμαράς από Καλαμάτα: Είναι πραγματική τραγωδία, αλλά θα τα καταφέρουμε 230910 photo

Μετά από το τέλος της περιοδείας του, ο Α. Σαμαράς, ανέφερε τα εξής: «Περπάτησα από την Αθηνών μέχρι το Φραγκοπήγαδο, είναι πραγματική τραγωδία. Υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές. Μιλάμε για ανθρώπινες τραγωδίες. Πρέπει να δει κανείς τι χρειάζεται να γίνει πρώτον για να μην ξανασυμβεί, άρα να υπάρχουν αγωγοί για τα όμβρια ύδατα. Πρέπει να γίνουν από τους δήμους από τους κατάλληλους φορείς. Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι να δοθούν γρήγορα, άμεσα, αποζημιώσεις. Οι αποζημιώσεις αυτές μπορούν να έρθουν και από τα ταμεία του κράτους κι αν δεν έχουν υπάρχει η Ευρώπη, εγώ από το πρωί έχω επικοινωνήσει με ευρωβουλευτές να κάνουν κι έκαναν παρέμβαση στην Ευρώπη, για να πάρουν οι άνθρωποι αποζημιώσεις. Να μην χαθεί η εμπιστοσύνη τους να ξαναφτιάξουν το μαγαζάκι τους, την οικοσκευή τους. Από εκεί και πέρα, εδώ στη Μεσσηνία κι ιδιαίτερα στην Καλαμάτα έχουμε περάσει πάρα πολλά και σήμερα και παλιότερα, έχουμε περάσει και πιο δύσκολα, είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσουμε τη μεγάλη καταστροφή. Πρέπει να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

Στο μεταξύ, κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στην Καλαμάτα και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας που επλήγησαν από την θεομηνία.

Σαμαράς από Καλαμάτα: Είναι πραγματική τραγωδία, αλλά θα τα καταφέρουμε 230911 photo

Σαμαράς από Καλαμάτα: Είναι πραγματική τραγωδία, αλλά θα τα καταφέρουμε 230913 photo

Σαμαράς από Καλαμάτα: Είναι πραγματική τραγωδία, αλλά θα τα καταφέρουμε 230914 photo