Πυρκαγιά στο Μάτι: Ο Τόσκας λέει ότι δεν είναι «βιδωμένος» στην καρέκλα αλλά δεν παραιτείται
25/07/2018 22:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Πυρκαγιά στο Μάτι: Ο Τόσκας λέει ότι δεν είναι «βιδωμένος» στην καρέκλα αλλά δεν παραιτείται

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας για ακόμη μια φορά έριξε όλο το φταίξιμο σε όλους τους άλλους και παρά το γεγονός ότι είπε ότι δεν είναι βιδωμένος στην καρέκλα δεν παραιτείται.

Αναφερόμενος στον real fm για τυχόν πολιτικές ευθύνες του ιδίου για την τραγωδία, είπε: «Η παραίτηση δεν γίνεται επειδή το ζητάει μια εφημερίδα. Από εκεί και πέρα, αν ψάχνετε άνθρωπο βιδωμένο στην καρέκλα, δεν θα τον βρείτε σε μένα. Είμαι υποχρεωμένος να παλέψω σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, να σβήσουν και οι υπόλοιπες φωτιές. Αυτή η κυβέρνηση παλεύει σαν σύνολο για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις. Βιδωμένος στην καρέκλα δεν είναι κανένας μας, ούτε εγώ».

Μιλώντας για τις αιτίες πρόκλησης της φωτιάς, είπε: «Συνομωσιολογικά αυτή τη στιγμή δεν θα μιλήσω, αλλά θα σας δώσω δύο στοιχεία: από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά δεν περνούν τα καλώδια της ΔΕΗ. Όσο κι αν φυσούν δυνατοί άνεμοι, φωτιά μόνη της δεν ανάβει. Στα Γεράνεια την ίδια μέρα που ξέσπασε η φωτιά, ξέσπασαν άλλες δύο φωτιές. Το ψάχνουμε πολύ, εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις, δεν θα αφήσουμε καμία πληροφορία ανεκμετάλλευτη. Υπάρχουν εντατικές έρευνες, γιατί εδώ έγινε ένα έγκλημα».

Μιλώντας για το Μάτι μίλησε για τα αυθαίρετα «είναι μια περιοχή που πηγαίνω από μικρό παιδί και την ξέρω καλά. Έγιναν εγκλήματα και από μια παρθένα περιοχή, έχει γίνει ένα τεράστιο αυθαίρετο», ενώ γι το αν υπήρχε σχέδιο εκκένωσης χωρίς να το πει ξεκάθαρα παραδέχθηκε ότι ποτέ δεν δόθηκε τέτοια εντολή ρίχνοντας την ευθύνη στους δημάρχους: «Ο νόμος προβλέπει να συγκληθεί συντονιστικό όργανο με ευθύνη του δημάρχου και να γίνουν εισηγήσεις από την Πυροσβεστική και να παρθούν αποφάσεις. Προτεραιότητα ήταν οι κατασκηνώσεις. Είναι εύκολο κάποιοι να λένε ότι φταίει η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Δεν υπήρχε χρόνος και είναι μεγάλο λάθος κάποιοι να προσπαθούν να ρίξουν ευθύνες στους υπηρεσιακούς».

Πηγή:eleftherostypos.gr