«Ρουκέτα» Σκουρλέτη: Είμαστε στο δρόμο για τέταρτο μνημόνιο!- Διαψεύδει ο υπουργός
06/04/2017 22:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Ρουκέτα» Σκουρλέτη: Είμαστε στο δρόμο για τέταρτο μνημόνιο!- Διαψεύδει ο υπουργός

Σε μία δήλωση «βόμβα» προέβη ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας, την Τετάρτη, σε εκδήλωση στην Ηλιούπολη. Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας σε αίθουσα στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, στο πλαίσιο πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Οι νέες προκλήσεις, για την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία», προέβλεψε εμμέσως πλην σαφέστατα ότι οδηγούμαστε σε ένα νέο τέταρτο μνημόνιο.

«Ακούγεται, αυτές τις ώρες που μιλάμε, από κάποιες φωνές, ότι ενδεχομένως να χρειαζόμαστε άλλο ένα νέο μνημόνιο… Μα αυτό δε λέγαμε; Αυτό δε λέγαμε το ‘10 το `11, ότι η αποτυχία αυτής της πολιτικής είναι ότι γεννάει την ανάγκη για μια νέα συνταγή ακριβώς ιδία με την προηγούμενη; Για ένα νέο μνημόνιο για μια ανακύκλωση της λιτότητας;», διερωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης.

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε ακριβώς σε αυτή τη στιγμή… Δε το γνωρίζαμε όταν αναλαμβάναμε την κυβέρνηση; Βεβαίως το γνωρίζαμε» επισήμανε ο υπουργός.

Ο υπουργός Εσωτερικών, εξάλλου, είχε εδώ και μήνες διατυπώσει την αμφιβολία και τις ενστάσεις του σχετικά με την αποτελεσματικότητα του μνημονίου που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο κ. Σκουρλέτης, σε ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «υπερβολική δόση αυθαίρετης ερμηνείας», λέγοντας ότι «αυτοί που επιθυμούν ένα 4ο μνημόνιο είναι το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε και η Νέα Δημοκρατία».

Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει: «Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, σε συνεργασία με την τρόικα εσωτερικού, το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε, προσπαθούν να κάνουν την επιθυμία τους πραγματικότητα. Αυτό το επιχειρούν με μια αποσπασματική αναφορά 30 δευτερολέπτων, από μια ομιλία διάρκειας 52 λεπτών και με μια υπερβολική δόση αυθαίρετης ερμηνείας. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτοί που επιθυμούν ένα 4ο μνημόνιο είναι το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε και η Νέα Δημοκρατία».

Διάψευση

«Υπερβολική δόση αυθαίρετης ερμηνείας» αποδίδει ο Πάνος Σκουρλέτης στις αναφορές μερίδας των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Εσωτερικών σε ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στη Ηλιούπολη, παραδέχτηκε ότι η χώρα είναι κοντά σε ένα τέταρτο μνημόνιο.

Σε σχετική δήλωσή του αναφέρει:

«Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, σε συνεργασία με την τρόικα εσωτερικού, το ΔΝΤ και τον Σόιμπλε, προσπαθούν να κάνουν την επιθυμία τους πραγματικότητα. Αυτό το επιχειρούν με μια αποσπασματική αναφορά 30 δευτερολέπτων, από μια ομιλία διάρκειας 52 λεπτών και με μια υπερβολική δόση αυθαίρετης ερμηνείας. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι αυτοί που επιθυμούν ένα 4ο μνημόνιο είναι το ΔΝΤ, ο Σόιμπλε και η Νέα Δημοκρατία».

imerisia.gr